Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 5év járás után,már illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

5év járás után,már illik házasodni?

Figyelt kérdés

28 F vagyok a barátnőm 25

Több mint 5 éve vagyunk együtt és több mint 4 éve együtt is élünk közös albérletben.

Barátnőm nemrég felhozta az eljegyzés témát,de hárítottam,hogy még bőven van időnk fiatalok vagyunk.

Először szeretnék idén év végén,végre venni magamnak egy saját lakást( hitellel)

febr. 12. 12:28
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Őszinte leszek a lakásvásárlás után akarok majd házasodni.

A saját pénzemből+ szülői támogatással+hitellel akarok lakást venni, és ha megveszem csakis az én nevemen lesz,nem akarom hogy papíron bármi köze legyen a leendő lakásomhoz.

A barátnőm még egyetemre jár, idén fog végezni, igaz egyetem mellett diákmelózik,keres valami pénzt,de az a saját költségeit is allig fedezi.

Lényegében az albérletet,rezsit az összes számlákat én fizettem eddig.

febr. 12. 14:02
 12/24 anonim ***** válasza:
78%
10-es vagyok. Jól teszed, ami a tiéd azt védd meg.
febr. 12. 14:06
 13/24 anonim ***** válasza:
53%
Na de ez mennyiben akadályozza meg az _eljegyzést_? Ha év vége környékén összejön a lakás, jövőre vagy azután lehet az esküvő.
febr. 12. 14:07
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Akkor ő még csak most lesz igazi felnőtt.
febr. 12. 14:07
 15/24 anonim ***** válasza:
50%
Nem szereted te ezt a lányt.
febr. 12. 14:22
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nektek még korai, ráadásul nincs is ilyen, hogy mikor "illik".
febr. 12. 15:02
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek téged, hogy neked most a lakásprojekt az első, és ráér 1-2 év múlva az eljegyzés + esküvő. Párod 25 éves, még ki se esett az iskolapadból, szerintem tud várni. De kedvesen beszéld ezt meg vele, ne undok stílusban!

Én 27 éves korom legvégén házasodtam, és még úgy is szinte fiatalnak éreztem magam hozzá. De készen álltam attól még. Már kellett a kapcsolatunknak a szintlépés. Pedig mi még nem voltunk akkor 5 éve együtt, csak 4+, de úgy éreztük, már ott tartunk. Korilag is, kapcsolatilag is, mindenhogy. Lakás is megvan már, nálunk is a férjem nevén, nekem papíron ehhez semmi közöm. Max a házasságkötési anyakönyvi kivonat papírján, de mivel ez előtte szerzett vagyon, ezért egyelőre az se tesz közöt nekem az ingatlanhoz azt hiszem.

28/N

febr. 12. 15:06
 18/24 anonim ***** válasza:
63%

Ha komolyan gondolod a kapcsolatot, akkor már most eljegyezheted, viszont nem túl szép ez a kapcsolatdinamika - egyikőtök igyis úgyis megszívja.

A közös jövőtöket azzal kezdeni hogy a ház, ahol jobb esetben életetek hátralevő éveiben éltek közösen, csakis és kizárólag a tiéd, ő pedig csak megtűrt személy, elég katasztrofális kezdet. Viszont az is érthető hogy eddig te segítetted őt, és nem vagy biztos benne, hogy kifizetődik-e ez az áldozat.

A társadalmi elvárások a legkisebb bajod szerintem.

febr. 12. 15:16
 19/24 anonim ***** válasza:

Miért, mit kellene csinálnia?

Azt mondani a barátnőnek, hogy azért mert évekig támogathatta, most fogadjon el egy fél házat.

Sokan szeretnénk olyan "katasztrófálisan" kezdeni a házasságukat, hogy saját házba költöznek.

febr. 12. 15:29
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nincs illik.

Mondok példát, hogy miért értelmetlen ez így.

A volt feleségemmel 8 év után házasodtam össze, bizonyos értelemben " nyomás" hatására is. 2 év múlva elváltam, alig vártam már, hogy vége legyen.

A mostani párommal 9 éve vagyunk együtt, egyikünk sem akar megházasodni újra és tökéletesen elvagyunk, van egy csodás fiunk és eszünk ágában sincs ezen változtatni.

Mindkettőnek megvan a maga " vagyona" , de sok mindent közösen értünk el, anyagilag is...de pl megvan, hogy sosem lesz az én korábbi hazám közös, vagy az ő lakása közös...ott a gyerek, ő a törvényes örökös.

febr. 12. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!