Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik tökéletes párkapcsolat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik tökéletes párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Az egyik volt osztálytársam élete tökéletes. A pasija pár hónapon belül megkérte a kezét, és úgy kb. 1 éven össze is házasodtak. Minden hónapban kap rózsacsokrot, hogy ők már x hónapja házasok, és a közös évfordulójukra is kap rózsacsokrot, és tortát is, és természetesen ezt is étteremben ünneplik. Meg mindig egymás képe alá beírják, hogy szeretlek, és sokan gratulálnak a csodás kapcsolatukhoz, sok-sok lájkot kapnak a képeik alá.

Mindig csináltatnak közösen karácsonyi fotózást is. Sok helyre eljutnak, kirándulnak, szép helyen nyaraltak a nyáron is. Szinte heti szinten megtud osztani 1-1 képet, hogy neki milyen jó volt, mert itt-ott jártak.

Nagy esküvőjük volt, és ezután nem sokkal (kb. 2 hónappal később) már vásároltak egy új kocsit.

Én meg itt vagyok a barátommal 2 és fél éve, megkérte a kezemet, de még nem élünk együtt. Nem járunk ennyiszer kirándulni sem, hogy kb. minden héten feltudjak mutatni valamit. Nincs sok közös képünk sem, karácsonyi fotózáson sem voltunk sosem. Bár a barátom szülinapkor stb. felszokott köszönteni, meg ajándékot kapok tőle, de pl. én még rózsacsokrot sem kaptam tőle, és még az évfordulónkat sem szoktuk úgy különösebben megünnepelni. Ellenben mindig elmondja, hogy szeret, és úgy érzem amúgy számíthatok rá.

Viszont ha meglátom ezt a volt osztálytársamat, a saját kapcsolatom már nem is olyan tökéletes.

2023. nov. 15. 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az általad vázolt az pont rohadt messze van a tökéletestől, mert érződik hogy a kedves osztálytársadnak csak az anyagiak, a külsőségek a fontosak, érzelem, szerelem rohadtul nincs az egészben, csak az a fontos hogy látványosan ki legyen nyalva a segge a gazdag pasija által. Na ez pont a lehető legmesszebb van a tökéletes párkapcsolattól, ez sokkal inkább a ma divatos felszínes párkapcsolat, ahol a nő jól néz ki meg jól szop, a pasi meg kő gazdag, és akkor már kész is a "tökéletes" (=felszínes) párkapcsolat, bármiféle érdemi töltet nélkül.
2023. nov. 15. 15:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs tökéletes párkapcsolat, egyszer fenn egyszer lenn annál inkább.
2023. nov. 15. 19:00
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem létezik, csak k***a ritka
2023. nov. 15. 20:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy te nem is tökéletes kapcsolatot szeretnél, hanem egy felszínes kirakat-kapcsolatot.

Hogy ennek mi az oka, azt nem tisztem eldönteni. Valószínűleg éretlen vagy, érzelmi téren mindenképp. Emellett a világról is elég sablonos, és kisarkított elképzeléseid vannak.

Szomorú, ha erre valaki magától nem jön rá, de egy kapcsolat minősége - hacsak nem valami aranyásó, vagy érzelmi agyhalott vagy - nem az ajándékok értékén, vagy az éttermi vacsorák gyakoriságán múlik, de még csak nem is az utazásokon. De még csak nem is az eljegyzés időpontjától függ.

"A pasija pár hónapon belül megkérte a kezét, és úgy kb. 1 éven össze is házasodtak"

Igen, és? Ez inkább nettó hülyeség, mintsem tökéletesség. Egy év túl kevés idő arra, hogy igazán megismerjük és kiismerjük egymást. Az ilyen házasságoknak szokott a 95%-a pár éven belül elmérgesedni, és válással végződni. De látom, te ezt sem fogod fel, csak azt méred, hogy kinek mennyi idő után kérték meg a kezét, és keresed, hogy hol tudnál szerencsétlen barátodba belekötni.

"Minden hónapban kap rózsacsokrot, hogy ők már x hónapja házasok, és a közös évfordulójukra is kap rózsacsokrot, és tortát is, és természetesen ezt is étteremben ünneplik. "

Akkor most lepődj meg: engem meg barátnőm tökön is rúgna, ha állandóan rózsacsokrokkal traktálnám, meg állandóan étterembe rángatnám el. Mondjuk az is igaz, hogy nekem olyan barátnőm van, aki boldog szeretne lenni, és egy valódi, boldog kapcsolatot keres, és nem egy kirakat-színjátékot. Ő olyan, akit nem lehet anyagi javakkal megvenni, neki érzelmek kellenek, és nem pénz. Az éttermeket egyébként sem szereti, a virágokat pedig szerinte kár leszakítani azért, hogy utána pár nap múlva egy vázában elhervadjanak. Természetesen szoktam neki ajándékokat adni, csak azok nem virágok, és egy séta kettesben a Tisza-parton pedig többet ér, mint akármilyen étterem, vagy akármilyen más "kirakat-program".

