Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire vagy intelligens párkapcsolati téren?
40 évesen már úgy érzem van annnyi tapasztalatom és önismeretem hogy fent tudnék tartani egy jó párkapcsolatot. Kár, hogy ilyenkor már a kutyának sem kell az ember.
F
26 éves koromig nem volt kapcsolatom és selejtnek éreztem magamat. Aztán megismertem egy lányt, akivel a kommunikáció a kapcsolatunkról semennyire sem működött. Utána majdnem alakult valami egy másik lánnyal, akivel szintén semennyire sem ment a kommunikáció, pedig én tényleg igyekeztem mind2 esetben és sokáig úgy gondoltam, hogy velem volt a gond.
Aztán megismertem a mostani barátnőmet és most érzem először, hogy milyen az, amikor valódi társa van az embernek. Kevés tapasztalatom van és csak 1 év van mögöttünk, de a kommunikációnk alapján bátran szavazok a 4-esre.
"Most kiderül." A Gyakorin. Magukat piedesztálra emelő trollok és incel-ek között. Loool!
Igazából szerintem semmi értelme elmesélni, hogy átlagon felüli IQ-EQ párosításom van és ennek mik a hatásai. Van pro-kontra is, az ilyen párosításnak vannak hátulütői is, és jól kiismertem magamat ebben.
Na és te találtál magas EQval rendelkező nőt? Én évek óta keresem már😅 mintha lassan utolsó példányok maradtak volna a földön és ha megtalálod tied a világ .
Szerintem alapvető lenne, hogy tisztázod, mire gondolsz, ha egy ilyen témát vetsz föl.
Mit jelent, hogy párkapcsolati inteligencia? Mitől lesz valaki inteligens?
Attól, hogy sokáig fenn tud tartani egy kapcsolatot? Sokan évtizedekig tűrik, hogy verjék őket szóval, vagy fizikailag. Ebben a formában a kapcsolat akár 30-40 évig is kitart. Akkor inteligens?
Vagy, ugyan nem ver senki senkit, de nem is szólnak egymáshoz, mindenki más ágyába jár és csendben elviselik egymást. Ez inteligencia?
Ha valaki tudja mit akar és kilép, ha nem azt kapja, az inteligens?
Gondolom az lenne az inteligens, aki jó kapcsolatot tud hosszan fenntartani. Csak ehhez hatalmas szerencse kell. Mert nem bárkivel lehet ezt elérni, sőt, alig valakivel.
Akkor most ki az inteligens?
Én tudatos vagyok a kapcsolat keresés során, ha találok megfelelőt, akkor reméljük a kapcsolatban is az leszek. Ezt tudom magamról, az inteligenciát ebben a kontextusban nem tudom értelmezni.
Mostanában történt velem 1-2 dolog, ami sokat adott számomra. Én még nem vagyok teljesen fejlődött szellemileg párkapcsolati szinten, de hűséget már nem várok el, ezt legutóbb első kézből tanultam és tapasztaltam, hogy a hűség a nők részéről az....lehetetlen hűséges nőt találni, mert sosem volt.
A másik, hogy a tetteim, tehát bármilyen jót teszek a páromnak a személyiségem miatt, pl én törődő és óvó, együttérző személyiségű vagyok, és a szeretetnyelvem is ilyen, tehát ezt úgy kell adnom, hogy nem várhatok el érte pótlást, tehát adom, de vissza már nem kellene, hogy igényeljem. De még nem tartok ott, hogy ez ne essen rosszul, hogy szeretem a párom, törődök vele, vigyázok rá, számíthat rám érzelmileg, anyagilag és cserébe jön a fejembe, a szívembe, hogy én is ezt várnám el tőle, na ezt kellene még kiírtani belőlem, rájöttem, hogy csak úgy érdemes adni, ha nem vársz cserébe az ég világon semmit!
Plusz van még 1-2 dolog amit irtani kellene még bennem. Talán mire 40 leszek, addigra túljutok ezeken, és eljutok arra a szintre, hogy ne fájjon semmi, amit lelkileg okoznak nekem. F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!