Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek “elvárható” hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek “elvárható” hogy összeházasodjunk ha gyermekünk lesz?

Figyelt kérdés

Becsúszott a baba, a párom mindenképpen szerette volna hogy megtartsuk és persze én is. Említette hogy pont azon a héten gondolkozott eljegyzésen mikor pozitívat teszteltem, ennek ellenére közel félidős terhes vagyok és úgy vettem észre nem akar összeházasodni, legalábbis nem most.. A gyerekvállalás előtt pedig közös barátoknál nem is értette ő sem hogy miért nem házasodtak össze mikor kiderült hogy jön a pici.

Csak szerintem lenne “elvárható” vagy alap dolog ilyen esetben összeházasodni? Tudom hogy csak egy papír stb. Épp ezért is gondolom azt hogy a gyerek sokkal nagyobb dolog és jobb lenne neki ha mindenhogyan egy családba születne.

2024. febr. 29. 11:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
24%

Ebben az országban nem elvárható ,egyenesen kötelező.

Pont nektek lett ki találva a babavaro csok plusz max pro.

Sok boldogságot!

2024. febr. 29. 11:23
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg a párod mik a szándékai!

Komolyan, közös gyereketek lesz, tudnotok kell normálisan kommunikálni egymással.

2024. febr. 29. 11:24
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
Csak a gyerek miatt nem érdemes, de ha amúgy is meg akarta kérni a kezed, szerintem kérdezd meg nem tartjátok -e meg az esküvőt szűk körben még a baba születése előtt. Ellenkező esetben apasági nyilatkozatot kell tennie. Én szívesebben vinném a szülőszobára a házassági anyakönyvi kivonatot mint azt a nyilatkozatot.
2024. febr. 29. 11:28
 4/23 anonim ***** válasza:
93%

A házasság nem csak egy papír. Az egy rohadt fontos és drága papír, de ez általában váláskor derül ki.

Ha házasságot akarsz, akkor nyisd ki a szád és mondd el neki, ne elvárásokon meg feltételezéseken függjön már az érzelmi jóléted.

2024. febr. 29. 11:29
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
Nincs olyan, hogy "elvárható" meg "alap" dolog. Ez két ember döntése, amit jó esetben megbeszélnek.
2024. febr. 29. 11:31
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha te igényled, akkor beszélj vele. Ne mások elvárásai alapján élj.
2024. febr. 29. 11:32
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem elvárható. De a ti dolgotok mi lesz.
2024. febr. 29. 11:37
 8/23 anonim ***** válasza:
87%
Elvárni elvárhatod, csak lehet, hogy szarni fog az elvárásaidra.
2024. febr. 29. 11:39
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

"Említette hogy pont azon a héten gondolkozott eljegyzésen mikor pozitívat teszteltem"

Ha említette, akkor annak idején komolyan gondolt rá. Akkor és azóta miért nem mondtad, hogy te szeretnéd?

2024. febr. 29. 12:10
 10/23 anonim ***** válasza:
72%

Az elvárható nekem egy kicsit erős fogalom, mert olyan kényszerítős hatása van... én inkább azt mondanám, hogy célszerű a gyerek érdekében.

1. Ki tudja, hogy változnak a törvények... amíg ez a kormány van hatalmon és nyomják a kereszténykonzervatív lózungokat (abba most ne menjünk bele, hogy hogy isznak bort vízprédikálás után), el tudom képzelni azt, hogy mivel a kereszténykonzervatív család a minta, be fogják azt vezetni, hogy nem ugyanolyan jogaik vannak olyan szülőknek, akik nem házasok... pl. elesnek támogatásoktól, ösztöndíjaktól, bizonyos esetekben csak az anya látogathatja a gyereket kórházban, bonyolultabb lesz az öröklés stb. Még mindig az a legbiztosabb, ha ez le van papírozva

2. Minél kevesebb támadási felületet hagyni a többi gyereknek suliban. Tudom, le leszek pontozva, de nagyon kis g...ik tudnak lenni a kölkök általános suli 1-4. osztályban, és ott a legnagyobb mértékű a szekálás meg a kiközösítés, még ha nem is feltétlen olyan durva, mint idősebb korban, ahol több a "muníció" támadásra, és tudják, mivel lehet a legnagyobbat belerúgni másba. De ilyen 6-10 éves kor között keresik azt, hogy mivel tudnak másokat hergelni meg fikázni, hogy ne ők legyenek a kipécézettek. Ha kiderül vmilyen módon (és nem kell azt hinni, hogy nem fog... nem emlékszem már, honnan, de ennél súlyosabb dolgokat is tudtam 9-10 évesen bizonyos osztálytársaim szüleiről...), hogy anyu-apu nem házas, az olyan ütőkártya, hogy az csak csuda. "Apukád nem szereti anyukádat eléggé", "Nem is vagy így ember" és sorolhatnám.

2024. febr. 29. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!