Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 5év járás után,már illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

5év járás után,már illik házasodni?

Figyelt kérdés

28 F vagyok a barátnőm 25

Több mint 5 éve vagyunk együtt és több mint 4 éve együtt is élünk közös albérletben.

Barátnőm nemrég felhozta az eljegyzés témát,de hárítottam,hogy még bőven van időnk fiatalok vagyunk.

Először szeretnék idén év végén,végre venni magamnak egy saját lakást( hitellel)

febr. 12. 12:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

#19Tökmindegy hogy mit gondolok én, vagy hogy mit csinál kérdező, mert igyis úgyis sérül valamelyikük. Ez van. Szerintem nem érzed át a súlyát annak, hogy egy házasság ÖRÖKKÉ tart. Kérdező segítette pár évig a párját, hiszen a következő fél évszázadban együtt lesznek, és a barátnője jövőbeli sikerei a közös életük építőkövei lesznek, mindketten jól járnak vele. A közös otthon is egy ilyen építőkő lenne, de ezt kérdező ki akarja hagyni, hiszen ő már letett egy követ, minek letenni egy másikat? És ez érthető is!!! Ki tudja hogy tényleg tartós lenne-e a házassága, vagy pedig elválnának 10 év múlva.... Viszont ez nem változtat a tényen, hogy ahol bizalomnak, és hosszútávú tervezésnek kéne lennie, ott bizalmatlanság és rövidtávú tervezés van.

Ha nincs közös otthon, akkor a csaj is érezheti azt, hogy ő nem mer családot alapítani kérdezővel, hiszen kérdező úgy készül, hogy lehet hogy úgyis elválnak, és akkor ő ottmarad a gyerekkel egyedülálló anyaként, lakhatás nélkül.

Nem tudom hogy mit tennék kérdező helyében, és nem is akarok ilyen helyzetbe kerülni.

Vergődhetünk itt, te meg én oldalakon keresztül, de szerintem full felesleges, és őszintén szólva kedvem sincs hozzá. Te sem fogsz adni az igazadból és én sem.

És hogy ne csak off legyen: senki sem dönthet helyetted, kérdező.

febr. 12. 15:58
 22/24 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy érdekes és megvitatásra érdemes téma. Egyetérteni nem kell és pont attól lesznek érvek és ellenérvek, hogy nem értünk egyet.

Ha egy házasságot öröknek tekintünk, akkor pont mindegy, hogy kié a közös ház.

A közös élet megalapozásába a kérdező eddig beletette amit kellett, ha a párja sikerei kettejüket gyarapítják akkor nem is hiába.

Vagy úgy tudnak házat venni, hogy a kérdező saját erőből, családi támogatással, hitellel megveszi, vagy sehogy. A párja még nem tud ehhez hozzátenni. Ebben az esetben szerintem jobb így, mint sehogy.

(Szigorúan jogilag nézve a vagyon közösségben fizetett hitel indukál tulajdonrészt egyébként is.)

A fenti logikából alapján, ha egy férfi családot akar, akkor biztosítson egy fél házat a nőnek, hogy az biztonságban érezze magát.

Ami végül is megfelel a kialakult társadalmi normáknak.

febr. 12. 17:21
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőd szeretne. 5 év után teljesen reális vágy. Ugyanakkor a te céljaid is azok, érthető hogy nem akarod hogy közös legyen a lakás. Csak ez az akadálya részedről?
febr. 12. 23:05
 24/24 anonim ***** válasza:
69%

Ez a lakásdolog szerintem csak olcsó kifogás. A tulajdonviszonyok rögzítésére léteznek jogi megoldások, mint például a házassági szerződés. Az, hogy mikor házasodunk össze, nem illem, hanem elhatározás kérdése. De több mint 5 év után el kell tudni dönteni, mik a céljaid, akarsz-e közös jövőt. Ha nem, akkor az a tisztességes, ha ezt nyíltan megmondod neki, nehogy tévhitben éljen melletted évekig.

N

febr. 13. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!