Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire vagy intelligens...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire vagy intelligens párkapcsolati téren?

Figyelt kérdés
Most kiderül, hogy a többség átlagon felüli-e a párkapcsolati intelligencis területén.
2024. jún. 10. 05:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
#10: Vaaaagy kezdhetnéd azzal, hogyha ilyen rossz kapcsolatban vagy, akkor kilépsz belőlük és nem szivatod saját magadat. Az meg már a következő szint lenne, ha előre észrevennéd, hogy ilyen a másik és bele sem kezdenél velük egy kapcsolatba.
2024. jún. 10. 12:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A legkevésbé sem vagyok intelligens ezen a téren.

Pedig tudom a hibáim, túlagyalok mindig mindent, bizalmatlan vagyok, rettegek az elhagyástól, nem kötődök egészségesen, de nem tudom leküzdeni. Voltak pszichológusnál is, de a terápiára is rezisztensnek bizonyultam.

Úgy irigylem azokat az embereket, akik lazán tudnak állni ehhez a témához.

2024. jún. 10. 12:36
 13/19 anonim ***** válasza:
47%
#23 szerintem ez nem feltétlenül hiba amit írsz
2024. jún. 10. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
#12*
2024. jún. 10. 14:34
 15/19 anonim ***** válasza:
8: Tényeket mondtam, rohadtul nagy különbség, te pedig szépen kifordítottad, szerinted most nagymenő vagy, úgyhogy erre is jár másoktól a nevetés. ;-) Direkt le is írtam, hogy ezért nem látom értelmét nagyon mesélni.
2024. jún. 10. 15:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Velem jobb vigyázni, csak szólok. ;-)
2024. jún. 10. 15:33
 17/19 anonim ***** válasza:
7: Hát igazából velem ellentétben párom érzelmi intelligenciájában szerintem vannak apró gondok és ráadásul külső hatástól volt konkrét komoly probléma az életünkben... Az apró gondokat értem arra, hogy például a konfliktuskezelése és a konfliktus megértése bajos volt nála. Ebben fejlődnie kellett. Csakhogy nem adtam fel, nem dobtam el őt csak úgy, és változott miattam. Az életnek nem úgy kéne működnie, hogy én csak ilyet fogok keresni. Az előzetes elvárásokat utálom is, tehát így nem élek ilyennel. Nekünk az első időszak nem volt jó, de a közös élet ellenben már felfelé ível.
2024. jún. 10. 15:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem pont akkor alacsony a szitu, ha nem adjuk meg a lehetőséget kettőnkért együtt változni. Persze ennek is van egy hátulütője és volt nálam, amikor távkapcsolatban visszafogadtam exemet. Pedig tudtam, hogy nem jó a szitu. Hát nem is lett jó, ő egy gödörben maradt és ő nem tudott kettőnkért kijönni. Párom ki tudott jönni és én kitartottam.
2024. jún. 10. 15:46
 19/19 anonim ***** válasza:

Kinek mi az intelligens, ugye. Én annak tartom magam, aztán valahonnan meg biztos megkapom pár önkényesen kiválasztott pont alapján, hogy nem. Pl. én intelligensnek tartom azt a hozzáállásomat, hogy vannak vízválasztó dolgok, amikben nem vagyok hajlandó változtatni, és ezt előre tisztázom is a másikkal... és na, nem vagyok hajlandó akkor sem változtatni, ha a másik meggondolja magát, sem kompromisszumra (pl. én csak Bp-n tudom elképzelni az életemet, úgy is kerestem párt)... biztos megkapnám egyesektől, hogy aki ennyire rugalmatlan bármiben, az nem intelligens. Nincs sok ilyen dolog, 1-2 van (vallásosság kérdése, gyerekkérdés, házasságkérdés, ill. hogy ne legyen szélsőségesen jobboldali).

Amit el tudok magamról mondani, ami miatt én viszonylag intelligensnek tartom magam párkapcsolati téren:

- a legtöbb más kérdésben kompromisszumkész vagyok és hajlandó vagyok teljesen meghallgatni és átgondolni a másik

- nem kezdek el random féltékenykedni pitiáner dolgokon és nem számoltatom el a párom, nem kutyaként kezelem, hogy ide engedem, oda engedem, mikor van takarodó, csak azt várom el, hogy nagyjából mondja meg, hova megy, mikor ér haza, és ha sokkal később a tervezettnél, szóljon (együttélésnél)

- nem csüngök a másikon 24/7, nem várom el tőle, hogy folyamatosan chateljünk, beszéljünk

- fontos nekem, hogy mindkettőnk szexuális igényei ki legyenek elégítve

- nem keresem a konfliktust a szeretteivel akkor sem, ha nem mindenben értek velük egyet

- nem büntetem olyan dologért, amit az exem követett el vagy más férfiak az életemben, mert tudom, hogy ő más ember (pl. "én nem fogok utána keresztbetenni egy szalmaszálat se, mert hát mindent megtettem a Petinek, aztán elhagyott a mocsok" típusú női hozzáállással nagyon nem tudok egyetérteni)

- együttélésnél felhozom, hogy beszéljük meg a munkafelosztást, anyagiakat - de nem együttélős kapcsolatnál is hajlandó vagyok, sőt lelkesen fizetek is felesben a programokért (mondjuk egy hagyományos családmodellben hívő férfinek ez pont nem tetszene, de a lényeg az, hogy nem árulok zsákbamacskát)

- hajlandó vagyok a problémákról mélységekben kommunikálni (ebben nagy segítségemre volt az első kapcsolatom, ahol ezt bizony meg kellett tanulnom)

- figyelembe veszem a másik kívánságait, óhajait-sóhajait (kiv. vízválasztó pár téma), segítőkész vagyok

- igyekszem fenntartani a kapcsolat tüzét évek után is, nemcsak belepunnyadok a semmibe, meg "már megszereztem, akkor már nem kell teperni, ha szeret, mindenhogy jó vagyok neki

- nem akarok más nőket rávenni, hogy csak az a párkapcsolattípus jó, ami nekem bevált

- gondoskodó típus vagyok (de nem szeretek főzni, ez lehet, hogy mínuszpont :D)

2024. jún. 10. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!