Nyilván az ember személyiségétől is függ, hogy ki minek örül, miket szeret, és miket nem, de úgy gondolom, egy jó párkapcsolat egyik alappillére - az alapvető dolgokon kívül: hűség, elfogadás, megbecsülés, tisztelet - az, hogy működjön a kommunikáció. Az hogy lehet, hogy mi mindig tudjuk, hogy mi egymás számára a tökéletes? Úgy, hogy beszélgetünk. Méghozzá nyíltan és őszintén. Ez persze még nem kulcs a boldogsághoz, hiszen hiába tudjuk, hogy mit szeretne a másik, hogy képzeli el a kapcsolatot, mik a céljai; ha az nagyban eltér a saját elképzeléseinktől, akkor nem lesz működőképes a kapcsolat. De ez a nyílt és őszinte kommunikáció az alapfeltétele annak, hogy arra egy működőképes kapcsolatot lehessen építeni.

"Meg mindig egymás képe alá beírják, hogy szeretlek, és sokan gratulálnak a csodás kapcsolatukhoz, sok-sok lájkot kapnak a képeik alá."

Erre meg én azt mondom, hogy a magánélet az magánélet. Nyilván itt is emkberfüggő, hogy ki mennyit akarna megmutatni magából, de alapvetően azt mondom, hogy annak ecsetelése, hogy mennyire szeretjük egymást, NEM tartozik másokra. Azt meg aztán végképp letojom, hogy hányan lájkolják. :D Miért, mi van akkor, ha mondjuk senki nem lájkolja? Attól nem lesz se jobb, se rosszabb a kapcsolatunk. Mint ahogy attól sem, ha ötezer lájk lenne rajta.

"Mindig csináltatnak közösen karácsonyi fotózást is."

És?

Ha neked ez kell, akkor tessék megbeszélni barátoddal, mert mint mondtam, egy kapcsolat alapjai közé tartozik, hogy képesek legyünk kommunikálni.

Bár úgy sejtem, ezt te csak azért akarod, mert ez a "volt osztálytárs" is fényképezkedett.

"Sok helyre eljutnak, kirándulnak, szép helyen nyaraltak a nyáron is."

És?

Nektek sincs ez megtiltva, bár úgy sejtem, itt te nem az élmény, hanem a "verseny" miatt akarnál utazgatni, és valamiért van olyan sejtésem, hogy neked nem a "szép hely" a lényeg, hanem hogy az távoli, és drága legyen.

Csak mert tudod, 50 km-es körzeten belül is lehet ám nagyon szép helyeket találni, és emlékezetes élményeket szerezni.

"Szinte heti szinten megtud osztani 1-1 képet, hogy neki milyen jó volt, mert itt-ott jártak."

És?

Képzeld, mi meg akkor is jól érezzük magunkat, ha épp nem tudunk Fb-ra képanyagot gyártani. ;-) És ezzel nem csak én vagyok így. Például húgom tök jó házasságban él, és évente kb. 2 képet posztol. Na, erre varrj gombot!

"Nagy esküvőjük volt, és ezután nem sokkal (kb. 2 hónappal később) már vásároltak egy új kocsit."

És??

Jó, mondjuk ha aranyásó tetszel lenni, akkor valamelyest érthető. Csak akkor meg nem kéne a tökéletes kapcsolatról hadoválni. Mert egy kapcsolat minőségét nem pénzben, autóban, meg utazásokban lehet mérni.

"Nem járunk ennyiszer kirándulni sem, hogy kb. minden héten feltudjak mutatni valamit."

Nem tudom, hogy az megvan-e, hogy talán a minőség fontosabb, mint a mennyiség?

"Nincs sok közös képünk sem, karácsonyi fotózáson sem voltunk sosem."

Jééé, milyen érdekes, én sem voltam még soha karácsonyi fotózáson, és tudod, nem is akarok menni. Nekem a szeretet ünnepe nem arról szól, hogy vadidegenek előtt tetszelegjek. De ha neked ez annyira fontos, akkor talán beszélgetni kellene erről. Bár ismét csak úgy érzem, hogy erre is csak azért vagy igényed, hogy tudj versengni.

"Bár a barátom szülinapkor stb. felszokott köszönteni, meg ajándékot kapok tőle"

Amit most jól leszólsz, meg semmibe veszel, mert nem ugyanazt kapod, mint az aranyásó osztálytársad, akire most betegesen irigy vagy.

"Ellenben mindig elmondja, hogy szeret, és úgy érzem amúgy számíthatok rá."

Ami persze neked semmit nem ér, mert neked a kirakat lenne a fontos, és nem az, hogy mit érzel iránta.

"Viszont ha meglátom ezt a volt osztálytársamat, a saját kapcsolatom már nem is olyan tökéletes."

Nem. A kapcsolatod tényleg nem tökéletes, sőt, kimondottan pocsék. De nem a barátod miatt, hanem miattad. Egy olyan kapcsolatot, ahol nagyobb szerep jut valami random volt osztálytársnak, meg annak a pasijának, mint a saját barátodnak, azt egy pocsék, hitvány kapcsolatnak tudnám csak leírni. Félreértés ne essék, tök jó kapcsolat lehetne, csak te nem akarod, hogy az legyen. Mert te nem szerelmet akarsz, hanem pénzt, és nagyzolást. De még ha meg is találnád azt, akitől ezt kapnád, az se lenne tökéletes kapcsolat, mert egy ilyen eleve nem lehet az.

Azért pedig irtó hálás lehetnél, hogy barátod még mindig veled van. Nekem ha ilyen álnok, irigy, aljas, és felszínes barátnőm lenne, egyetlen könnycsepp nélkül dobnám.

2023. nov. 16. 03:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!