Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelem vagy a mély szeretet,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem vagy a mély szeretet, összetartozás érzése?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallom, hogy a szerelem idővel elmúlik és egy nagyon mély szeretetre alakul át. Attól még nem akarják elhagyni a párjukat de maga a szerelem elmúlt.

Mi a véleményetek erről?

2024. júl. 22. 08:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy így van.
2024. júl. 22. 08:50
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Nálam nincs igy nekem nem múlik el a szerelmem. Másoknak szokott csak.
2024. júl. 22. 09:06
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Az esetek nagy többségében ez tényleg így van, de vannak olyan párok, akik évtizedek után sem puhulnak bele a kapcsolatba, és sokat dolgoznak azon, hogy kapcsolatuk továbbra is élő maradjon. Az ilyen esetekben igenis fennmarad a szerelem (nyílván ennek része a mély szeretet és az összetartozás érzése is). És csak hogy senki se értse félre, a szerelem nem azt jelenti, hogy állandóan szexelni akarnak. Ez egy ennél sokkal mélyebb érzés. Az ilyen párokból sugárzik a boldogság, és jó rájuk nézni, mert látszik, hogy ők tényleg értik, hogy mi az élet értelme. Én több ilyet is láttam már, és remélem, mi is ilyenek leszünk a feleségemmel :)
2024. júl. 22. 09:16
 4/12 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem nem elmúlik, hanem hullámzó lesz. Teljesen természetes, hogy nem lehet évtizedeken át ugyanolyan hévvel szeretni valakit, viszont nem is múlik el teljesen, már ha őszinte és tényleg mély érzések vannak egymás iránt. Mi nyolc éve vagyunk együtt és időről időre érzem, hogy újra és újra beleszeretek a páromba, ugyanakkor, ha éppen rosszabb időszakunk van, akkor sem azt érzem, hogy nem vagyok belé szerelmes, hanem valami sokkal erősebb kötelék köt össze minket; egyetlen rezdülésből tudjuk, hogy mi zajlik a másikban és ez óriási érték. Az ember csak akkor érti meg igazán, ha átéli, akik csak folyton a szerelem érzését hajszolják, azoknak ez kevés, pedig ez jóval több annál, mint a szerelem.
2024. júl. 22. 09:27
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Vannak emberek én ismerek is személyesen akik hosszú évek óta szerelmesek egymásba elmondásuk szerint. Látni, érezni körülöttük, hogy oda vannak egymásért. Tehát én úgy gondolom, vagyis inkább remélem, hogy létezik szerelem amely nem múlik el, illetve keveredik a szeretet érzésével. Meg persze van az önbecsapás is amelyben te magaddal hitetted el, hogy még mindig szerelmes vagy és az agyad tárolja azokat az érzéseket. Mégha úgyis történik pár embernél szerintem még az is jobb mint amikor véget ér a kapcsolat 4 év után mert már nem szerelmesek és a viták, nézeteltérések már mégcsak szeretni se tudják egymást. Annyi biztos, hogy a szeretet is nagyon szép érzés, melegséggel, békességgel önt el és azért a párok nem akarnak másokkal lelépni mert többre tartják a szeretet érzését mint a lángoló nagy szerelmet. Úgy hiszem, hogy aki folyamatosan keresi a szerelmet, nem tudja értékelni a szeretetet az boldog, kiegyensúlyozott nem lesz körülbelül sosem.
2024. júl. 22. 10:37
 6/12 anonim ***** válasza:
64%

Az erős mély szeretet többet ér. A szerelem mulandó dolog ha tetszik ha nem. Ahol nem alakult át ott tényleg a "vak szerelem" volt jelen.

Hosszú tartós jó kapcsolatban a szerelem édes kevés.

2024. júl. 22. 10:42
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Szóljatok már, hogyan kell csinálni! Én nem tudok együtt élni valakivel, ha nem vagyok szerelmes belé. Hosszú évekig jó, működik. Aztán sosem tudom, hogyan tovább. Mindig jön egy harmadik, és szakítok az előzővel.
2024. júl. 22. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#7 Nem csak várni kell a sültgalambot vagy sodródni az árral, hanem minden nap tenni a kapcsolatért. A szerelem nem csak van, amit kapunk és élvezünk, hanem rajtunk múlik, hogy fenntartjuk-e; illetve ahogy fentebb is többen írták, idővel egy sokkal mélyebb kötelékké alakul.

Te csak a rózsaszín részét látod, azt gondolod, hogy az az igazi szerelem, amit az elején érez az ember, amikor nem tud józanul gondolkodni és elvakítja a rózsaszín köd.

2024. júl. 22. 13:05
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

A szerelem csupán a hormonok játéka, így igen, minden esetben elmúlik.

Aki emiatt elhagyja a párját, amikor már “csak” szeretetet érez, az nagyon éretlen.

2024. júl. 22. 13:14
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

A szerelem az tart ilyen 3-6 hónapot, mikor megismersz egy csajt és annyira kívánod őt, hogy remegsz ha megkapod.

A szeretet egészen más dolog.

A szeretetet a gyerekeddel tudod megélni, és/vagy a kutyáddal.

Ők örörökre, feltétel nélkül szeretnek, míg a nők csak

feltételekkel.

2024. júl. 22. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!