Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért probléma? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez miért probléma? Miért lennék ettől "cseléd"?

Figyelt kérdés

Engem úgy neveltek,hogy igen a melegétel mindig az asztalon volt. És a tisztaruha a szekrényben,tiszta ház várta haza apukámat,aki a kenyérkereső volt.

Így én is ezt hoztam és ezt adom tovább a férjemnek és a gyerekeimnek.

Az egyik barátnőm kiosztott,hogy én mekkora hülye vagyok és egyenjogúság van és ne csicskuljak be egy férfinak stb.. a reakcióm: mi vaaaan?

Ez mitől bűn? Én ettől nem érzem magam cselédnek csak egy normális családanyának. Én is dolgozom,férjem is szokott mosogatni és igen néha rendelünk is. Azt meg meg sem említem,hogy például fűnyírást,polcfelfúrás stb.. nem csinálom,pedig "egyenjogúak" vagyunk...

Akkor hol van a probléma?

A mai liberális világban már egyből mindenki lecselédez meg osztja az észt,hogy én semmibe veszem ezzel magam. De ez miért baj,ha mindez viszonozva is van és nekem ez így jó?

2023. dec. 1. 23:13
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
67%

Az én szememben az ilyen nők a "háziasított r1banc" nevű kategóriában futnak. Jobb nevet nem tudtam volna találni.

Remélem a férjuradat minden este jól lecumizod hiánytalanul, nehogy valamelyik bordélyházba betévedjen a munkás urakkal.

Ui.: nálunk a melegétel a gáztűzhelyen volt vagy a konyhapulton.

2023. dec. 2. 08:11
 22/45 anonim ***** válasza:
86%

Valamit kompenzálsz ezzel. Anyukam csinalta ezt egesz gyerekkoromban, semmit nem lattal belole csak azt, hogy foz/takarit/pakol/vasal 0-24. Soha nem ult le egy percre se, filmeket se nezett, semmit. Nagyon sajnaltam ot es nem ertettem miert viselkedik igy. Mar mondtam neki, anya kerlek pihenj egy kicsit, nincs szukseg erre, probaltam helyette is takaritani, hogy szegeny leuljon neha. De ugye nem engedte, hogy segitsenek neki, mert neki ez volt a menekules. Apam egy erzelmileg nulla, zsarnok volt. Lehet neked is a ferjed nem a legjobb tarsasag ugyhogy amig a konyhaban vagy meg teszel-veszel addig se kell a közelében lenned? Vagy ehezel az elismeresre es azt gondolod igy kapod meg? Vagy nem becsulod magad semmibe, ugy erzed semmi erteked, ezert leglabb ennyi a kotelesseged? Lehet jot tenne, ha eljarnal szakemberhez es segitseget kernel, mert en csak egy segitsegert kialto not latok a soraidban.

20, ot nem eltartja a ferje, irta o is dolgozik.

2023. dec. 2. 08:24
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
Úgy bírom, amikor a férfiak a félévente esedékes munkákat összehasonlítják azzal, hogy valaki naponta főz, mos, takarít stb. Nonszensz.
2023. dec. 2. 08:31
 24/45 anonim ***** válasza:
78%
Ha neked ez így jó, akkor semmi baj nincs vele. Vannak nők, akik örömüket lelik a házimunkában, és vannak, akiknek ez teher. Ha neked nem az, és szívesen csinálod, nem érzed magad túlterheltnek és van mellette szabadidőd is, akkor nem vagy cseléd.
2023. dec. 2. 09:25
 25/45 anonim ***** válasza:
2%
22, en is dolgozok, mindketten programozók vagyunk. Csak en igy megtehetem, hogy csak azokat a projekteket vallalom el, ami tényleg érdekel, nincs rajtam a teher, hogy stabilan x osszeget meg kell keresnem, mert el kell tartanom a csaladot. Mi igy alakitottuk ki az eletunket, nekunk igy megfelel.
2023. dec. 2. 10:09
 26/45 anonim ***** válasza:
29%

"De ez miért baj,ha mindez viszonozva is van és nekem ez így jó?"

