Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Le lehet élni egyedül egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le lehet élni egyedül egy életet vagy "kötelező" a házasság, gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

29 éves nő vagyok. Egy férfi volt eddig az életemben. Régóta nem vágyok se randira, se kapcsolatra és a későbbiekben férjre és gyerekre sem.

Persze a környezetem állandóan mondja, kifutok az időből, miért nincs senkim.

Most van egy férfi, aki érdeklődik irántam, megmondta szeretne velem lenni. Komolyan gondolja. Én nem hülyítettem semmivel, tudja milyen zárkózott vagyok.

Úgy érzem továbbra sem szeretnék kapcsolatot. Annyira megszoktam a magányt és azt, hogy évek óta senkivel nem voltam sehol, hogy már egyáltalán nem is vágyok rá. Megvan a heti rutinom, elvagyok magamban.

Le lehet élni így egy életet? Örülnék olyan válaszolóknak, akik saját tapasztalatból írnak.

Nem kérek bántásokat vagy troll válaszokat, nem viccből írtam ki a kérdést.

máj. 21. 08:53
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
100%
A saját tapasztalatom: már most is teljesen el vagyok hidegülve a férjemtől, de ha praktikusan is véget ér a kapcsolatunk, eszem ágában sincsen más férfinek még a közelébe se menni. És ez lehet, hogy hárítás az átélt rossz miatt, de vannak más tapasztalataim is a férjemen előttről, és van az a pont, amikor már az ember elveszti a nyitottságát. Visszagondolva, ezerszer jobb életem lett volna, ha én is a megérzéseimre hagyatkozom, és egyedül élem le az életem. Barátaim attól még lehetnek, esetleg valami futó kapcsolatom, ha nagyon úgy alakul, de utazhatnék, kialakíthatnám a napi rutinomat, koncentrálhatnék a karrieremre. Ha a gyerek témában nem vagy biztos, akkor még mindig azt mondom, hogy ott a lehetőség, hogy segíts valami ismerősödnek, vagy akár bébiszitterkedj, akár másodállásban. Persze, hogy nem kell a társadalom által súlykolt klisék szerint élni!
máj. 21. 17:03
 52/58 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező, nincs Tv.-be írva, hogy milyen életet kell élnie az embernek. Én 42 éves vagyok, férfi, sosem volt még párkapcsolatom, tehát élő pl., hogy lehet így is élni.
máj. 21. 17:24
 53/58 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok saját tapasztalatot és az őszinteséget!

Mentek a zöldek mindenkinek!

máj. 21. 17:50
 54/58 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vágysz rá,akkor ne keress kapcsolatot.

Ilyen egyszerű.

Nem kell túlgondolni.

Ha nem akarod akkor ne csináld.

Most hogy kik hogyan vélekednek erről az nem a te dolgod.

máj. 24. 13:53
 55/58 anonim ***** válasza:
100%

#51 Azért nem mindegy, hogy az ember milyen korban hozza meg ezt a döntést. Minden életkornak megvannak a maga igényei, amik persze egyénenként is változhatnak.

Anyám pl. 50 évesen vált el apámtól, később lett másik kapcsolata, de ott már ragaszkodott hozzá, hogy senkivel nem akar együtt élni. 20 éve vannak együtt, összejárnak, néha együtt töltenek egy hétvégét, de utána mindenki éli a saját életét a saját életterében. Ebben a korban már nagyon nehezen alkalmazkodnak az emberek, valami őrült erős érzelem kellhet hozzá, hogy feladják az önállóságukat és összeköltözzenek.

máj. 24. 13:59
 56/58 anonim ***** válasza:
100%
Milyen igazuk van, én is így nyomom
máj. 24. 14:17
 57/58 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, meg van a kis világom, jó életem van. Azokkal a pasikkal, akikkel szerettem volna összejönni, azoknál esélyem sem volt, akikkel lett volna, azokkal meg én nem akartam semmit. Közben meg olyan jól éreztem magam mindig, hogy rájöttem, hogy ezt a szabadságot, függetlenséget nehezen engedném el. Persze ezt az idősebbeknek nehéz elfogadni, állandóan bszgatnak, hogy tartozzak valakihez, pedig szerintem szívás, ha egy férfi után kell takarítani, főzni, mosni, csak azért, hogy tartozzak valakihez. Én magamhoz tartozom, én tuti nem fogom cserben hagyni magamat soha. :) Amúgy érdekes, hogy miért győzködnek a rokonok, mikor mind egytől egyig rossz kapcsolatban voltak, volt bántalmazó, féltékeny, lusta férj is a családban. Ezt akarják nekem is? Miért nem elég nekik, hogy elmondom, hogy boldog vagyok és elégedett az életemmel.
máj. 28. 14:40
 58/58 anonim ***** válasza:
100%
Így van, szexelni meg úgyis találunk valakit mindig😊
máj. 28. 15:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!