Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az emberek miért ragaszkodnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek miért ragaszkodnak annyira ahhoz, hogy párkapcsolatban szexelni csak a párjukkal lehet?

Figyelt kérdés
Vagyis maga az, hogy ugyanaz kell legyen az a személy, akivel párkapcsolatban él és akivel szexel? Pedig a kettő két külön dolog. Lehet, hogy valakivel jól együtt tud élni, egyeznek a célok, életvitel, anyagiak, praktikus dolgok, de a szex meg mással jó. Azzal a mással meg lehet pont az együttélés nem menne. Miért nem lehet a kettő párhuzamosan csinálni? Régen is a nemesek meg a királyok így csinálták, volt házastársuk, akivel gazdasági, politikai érdekek mentén házasodtak, lettek gyerekeik, vitték tovább az ügyeket, szexuális vágyak kiélésére meg kerestek mást. Megjegyzem sokan ma is nemhivatalosan ezt csinálják, élnek látszatházasságban és kefélnek mással.

aug. 30. 16:15
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

De amúgy viccet félretéve így éltek az emberek, nem hiába volt is olyan mondás, hogy "feleségben az erényt, szeretőben a szépséget keresd", olvastam egy könyvben, hogy a házasság elsősorban vagyoni alapon történt.

Abban igazatok van, hogy ma már szerelemből lehet házasodni, de mennyire tartósak a házasságok? 50% válás plusz még mennyi a látszatházasság, amiről írtam. Persze az egyén felelőssége is, de ekkora számok esetén ez már rendszerhiba is. Az emberek jelentős része nem képes élethosszig tartó monogám kapcsolatban élni, inkább ilyen sorozatmonogám. Szóval simán lehet, hogy házasságkötéskor őrülten szerelmes a párjába, de 10 év múlva már nem lesz az, hanem egy kollégájába lesz az. De ha van két gyerekük és egy működő családjuk, akkor borítsák fel? Miért?

aug. 30. 16:43
 22/54 anonim ***** válasza:
85%

20

Oké, ez a te szuverén döntésed, amit MINDENKINEK tiszteletben kell tartania. Én nem arról beszélek, hogy boldog monogám párkapcsolatokat kellene feldúlni, vagy monogám beállítottságú embereket kellene "megtéríteni".

Én úgy tekintek a monogámiára, mint a kereszténységre. Semmi baj nincs vele, örülök, hogy a világunk és a kultúránk része. De bizony nagyonis helyesnek tartom, hogy a mindenek fölött álló hatalma megtört a XX. században.

Ma is szabadon lehet bárki keresztény, de ugyanilyen szabadon el is utasíthatja. Na valahogy így állok én a monogámiához.

És ismétlem: nőként.

aug. 30. 16:46
 23/54 anonim ***** válasza:
20%
20. Alacsony libidó a kulcsa hogy monogám vagy! Alacsony libidóval már az elején le kell szögezni hogy havi max 1, és annyi. A pasid vagy elfogadja, vagy elfogadja de külsőst próbál keresni, az meg vagy összejön vagy nem, de inkább az utóbbi. Szóval mindketten monogámok maradtok. 😆
aug. 30. 16:46
 24/54 anonim ***** válasza:
75%

"Szóval simán lehet, hogy házasságkötéskor őrülten szerelmes a párjába, de 10 év múlva már nem lesz az, hanem egy kollégájába lesz az. De ha van két gyerekük és egy működő családjuk, akkor borítsák fel? Miért?" Ez mondjuk nagyon nem az, amiről előtte beszéltél.

Más az, hogy tartasz dugópajtit, de érzelmileg a pàrodhoz kötődsz, vagy teljesen kinn vagy már a kapcsolatból érzelmileg, testileg, minden téren, csak valamilyen okból még nem léptél ki.

Egy kihűlt kapcsolatban lenni huzamosabban nem oké. És nem tesz jót a gyerekeknek se az a légkör.

Azért dobnak ilyenkor "mindent", az emberek, mert azzal szeretnének lenni, akit szeretnek.

aug. 30. 16:48
 25/54 anonim ***** válasza:
21%

#21 Igen, ez így működik.Pénz vagy szerelem.

Ha neked a család kell, akkor felejtsd el a nőket.

Ha szerelmes vagy, akkor meg válj el.Egy idő után úgy sem lesz már veled ilyen többet, mert öreg leszel már.

Engem is talált már meg ilyen nagy hősszerelmes házas.

Én megmondtam, hogy nekem mik az igényeim, azokat adja meg, vagy tajarodjon.Akkor jött ez, hogy de a család, biztonsag, blablabla.

