Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarónak tartom a "párom" szót. Más is van így vele?
Jobban szeretem a közönségesebb, lazább kifejezéseket (pasim, csávóm, uram). Ez ugyanígy érvényes a másik félre is (csajom, barátnőm, asszonyom). De párom?
Ne már. A volt barátnőm jut eszembe róla, aki ilyen stréber, bölcsész lány volt.
Ti mit gondoltok?
"Uram"...? Ez öreganyám korosztályára jellemző, illetve a helyi romanők használják nagy előszeretettel.
"Csávóm"? Ne máááár...
Honnan számítod a középkorúságot?
Az "uram" szót inkább a domináns pasikra érdemes mondani. Bár a húgommal használtuk negatív értelemben is, amikor egy nőnek valami balek pasijára mondtuk, hogy "na, ez az ura". Az így keletkezett disszharmónia pedig viccesre sikeredett xD
De egyébként engem az exem "főninek" is hívott. Jelezve, hogy én vagyok a kapcsolatban a vezető. Ez ugyanaz, mint az uram. De ezt nem feltétlenül kell pejoratív módon értelmezni. Ha valaki kezet csókolok a nőnek, vagy letérdepel, és úgy kéri meg a kezét, az nem feltétlenül jelentené a "behódolást", inkább a mély tiszteletet. A ház urát is tisztelik - bár hozzáteszem a mai világban alig van ilyen. A férfi sokszor csak egy balek már a háznál, akit a saját gyerekei is kiröhögnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!