Amikor valaki csak a számára tökéletes emberrel hajlandó párkapcsolatot létesíteni, azzal mit kompenzál?
Azt gondolja, hogy ő ettől lesz a saját maga szemében is tökéletes? Miért van az, hogy egy ilyen illető ha a párjában már egy kis hibát is talál már képes teljesen kiábrándulni?
Egy konkrét emberről szól a kérdésem.
#3 Huh, milyen kis nagylelkū vagy! A barátnõd akkor most konkrétan elvárja, hogy segíts neki? Ez nem úgy hangzik, mint egy 'segítség', hanem inkább úgy, mintha megakarnád változtatni õt.
Õ akarja ezt. Mert itt könnyū volna változni, csak elõbb errõl neki kell döntenie errõl, te ebben nemigen tudsz mit csinálni. Milyen kis hibákról van szó, mondanál példát?
A barátnőd fejébe nem látok bele, de egyáltalán nem biztos, hogy bármit is kompenzál.
Számomra attól "tökéletes" valaki, hogy bár látom, hogy a szó abszolút értelmében nem tökéletes, látom a "hibáit", de a kapcsolat pozitívumai mellett ezek még bőven "beleférnek".
Pl. egyszer akkor gondolkoztam el először komolyan a szakításon, mert ráébredtem, hogy kezd igazán bosszantani, ha rágyújt - és úgy gondoltam, hogy ha igazán szeretném, ha elég erős lenne a kapcsolatunk, akkor nem akadnék fenn ezen - legalábbis nem ennyire (nem fújta rám a füstöt, nem bűzlött a lakás stb.). Szóval nem emiatt ábrándultam ki, ez nem ok volt, csak tünete annak, hogy nem illünk össze.
Nem tudom, hogy a te ismerősöd miért csinálja, de azt tudom, hogy mindenki számára vannak olyan tulajdonságok, amiket nem tud másban tolerálni, nem tud olyan emberrel együtt élni, akiben ezek valamelyike megtalálható. Pl. nálam a dohányzás egy olyan kizáró tényező, amit sokaknak elfogadok, akikkel nem élek egy fedél alatt, de a párom ne dohányozzon, mert a szervezetem nem viseli jól, én meg nem akarok folyton köhögni, meg emiatt állandóan szemcseppet használni és kapkodni a fájdalomcsillapítót, ha ettől megfájdul a fejem.
Mindenki azt vár el, amit akar, és mindenkinek megvannak azok a dolgok, amiket nem fogad el, mást meg igen, amit esetleg te nem fogadnál el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!