Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban élők tapasztalatára lennék kíváncsi: ti mit tennétek? Vagy tettetek? Hűség témakör.
Komoly dilemmában vagyok, segítsetek kérlek. Hosszú ideje élek házasságban egy olyan férjjel, aki egyébként jó társ: jó apa, mindig lehet rá számítani, stb.
Szex sajnos nem igazán van, nagyon eltérő vérmérsékletűek vagyunk. Én mondjuk egy 10-es skáláról 8-as, ő mondjuk 2-es. Mindketten hűségesek vagyunk, de én ezt már nem igazán bírom. Nyilván hisztisebb, türelmetlenebb is vagyok a sok évi nélkülözéstől..
Mit csináljak? Váljak el ezért? Vagy legyen titokban szeretőm? Nem igazán vagyok kibékülve a gondolattal, jogy hazudjak neki.
A nyitott kapcsolatra nem volt vevő.
Most hogyan tovább? Ki hogy oldott meg hasonló helyzetet?
#7 és #8 köszönöm, hasznosak voltak a válaszaitok.
A hazudozás nem kenyerem, ráadásul olyan valakinek okoznék vele életre szóló törést, aki nem érdemli meg.
Sokat beszélgettünk a témáról az elmúlt évek alatt. Nem lehet ezt úgy szóba hozni, hogy egy férfi ne érezze kevésnek magát egy ilyen témával szembesülve. Ami nyilván ront a helyzeten, vagy muszájból belemegy egy együttlétbe..
22-es csapdája alakult ki. A párterápián gondolkodtunk még, könböző okokból nem vágtunk még bele. Van olyan, akinek ez amúgy már segített? Az én ismerőseim elváltak a párterápia során.
7-es vagyok.
Általában akik párterápiára mennek, azok már túl későn mennek el. Amikor már tényleg mindennek vége. A párterapeuta se Isten, hogy mindent rendbe hozzon, ahol már csak kínozzák egymást a felek, ott jobb a válás.
De ahol még van szeretet és remény, ott egy kis lökéssel (párterápiával) helyrehozható a dolog. Akarat kell hozzá, meg hogy ne sz.rjunk bele a dolgokba. Az én szüleim jártak párterápiára és helyrehozta a kapcsolatukat. Láttam mennyire nehezükre esett, nem akarták, eleinte semmit se fogadtak meg, elutasítóak voltak. Aztán a terapeuta mondta nekik, hogy semmi értelme ide járniuk ha nem is akarnak megoldást találni a problémáikra. Na onnantól kezdve odatették magukat és idővel helyrejött a kapcsolatuk.
Nem tudnád vele megbeszélni ezt? Vagy esetleg gondoltál már arra hogy valami izgalmat vigyél a dolgokba?
Mi lenne ha azt mondanám hogy tedd meg te az első lépést?
(ha már ő nem teszi)
Te ismered a párod mi az ami izgatja, kicsit újulj meg, legyen új hajad hord másfajta ruhákat talaj ki izgi progikat és lehet, hogy ez ad egy új vetületet a dolgoknak...
Szerintem ez segíthet sokmindenben.
Ha meg nem segít és a szerető mellett döntesz akkor legalább azt érzed hogy mindent megpróbáltál.
Neked is vannak igényeid amik nem teljesülnek megtettél mindent, nem segített, Innétől kezdve nem biztos hogy te vagy a hibás ha hűtlen vagy.
Mondom ezt férfiként
"Az én dilemmám a lelkiismeretem kiiktatásából fakad."
Igen, mert itt csakis te vagy a fontos, neked ne legyen rossz, nehogy már bűntudattal kelljen élned miközben gerinctelenül megcsalod a párodat, az nem számít hogy ő át van verve, meg van alázva (a tényen nem változtat hogy ő nem tud róla).
Gyerekek előtt is milyen jó példa lesz ha kiderül, majd felnőttkorukban könyörögsz hogy hagyják el a párjukat akik mellett boldogtalanok de nem fogják, mártírkodnak, csalnak, mert ezt látták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!