Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem gyereket akarna de én addig nem, amíg garzonban élünk. Anyja mondja nekünk mire várunk, hát én másik lakásra. A kis előszobából nyílik egy kis fürdő meg 1 nagy szoba. A szobából nyílik egy kis konyha meg egy apró kert. Szerintetek?
-Anyósnak ebbe beleszólása nincs. Nektek kell eldönteni mikor és hova vállaltok gyereket.
-A férjed véleménye fontos. De nem mindegy, hogy csak nyomásra szeretne most, mert ezt hallgatja, vagy szerinte ez optimális hely és idő a gyerekvállalásra. Mert ha vagytok 36-38 évesek (lehet 40felett is szülni, de ugye ott már jobban ketyeg az óra), a közeli jövőben már lesz nagyobb (1-2év) az más, mint huszonévesen, amikor időtök még rengeteg van a gyerekvállalásra.
Mi is kicsi albérletben laktunk eleinte. Kettőnknek elég volt. Nem azt mondom, hogy hű de elfértünk, de elég volt (szoba, konyha, füdőszoba egyben a wc-vel). Amikor szóba került a gyerek elkezdtünk azon dolgozni, hogy legyen egy nagyobb ház. Mivel kettőt szerettünk volna a három szobásakat néztük. Belvárosból mentünk külvárosba, vettünk egy lakható, de felújítandót házat. A felújítás végén már tehes voltam, mire megszületett már majdnem kész voltunk mindennel. A gyereknek rengeteg cucca van, később meg hatalmas helyigénye, eleinte ahogy kúszik, mászik, majd járni kezd. Muszáj letenni ehez, kell hely ahol biztonságosan tud mozogni. Aztán ahogy nő egyre többminden lesz helyigényes.
Köszi az összes választ, megerősítettétek az álláspontomat.
Igazatok van, hogy anyósnak semmi köze az ég egy adta világon a döntéshez, csak azért említettem, mert szokta mondani néha, hogy mire várunk, meg indig azzal jön, előbb a gyerek, utána kell mindent megoldani, és nem fordítva. Nem ért egyet pl. azokkal, akik azért várnak a gyerekvállalással mert karriert építenek, após ugyanez...
A férjem (nem a barátom, valaki úgy nevezte) meg azt hozta fel nemrég, hogy mikor vette ezt a lakást, akkor itt egy 3 gyerekes család lakott. Hát nem tudom hogy fértek el, mert kerttel együtt 38 m2-ről van szó. Gondolom egymás hegyén-hátán, valszeg nagyon szegények lehettek.
Ami az ingatlant illeti, saját, de még van rajta hitel. Földszinti garzon.
Szerintem az lenne az abszolút minimum, hogy legalább 1 külön szoba legyen a nappalitól, ami a gyerekszoba lenne akkor. Ha úgy laknánk, már benne lennék a dologban. De legjobb lenne 2 külön szoba a nappalitól, és akkor a másik lenne a szülői háló, nem foglalná a nappaliban a helyet a 2m x 2m franciaágy.
Attól azért nem félek, amit valaki írt, hogy kilyuggatná a férjem a gumit. :D De amúgysem gumival védekezünk, én szedek bogyót. De ha gumi lenne, se tartanék ilyen ármánytól tőle. Azért nem olyan vérmesen teper a gyerekért, az az anyós.
Bennem annyi van, hogy 28 éves vagyok, nem akarok már túl sok évet várni. De hát attól még nem hajt a tatár, előbb ezt eladni, elköltözni.
Jól gondolkozol.
Sok sikert és minden jót!
Én 36 évesen szültem és nem érzem hogy késői lenne.
Van még időd!
Hiába érvelget a férjed hogy ott egy család lakott, az ,az a család, ti meg mások vagytok….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!