Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallásos-ateista párkapcsolatok csak akkor működnek, ha a vallásos fél nem annyira elkötelezett a hite iránt?
Tehát, például a keresztény hit szerint a házasság előtti szex bűn. Egy ateistával csak akkor lehet párkapcsolat, ha a hívő fél ezt a vallási előírást nem tartja be?
Gondolom, az ateista nem fog házasságig várni a másikra.
"sok vallásos ember sem ért egyet feltétlenül a házasság előtti szex tilalmával"
Akkor meg úgy lenne tisztességes, ha kilépnének az Egyházból, vagy legalábbis nem járnának oda. Elég undorítóbb, amikor valaki bort iszik, és vizet prédikál.
Én ugyan nem tartom magam egy szentnek, de ilyen szemszögből tisztességes voltam, mert rájöttem, hogy a kereszténység nem nekem való, így otthagytam.
Ezt cáfolom, ilyent nem tanít a kereszténység, hogy csak gyereknemzés céljából lehetne szexelni. Sok igerész (leghíresebb talán az Énekek éneke) van arra vonatkozóan, hogy a házasélet szerves része a testiség és az ember örömét kell szolgálnia.
Az Énekek énekét egyesek szimbolikusan értelmezik, a hívők és Isten viszonyára.
Minden bizonnyal azért, mert szó szerinti értelmezésben kissé erotikus a mű.
Biztos vannak olyanok is, akik szélsőségesek ebben a kérdésben, de a mainstream keresztény kultúrkörben egyáltalán nincs elítélve a szex házasságon belül. Az egyházak próbálnak is újítani ezen a téren, külön intimitásról szóló programokat, lelkigyakorlatokat szerveznek házaspároknak, stb.
Férjem hívőnek vallja magát, de nem "vérkeresztény", engem ugyan megkereszteltek, de nem hiszek. Súrlódási pontok a szertartások voltak, esküvő, gyerek keresztelője... egyiket sem akartam, plusz nyűgnek és képmutatásnak éreztem, és végülis annyira ő sem erőltette. Ha azt látom, hogy neki ez tényleg annnnyira fontos, nyilván engedek, de idáig nem fajult a dolog, nem ezen múlt a boldogságunk.
Ha olyanja van, elmegy misére (nagyon ritkán), nem piszkálom miatta, de nem megyek vele. Egyéb témában nem merült fel konfliktus, hasonló az értékrendünk, csak szerinte a jóisten sodort az útjába, szerintem meg a vak szerencse 😄
Én nem vagyok ateista, gyerekkoromban próbáltak hívőnek nevelni, de hagyományos értelemben nem igazán hiszek. A barátnőm pedig eléggé vallásos. De tiszteletben tartom ezt és várok.
Várok, mert előtte rengeteg olyan lánnyal volt randim, akiktől megtanultam, hogy milyen társat nem szeretnék és utána jött a barátnőm, akinél tüneményesebb lánnyal előtte még soha nem találkoztam. Olyan érzésem volt, hogy őt szeretném egyszer feleségül venni.
Szerintem ha valakit nem a farka vezérel elsősorban és tényleg egy különleges kapcsolatról van szó, akkor működhet ebben a felállásban a dolog, de valamennyi rugalmasság valamelyik vagy mindkettő oldalról kell és még így is ezer buktatója lehet ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!