Ez a lényeg, hogy viszonozva van! !!! Sok nőt ismerek, aki ezt ingydn megcsinálja, kozben meg a pasi egy csóró gyárimelós! Neki biztosan nem csinálnám meg! ...

Nálunk fele-fele arányban oszlik meg, mert mindketten dolgozunk

2023. dec. 2. 10:12
 27/45 anonim ***** válasza:
91%

Persze, hogy neked így megfelel. Ebben nőttél fel!

Kérdezted már legalább egyszer anyukád, hogy neki megfelelő volt-e a helyzet?

Mondjuk nem lényeges, mert te különálló személy vagy.

Viszont a mai világban a nők nem állnak hozzá az egészhez úgy, mint te, én se.

Az én anyukám, nagymamám kiszolgálta apukám, nagypapám állandóan! Azt hallgattam, tapasztaltam, hogy mindkettőnek elege volt jó párszor hiába jó férjek voltak és odaadó apukák!

A nagynéném vénkisasszony, anyukám testvérére gondolok és azt hallgattam kiskoromban tőle hogy a nő nem nő ha nem házitündér. Ragyognia kéne a háznak és a férj ha hazatér munkából már pihenjen, mert elfárad...(#smh)

Egyáltalán nem követem őket, mert nem vagyok ők!!!

Ha hazatérünk munkából ugyanúgy takarít mint én és ugyanúgy foglakozik a gyerekükkel is.

Nincs kiszolgálva, van két keze, lába, egészséges úgyhogy simán szedhet magának ételt. Bár mindketten szedünk egymásnak olykor.

A fűnyírást én is megcsinálom, ha valamit össze kell rakni (bútor), ha meszelünk ott vagyok mellette és segítek neki. Ha az autót takarítja fele-fele arányban csináljuk.

Soha nem várta el tőlem, hogy legyek házicseléd, ha azt akarta volna nem is lennék vele!!!

Természetesen vannak olyan dolgok amit utálunk csinálni, mint pl. nem szeret mosogatni (de szerintem azért, mert nagy kezei vannak és attól tart eltörné a tányért) én meg a függönyt leszedni tehát ő szokta. :D

Ez a te életed, de ne a családi séma határozza meg hogyan viselkedj!

Te csináld úgy ahogyan neked jó.

Az nem jó érv, hogy te "férfi" munkát nem végzel, mert ő se végez "női" meg munkát, ráadásul időnként történik a fűnyírás míg a főzés sokkal sűrűbben...

2023. dec. 2. 10:46
 28/45 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ott a kulcs, hogy a férjed ezt parancsolja, elvárja és nem kezel társként

Vagy

A férjed ugyanúgy szeretne, ha mondjuk ezeket nem csinálnád meg, mivel a felesége vagy.

Én is ismerek olyan nőt, akinél patyolat rend van és kb a házimunkát nyomja egész nap és csinosítja a házat, de ő mondta is, hogy ettől érzi jól magát. Nem csak a férje miatt csinálja, hanem maga miatt is.

2023. dec. 2. 11:01
 29/45 anonim ***** válasza:
91%

Mindenki úgy él ahogy akar. Te úgy akarsz élni hogy két munkahelyed van - egy olyan amiért fizetést kapsz, és egy olyan, amiért nem - ahelyett, hogy közösen, egy csapatként élnéd a mindennapjadat a férjeddel.

Én képtelen lennék minden egyes nap főzni mosni takarítani gyereket nevelni, és emellett térden állva hálát adni a férjemnek hogy 10 évente egyszer felfúr egy polcot 2 perc alatt, de hé! Ha valakinek ez kell, az is full oké.

2023. dec. 2. 12:09
 30/45 anonim ***** válasza:
80%
Ha neked ez megfelel, akkor senkinek semmi köze hozzá. A nők többségének más erről a véleménye, de az a szép az életben, hogy erről mindenki dönthet magának. Én ezt nem tenném meg, ez nem az én világom, az én személyes életemben szerintem minden háztartási feladat, így a takarítás és főzés is aranyosan kell, hogy az ott lakók között megoszoljon. De ez az én véleményem, a saját életemre vonatkozóan. Nem szent írás, ahogy a fordítottja sem. Élni és élni hagyni.
2023. dec. 2. 14:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!