Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarónak tartom a "párom" szót. Más is van így vele?
Jobban szeretem a közönségesebb, lazább kifejezéseket (pasim, csávóm, uram). Ez ugyanígy érvényes a másik félre is (csajom, barátnőm, asszonyom). De párom?
Ne már. A volt barátnőm jut eszembe róla, aki ilyen stréber, bölcsész lány volt.
Ti mit gondoltok?
A "párom" szó ezen használataban legalább van kreativitás.
Én se szeretem. Sznob hatást kelt számomra. Emlékszem közép suliban voltunk vagy 17 évesek és egyik osztálytársnőm emlegette akkori nagy szerelmét úgy, hogy “párom”. Olyan gáznak éreztem.
Mondjuk amiket te le írtál, az más szempontból ultra gáz.
Én csak a párom szót használtam amég csak együtt jártunk.
A pasim, csajom, csávóm stb nagyon paraszt megfogalmazás és maximum a kamaszoknal használatos.
A barátnő, barát kifejezés nem egyértelmű mivel ezt használjuk a haverokra is, nincs megkülönböztetve mint mondjuk az angolban.
Szóval marad a párom, amúgy is ő a másik felem, ez pedig kifejezi. Nyilván mióta összeházasodtunk azóta a férjemnek hívom.
Ja igen, az uram is nagyon gáz. Soha nem hívnám így. Ez úgy hangzik mintha alárendelt lennék, pedig egyenrangúak vagyunk. És ő is megtisztel azzal hogy nem hív asszonynak.
Márpedig a "párom" tisztességes szép kifejezés, a felsoroltakból 2 ledomináló tiszteletlen kifejezés. Az "uram" csak viccből mehet.
35/F
Nekem a párom olyan maníros, de ez csak az én ízlésem.
Felnőttként azt szoktam anno mondani, hogy a kedvesem. (Az élettársam kifejezés nekem olyan büntetőjogi kifejezés-jellegű.) Aztán a vőlegényem, a férjem meg már tiszta sor.
Soha nem mondtam, hogy a párom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!