Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Városi legenda, hogy a nők a pénzes férfiakra mennek?
Persze biztosan van sok ilyen, de én nem vettem észre a környezetemben.
35 éves vagyok, van hitelmentes lakásom, autóm, garázsaim, 16 éve első biztos munkahelyem, és nem is tartanak rondának. Mégsem jön össze senki.
Nemrég szakítottam a barátnőmmel, ő másokkal is chatelt, nem gondolta komolyan velem, és kitettem.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Dehogy, csak mondjuk érdemes lenne érveket felsorakoztatni, vagy ne adj isten reagálni az általam prezentált érvekre. De úgy látom, most csak arra telik, hogy a "dzsúnyagonoz nénig mind a bénzre menneg."
Szóval ja, amikor valaki ahelyett, hogy vitázna, érvelne, alátámasztaná az álláspontját vagy cáfolná a másikét, inkább felhúzható gyerekjáték módjára ismételgeti ugyanazt a mondatot... Nos, ja, erre a terminus technicus egészen pontosan a hülye.
Aha, de ha egy nőt meg a naaaaagy szenvedély vezet és összejön a felelőtlen, rossz életű pasikával, ahelyett, hogy egy stabil, biztonságos életet választana, akkor meg amitt megy a vinnyogás. Sehohy se jó, úgy látom.
Vagy talán a csóringer, unalmas, ronda férfiak iránt kellene lángoló szerelemmel epekedjünk? Ja, gondolom az lenne a jó.
Szar példa, hiszen a mesékben a lekisebbik fiú végül mindig meggazdagszik, királyfi lesz vagy valami hasonló. Véletlen volna? :D
Éppen hogy alátámaszod, amit írtam: a kompetencia, a képességek, az életrevalóság a vonzó, ez pedig legtöbbször együtt jár az anyagi jólét megszerzésével. Akárcsak a mesékben.
De amúgy köszi ezt az érvet, magamtól nem jutott volna eszembe a mesékkel előhozakodni, de a maga módján zseniális.
#26 nagyon keserűnek tűnsz, aki mindent kifordítana, hogy ezt a torz világképet maga előtt mentse. a mesékben nem azért választja a lány, mert gazdag lesz. nem mindig lesz gazdag.
és amúgy, ha tudnál bármit a magyar társadalomról, akkor sem beszélnél ilyen zöldségeket. az utóbbi idők politikájának (és ennek az értékrendszerének amit te is támogatsz, hogy amit van annyit érsz) az eredménye, hogy magyarországon a társadalmi mobilitás minimális lett. azaz, azt, hogy mennyit fogsz keresni legjobban az határozza meg, hogy hova születsz. és nyilván ez az előző rendszerben nem ennyire volt így, de még a rendszerváltás utáni évtizedekben sem. És sok nyugati országban ma sincs így.
Számomra csak szomorú ahogy a világot látod. Tényleg ez annak is a párja, ahogy nagyobb társadalmi kérdésekben is nálunk kb a Palpatine ma a jó. Kifordultak a dolgok. És van aki ennek örül. És szívesen hajol meg a pénz és a hatalom előtt.
27
Pont hogy de. A mesékben (legalábbis a népmesékben) pont úgy van, hogy ha a fiú kiállja a próbákat, akkor megkapja a királylányt és a fele királyságot. Épp hogy együtt jár a kettő. :D
Keserű meg nem én vagyok, én teljesen jól érzem magam. Pont te vagy az, aki hisztikézel többezer év tradíciója és az evolúció alapvetései miatt. Hát hajrá, kiskacsa, nyilván a víz a hülye.
Akik rózsaszín nosztalgiát költenek a múltra, azok éltek is abban az időben? Sokkal anyagiasabbak voltak az emberek, és nem volt lehetőség az osztályok közötti átjárásra önerőből, kemény munkával csak házassággal. A gazdag családból származó úri kisasszonyokkal földi halandó szóba se állhatott, nem volt közös élettér, ahol találkozhattak volna egyáltalán. Ha meg mégis, a szülők rögtön elzavartak volna, amiért veszélybe sodrod a család hírnevét, nem gyarapítod a vagyont, csak elkótyavetyéled a hozományt. A lányt meg megkapta a "Döbrögi".
Amióta a nők tanulnak és dolgoznak, nem a szüleiktől és a jövendőbelijüktől függenek, a társadalmi keretek lazábbak, azóta kevésbé szempont az, hogy a másik mennyit keres, kevésbé előítéletesek a másik anyagi helyzete miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!