Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Furcsa, hogy nőként nincs igényem párkapcsolatra?
Az utóbbi években rengeteget randizgattam, de tényleg rengeteg pasival, több mint 50-nel volt rövidebb-hosszabb ismerkedésem. Én ez idő alatt rájöttem, hogy nem az a gond, hogy nem találom az igazit, hanem hogy annyira független típus vagyok, hogy nem bírom a párkapcsolattal járó kötöttséget. Nem tudom senkivel elmélyíteni a dolgokat, mert kihátrálok, mielőtt ez megtörténne. Ha vágyok is valakire, azok mindig az “érzelmileg elérhetetlen” pasik, akikkel csak szex lehet, de szerintem ő előlük is menekülnék, amint elkezdenének párként tekinteni rám. Olyankor egyből találok valami negatívat és arra fogva nem akarom már tovább, hiába, hogy 500 más szempontból ideális partner lenne.
Annak örülök, hogy felismertem ezt magamban és rájöttem, hogy felesleges párkapcsolatot kergetnem, mert úgyse leszek soha boldog egy kapcsolatban, nekem a szabadság kell. Viszont hogy fogadjam el, hogy társadalmilag ez “furának” számít? Az ilyen nőket macskás nőnek vagy vénlánynak tekintik, holott én tényleg így vagyok boldog, nem arról van szó, hogy ne kellenék senkinek vagy valami defekt lenne velem. Aki hasonló cipőben jár, hogy fogadta el önmagát? 28N
Manapság szerintem már nem furcsa. Ha így érzed jól magad, akkor szerintem ne erőltesd.
Én is ilyen voltam, és elkövettem azt a hibát, hogy magamra erőltettem a családosdit az elvárások miatt, most meg nem vagyok annyira boldog. Már csak annyit tehetek, hogy megpróbálom kihozni belőle a legjobbat 🤷♀️
#1 köszi a választ, de most te pont abból indulsz ki, ami az alapvető probléma😅Hogy a társadalom azt várja el, hogy az ember alapbeállítása az legyen, hogy párkapcsolatban szeret létezni. Ha nem, akkor valami gond van vele, menjen orvoshoz. Szerintem ez nagyon téves meglátás. Nagyon sok sérült/problémás ember van kapcsolatban is. Ennek semmi köze semmihez. Szerintem az, hogy van, aki kapcsolatban boldog, más meg egyedül, ugyanolyan alap tulajdonság, minthogy valaki szereti a mazsolát, más meg nem. Attól még egyikkel sincs gond, csak el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák.
#2 sajnálom…én pont ezt szeretném elkerülni. Kis mértékben vágyok gyerekre, mert aranyosak, de tudom, hogy nem lennék boldog házasságban, gyerekkel, kötöttségekkel.
“ Szerintem van igénye párkapcsolatra, csak pont most nem.”
Nincs. Se most, se máskor :D Pasizgatni szeretek, de párkapcsolatban lenni nem.
#7 engem az bosszant, mikor megyek akármilyen programra és mások mindig párral vannak. Olyankor mindig úgy érzem, hogy kilógok a sorból…te nem?
9, nem. Nem tudom, belém nem nevelték azt, hogy pár kell.
Nem tudom, hogy fogalmazzam meg. Ha megyek valahova barátokkal, akkor nem arra gondolok, hogy "itt van 2 pár és én", hanem "itt vagyunk öten".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!