Mondom nekem meg pénzt a kezembe, és ugorjál, mikor azt mondom, és nem fogok bújkálni.Ezt szex ELŐTT akarom, vagy mehetsz.Nekem ez jár, meg is kapom.Én sokkal többet érek annál, minthogy ezzel beérjem.

Aki beszari és csóró, az maradjon otthon.

aug. 30. 16:52
 26/54 anonim ***** válasza:
33%
Túl van tolva ez a "hűség" téma! Ha páromnak lenne pasija rajtam kívül, engem nem zavarna! Nem a tulajdonom, nem vagyok Isten, ha meg kíváncsi másra, bármikor azt mondanám neki hogy próbálja ki. Én pl. a féltékenységet maximális önbizalomhiánynak és birtoklási szándéknak veszem!
aug. 30. 16:52
 27/54 anonim ***** válasza:
22%

22 "Ma is szabadon lehet bárki keresztény, de ugyanilyen szabadon el is utasíthatja. Na valahogy így állok én a monogámiához."

Én monogámként is örülök, hogy szexuális szabadság van (és bár nem vagyok vallásos, de a vallási szabadságot is fontosnak tartom) Így elméletben mindkét nem, minden szexuális beállítottságú tagja kiteljesedhet. Elméletileg, mert a valóságban sokkal jellemzőbb az, aki félre megy, de az "amit szabad Jupiternek..." mondás mentén gondolja a "nyitást".

Én csak arra gondoltam, hogy érdekes, hogy min múlik a valós monogámia, vagy a valós nyitottság.

23, ha működik a kapcsolat érzelmileg, akkor heti 2 kb az igényem, a heti 3 is működhet. Ha szar az egész, mert mélyrepülésben van, akkor valóban, hónapokig elvagyok nélküle. Jelenleg több, mint két éve nem volt szexuális partnerem. A megcsalást viszont nem tűröm el, mint írtam. Olyat keresek, aki magától monogám, nem azért, mert nincs kivel bcni.

aug. 30. 16:56
 28/54 anonim ***** válasza:
29%

17

Olyan szinten vagy elmebajos, hogy nincsenek rá szavak.

Nem kenyerem itt állandóan személyeskedni más válaszolókkal, de ez most azért kiütötte a biztosítékot.

Lássuk csak...

"A férfiak azt nem fogják fel, hogy a kötöttségek nélküli, ingyen b*szás az csak az ő érdekük, a nőknek egészen más kell."

Nem létezik ilyen, hogy "a férfiak" nem fogják fel brühühühü, ahogy olyan se, hogy általánosítva a kötöttségek nélküli ingyen szex az "a férfiak" érdeke.

Ahogy a kérdező se a férfiak szószólója.

Annak az érdeke ez, aki erre vágyik.

Képzeld, nők is vannak, akik erre vágynak. Nem is feltétlenül beállítottság kérdése, ugyanaz az ember akarhat komoly, kötöttségekkel járó kapcsolatot és kötöttségek nélküli szexet is KÉT KÜLÖN ÉLETSZAKASZÁBAN (szóval nem, nem úgy értem, mint a kérdező, hogy egyszerre).

"Nem feltétlen szerelem, de pénz és megbízhatóság igen."

Áh, szóval qrva vagy, aki megbízható kuncsaftot keres?

Lefordítottam. :)

"Tehát ha már hajlandó veled lefeküdni egy nő, akkor teljes joggal várja azt el, hogy dologozz rá, old meg a problémáit, védd meg, és adj neki pénzt."

HAJLANDÓ lefeküdni? :D

Egészséges nő nem "hajlandó" szexelni, hanem VÁGYIK rá. Mert jól esik neki, igénye van rá, élvezi.

Nem várja el teljes joggal, hogy pénzt adjak neki (hacsak nem prosti), sem azt, hogy én oldjam meg az ő problémáit.

aug. 30. 16:57
 29/54 anonim ***** válasza:
32%

#28 Az elmebajos te vagy, mert nem fogod fel mi egy férfi-női kapcsolat lényege.

Az a férfi egy "qurva", aki semmit nem ad, de van pofája elvárni a szexet.Ha nem ég a pofájáról a bőr csak úgy szexet várni, a nőnek sem kell szégyellősnek lenni.

Egy egészséges nő akkor vágyik a szexre, ha egy egészséges férfivel van.Egy egészséges férfinek ALAPVETŐ ÖSZTÖN, hogy anyagilag, fizikailag és érzelmileg gondját viselje egy nőnek.

aug. 30. 17:03
 30/54 Senior Séf ***** válasza:
88%
Mert egy szerelmes ember MINDENT a párjától akar kapni, és mindent a párjának akar adni.
aug. 30. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!