Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Városi legenda, hogy a nők a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Városi legenda, hogy a nők a pénzes férfiakra mennek?

Figyelt kérdés

Persze biztosan van sok ilyen, de én nem vettem észre a környezetemben.

35 éves vagyok, van hitelmentes lakásom, autóm, garázsaim, 16 éve első biztos munkahelyem, és nem is tartanak rondának. Mégsem jön össze senki.

Nemrég szakítottam a barátnőmmel, ő másokkal is chatelt, nem gondolta komolyan velem, és kitettem.

Nektek mi a tapasztalatotok?

2024. máj. 31. 22:02
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
11%
#20 lol te leragadtàl ezen a dedó szinten, hogy aki nem azt gondolja amit te az hülye?
2024. jún. 2. 11:30
 22/43 anonim ***** válasza:

Dehogy, csak mondjuk érdemes lenne érveket felsorakoztatni, vagy ne adj isten reagálni az általam prezentált érvekre. De úgy látom, most csak arra telik, hogy a "dzsúnyagonoz nénig mind a bénzre menneg."

Szóval ja, amikor valaki ahelyett, hogy vitázna, érvelne, alátámasztaná az álláspontját vagy cáfolná a másikét, inkább felhúzható gyerekjáték módjára ismételgeti ugyanazt a mondatot... Nos, ja, erre a terminus technicus egészen pontosan a hülye.

2024. jún. 2. 11:34
 23/43 anonim ***** válasza:
0%
és amúgy nem ez nem normális. ez az utóbbi évtizedben lett ilyen. se anyám, se nagyanyám nem pénzre ment. És korábban ez egy kínos dolog volt, ha valakit nem érzelmek szenvedély vezetett. Na meg a régi múltban volt még ez, amikor a család választotta, hogy ki kivel.
2024. jún. 2. 11:35
 24/43 anonim ***** válasza:

Aha, de ha egy nőt meg a naaaaagy szenvedély vezet és összejön a felelőtlen, rossz életű pasikával, ahelyett, hogy egy stabil, biztonságos életet választana, akkor meg amitt megy a vinnyogás. Sehohy se jó, úgy látom.

Vagy talán a csóringer, unalmas, ronda férfiak iránt kellene lángoló szerelemmel epekedjünk? Ja, gondolom az lenne a jó.

2024. jún. 2. 11:39
 25/43 anonim ***** válasza:
0%
a korábbi értékek mások voltak. ha megnézed a meséket, akkor ott sem az az erény, hogy elmenni a döbrögivel, mert ő a magabiztos. hanem a békát csókolja meg, meg a szegény legény veszi el, vagy a szépség és a szörnyeteg. Ha nem is mindig ez volt a realitás, de az ideál ez volt. Az, amit te itt hozol az ennek a világnak a kivetülése, ami ma van. Ahol döbrögik az urak és a te félék rájuk nedvesednek. És még meg is ideologizálják, már nem köpnek fel és állnak alá, hanem el is magyarázzák, hogy ez így van jól.
2024. jún. 2. 11:55
 26/43 anonim ***** válasza:

Szar példa, hiszen a mesékben a lekisebbik fiú végül mindig meggazdagszik, királyfi lesz vagy valami hasonló. Véletlen volna? :D

Éppen hogy alátámaszod, amit írtam: a kompetencia, a képességek, az életrevalóság a vonzó, ez pedig legtöbbször együtt jár az anyagi jólét megszerzésével. Akárcsak a mesékben.

De amúgy köszi ezt az érvet, magamtól nem jutott volna eszembe a mesékkel előhozakodni, de a maga módján zseniális.

2024. jún. 2. 12:08
 27/43 anonim ***** válasza:
0%

#26 nagyon keserűnek tűnsz, aki mindent kifordítana, hogy ezt a torz világképet maga előtt mentse. a mesékben nem azért választja a lány, mert gazdag lesz. nem mindig lesz gazdag.

és amúgy, ha tudnál bármit a magyar társadalomról, akkor sem beszélnél ilyen zöldségeket. az utóbbi idők politikájának (és ennek az értékrendszerének amit te is támogatsz, hogy amit van annyit érsz) az eredménye, hogy magyarországon a társadalmi mobilitás minimális lett. azaz, azt, hogy mennyit fogsz keresni legjobban az határozza meg, hogy hova születsz. és nyilván ez az előző rendszerben nem ennyire volt így, de még a rendszerváltás utáni évtizedekben sem. És sok nyugati országban ma sincs így.

Számomra csak szomorú ahogy a világot látod. Tényleg ez annak is a párja, ahogy nagyobb társadalmi kérdésekben is nálunk kb a Palpatine ma a jó. Kifordultak a dolgok. És van aki ennek örül. És szívesen hajol meg a pénz és a hatalom előtt.

2024. jún. 2. 12:21
 28/43 anonim ***** válasza:

27

Pont hogy de. A mesékben (legalábbis a népmesékben) pont úgy van, hogy ha a fiú kiállja a próbákat, akkor megkapja a királylányt és a fele királyságot. Épp hogy együtt jár a kettő. :D

Keserű meg nem én vagyok, én teljesen jól érzem magam. Pont te vagy az, aki hisztikézel többezer év tradíciója és az evolúció alapvetései miatt. Hát hajrá, kiskacsa, nyilván a víz a hülye.

2024. jún. 2. 12:31
 29/43 anonim ***** válasza:

Akik rózsaszín nosztalgiát költenek a múltra, azok éltek is abban az időben? Sokkal anyagiasabbak voltak az emberek, és nem volt lehetőség az osztályok közötti átjárásra önerőből, kemény munkával csak házassággal. A gazdag családból származó úri kisasszonyokkal földi halandó szóba se állhatott, nem volt közös élettér, ahol találkozhattak volna egyáltalán. Ha meg mégis, a szülők rögtön elzavartak volna, amiért veszélybe sodrod a család hírnevét, nem gyarapítod a vagyont, csak elkótyavetyéled a hozományt. A lányt meg megkapta a "Döbrögi".

Amióta a nők tanulnak és dolgoznak, nem a szüleiktől és a jövendőbelijüktől függenek, a társadalmi keretek lazábbak, azóta kevésbé szempont az, hogy a másik mennyit keres, kevésbé előítéletesek a másik anyagi helyzete miatt.

2024. jún. 2. 16:24
 30/43 anonim ***** válasza:
Pont azok mennek a pénzre, akiknek a fentebb részletezett múlt századi szellemiségbe van belemeszesedve az agyuk.
2024. jún. 2. 16:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!