Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetne tudatossá tenni barátnőm?
Jön egy ötlet, ő tornázni fog, vesz eszközöket, max 1×, 2x csinálja ( amit legbelül szerintem vásárláskor is tudott) majd csodálkozik hogy nem fogy. Hogy fogyna ha torna után rögtön eszik, és este 8kor megeszik 8szelet rántott párizsit meg egy tál pörköltet..
Vagy a diéta miatt nem akármit ehet, de olykor ő eszik olyan ételt amit nem lehet és ő megveszi magának. Viszont ha más egyszer megkínálja ugyanolyan ételel akkor ő nem ehet a diétája miatt ( akkor bezzeg nagy gond h azt akarnak adni neki)..és csodálkozik hogy nem javul..
Mint írtam, hatékonyság szempontjából számít.
és igen, célszerűbb a fehérje és a szénhidrát és a rost bevitel, mint a cukor.
De ne állíts olyan f_szságot, hogy nem fogsz, ha csak deficitet tartasz.
Ezek csak példák helyzetekre aminél előjon a tudatosság hiánya.
Persze hogy lehet enni edzés után nem ez a hangsúlyos a szituban.
Csak a mennyiség nem mindegy és ő mondja hogy nem megy a fogyás..úgy nem fog h 1 2x csinálom, utána hetekig semmi, meg chips este, meg puding.. mert azt megérteném ha picit figyel a kajára h mikor mennyit, mellette heti 2 3x mozog kb 30percet és mégsem sikerül igazán.
6os a beszélesen rég túl vagyok, mint a támogatáson is..
A diéta példán pedig a mögöttes tartalma az hogy miért tudja hogy diéta miatt nem eheti azt, de amikor egyszer megkínálja vlki, és szinte fel van háborodva h dehát nem ehetek minek adsz belőle, másnap ugyanolyan ételt simán megeszi..
Normálisan kell étkezni deficitben normális ételkekkel amit szeretünk és egészségesebben főzni, kevesebb zsírt tartalmazó alapanyagokat használni, nem holmi hülye diétát követni, hogy ezt nem azt nem lehet enni. Mert úgy nem fog menni. Minden étel szinte elkészíthető úgy, hogy beleférjen. (pár dolgot érdemes azért kerülni.. tömény cukrot tartalmazó ételek, sima majonéz, füstölt kolbász, chips stb)
Azért nem tud fogyni, mert bután csinálja.
Olvasni kell a témába, videókkal is tele a net, ott a youtube a tiktok stb.
Kedves kérdező, és mi lenne ha inkább segítenél neki? Tudod a diéta rohadtul nem egyszerű, főleg ha a másik egyáltalán nem ért hozzá.
Én sem tudtam évekig, hogy létezik pl cukormentes lekvár amibe szinte nincs is kalória, vagy zero csokiszirup, vagy proteinpalacsintat is készíthet az ember, zab-banán-tojás-fehérjepor-tejből cukor és liszt nélkül fele fehérje fele ch arányban!
Nem tudtam hogy van magas hústartalmú light virsli amiben fele annyi a kalória és több a feherje és simán csinálhatok egy hotdogot pl 300 kalóriából.
Nem tudtam hogy ha pizzát akarok csinálhatok tortilla lapból, csirkemellsonkából és light mozzarellával is amibe csak 400 kalória van és majdnem a fele fehérje.
Nem tudtam ha hamburgert akarok bizony azt is ehetek 7%os darált pulyka vagy sertéshúsból, és light trappistat is tehetek bele amibe fele annyi a kaloria, tehát 1 hambit kihozhatsz 6-800, de akár 3-400 kalóriákat is!
Pudingot is ehet, van az aldiban cukormentes proteinpuding 20 gr fehérjével 160 kal Egy doboz, de készíthet krémtúrót is.
Tejföl helyett vegyen natur joghurtot, ezt nyomtathatja mindenbe.
Light majonéz, light ketchup fele annyi kalória mondanom sem kell.
Ha főz nem egy liter olajat tegyen alá, csak szigorúan 1-2 evőkanallal mivel rengeteg felesleges kalória!
Mielőtt az ember diétába kezd, megkellene tanulni megismerkednie a kalóriaértékekkel, összetevőkkel, és hogy manapság már mindennek van jóval barátibb kalóriaértékű alternatívája amiket felsoroltam! Amíg nem tanulja meg az élelmiszerek összetevőit, nem tanul meg helyesen bevásárolni és főzni magára sajnos nem fog sok mindenre menni, hacsak nem mint a legtöbb birka csupasz csirke csupasz rizsen él, mert egyszerűbb az edzőknek ezeket felírni a fogynivágyóknak, mint elmagyarázni nekik, hogy mindent ehetnek és elkészíthetnek maguknak, csak qrvára nem mindegy miből!
Te annyira tudatos vagy, hogy az is zavar, ha eszik valamiből és az is, ha nem. Akkor hogy is van ez?
Egyébként meg még mindig nem lehet a másikat megváltoztatni, főleg nem ilyen alap személyiségjegyekben. Felejtsd el!
Vagy elfogadod így, és akkor ne is csesztesd, vagy kalap-kabát, aztán nem kell többet elviselni. De kérdést kiírni se kell többet!
Például egyik nap arról, hogy miért nem fogad körmös vendéget, másnap arról, hogy miért nem. Miért nem csinál otthon semmit, de ha csinál, akkor miért csinálja rosszul. Satöbbi, satöbbi...
A rohadt nagy tudatosságban fel se tűnt, hogy téged az is idegállapotba tesz, ahogy a levegőt veszi. Meg esetleg ennyi rinya után ideje szakítani.
Nah a női védegylet minden tagja megjelent köszönjük a figyelmet!
Egy lusta disznó nem fog megváltozni senki kedvéért csak önszántából. Ne triggereld magad miatta. Ha szép szóból nem ért és leszrja mit beszélsz engedd el.
Először ki kell deríteni, miért van elhízva. Ennek rengeteg oka lehet.
Aztán rá kell jönni, milyen módszerrel fogyna a legjobban. Az egyetlen módszer ugye a kalóriaszámlálás, de azon belül rá kell éreznie, hogy mikor érzi magát a legjobban.
És kell találnia egy mozgásformát, amit élvez, és akkor nem kényszer lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!