Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarónak tartom a "párom"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarónak tartom a "párom" szót. Más is van így vele?

Figyelt kérdés

Jobban szeretem a közönségesebb, lazább kifejezéseket (pasim, csávóm, uram). Ez ugyanígy érvényes a másik félre is (csajom, barátnőm, asszonyom). De párom?

Ne már. A volt barátnőm jut eszembe róla, aki ilyen stréber, bölcsész lány volt.

Ti mit gondoltok?

2024. febr. 5. 20:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igazad van. Én úgy használtatnám a zemberekkel, hogy "az épp aktuális párom", mert rengeteg a magyar használt ember, aki egyik évben ezzel-, a következő évben már azzal katymatól, tehát nincs konkrétan 1 párja, épp ezért lenne érvényes "az épp aktuális párom" kifejezés.
2024. febr. 5. 21:40
 12/18 A kérdező kommentje:

A "párom" szó ezen használataban legalább van kreativitás.

2024. febr. 5. 21:53
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem a kedvencem, de jobb nincs. Az ilyen pasim/csajom bizonyos szint felett már gáz, pl férjemmel 6 évig "csak" jártunk, de annyi idő után már azt mondani hogy "pasim" nem fedte volna a valóságot. Mert nem a pasim volt, hanem a legközelebbi családtagom. A csávóm nagyon suttyó, az uram meg ha viccből mondják akkor ilyen boomer hatasú vicceskedés, komolyan használva meg pláne gáz.
2024. febr. 5. 22:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem pont a pasim, barátom kifejezés zavar, nem is tudtam soha ezt mondani a páromra. Főleg nem 25 fölött.
2024. febr. 5. 22:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én se szeretem. Sznob hatást kelt számomra. Emlékszem közép suliban voltunk vagy 17 évesek és egyik osztálytársnőm emlegette akkori nagy szerelmét úgy, hogy “párom”. Olyan gáznak éreztem.

Mondjuk amiket te le írtál, az más szempontból ultra gáz.

2024. febr. 5. 23:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a párom szót használtam amég csak együtt jártunk.

A pasim, csajom, csávóm stb nagyon paraszt megfogalmazás és maximum a kamaszoknal használatos.

A barátnő, barát kifejezés nem egyértelmű mivel ezt használjuk a haverokra is, nincs megkülönböztetve mint mondjuk az angolban.

Szóval marad a párom, amúgy is ő a másik felem, ez pedig kifejezi. Nyilván mióta összeházasodtunk azóta a férjemnek hívom.

Ja igen, az uram is nagyon gáz. Soha nem hívnám így. Ez úgy hangzik mintha alárendelt lennék, pedig egyenrangúak vagyunk. És ő is megtisztel azzal hogy nem hív asszonynak.

2024. febr. 6. 00:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Márpedig a "párom" tisztességes szép kifejezés, a felsoroltakból 2 ledomináló tiszteletlen kifejezés. Az "uram" csak viccből mehet.

35/F

2024. febr. 6. 09:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem a párom olyan maníros, de ez csak az én ízlésem.

Felnőttként azt szoktam anno mondani, hogy a kedvesem. (Az élettársam kifejezés nekem olyan büntetőjogi kifejezés-jellegű.) Aztán a vőlegényem, a férjem meg már tiszta sor.

Soha nem mondtam, hogy a párom.

2024. febr. 6. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!