Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallásos-ateista párkapcsolatok csak akkor működnek, ha a vallásos fél nem annyira elkötelezett a hite iránt?
Tehát, például a keresztény hit szerint a házasság előtti szex bűn. Egy ateistával csak akkor lehet párkapcsolat, ha a hívő fél ezt a vallási előírást nem tartja be?
Gondolom, az ateista nem fog házasságig várni a másikra.
A fő kérdéssel kapcsolatban nálunk úgy van, hogy én egyház-ellenes spirituális hívő vagyok és párom eredetileg katolikus. Ráadásul ez már a második katolikus párom pont. Szerencsére nem tolja nagyon annyira és találtunk egymásnál közös hitrendszert. Pontosabban inkább ő talált és nyitott lett a saját utamra. Például meditáltunk már közösen és egy óriási segítséget is adtam én a saját irányomból neki. Én azt ki is kötöttem, hogy a lakásunkba nem jöhet egyházi szokás és tárgy sem. Jézus is csak úgy esetleg, ha nincs kereszt. De nem lett semmi sem így. Egyenes és kelta kereszt van általam. Aztán mi igazából rájöttünk arra, hogy mindenben van kis igazság és össze kell tenni. Ettől még én katolikus soha nem leszek. :D :D
Egyébként is úgy gondolom, hogy a sors irányítása által az emberek tanulnak egymástól és ezáltal is fejlődnek a meglátásaikban.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!