Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fiú aki tetszik, Hit Gyülekezete tagja. Lehet a kapcsolatban ebből problémánk?
Sziasztok! Ha nem jó kategória akkor elnézést.
Történetem: több évig éltem egy rossz párkapcsolatban, amiből nehezen sikerült kilépnem. Pár hétre rá (igen lehet korai), meg ismerkedtem egy fiúval akivel háromszor randiztunk eddig személyesen és nagyon sokat beszélgetünk ezen kívül telefonon, írásban. A közös hang az első perctől kezdve meg van, már magamban el is gondoltam, hogy na végre, itt a herceg fehér lovon, ő az akire vártam. Tényleg mindenben más az előző kapcsolatomban lévő férfitől,aminek nagyon örülök viszont az utolsó randin tegnap este egy olyan dologról kezdett beszélni ami engem zavar, mert nem ismerem a témát. Kiderült, hogy a Hit Gyülekezete tagja, és nagyon ad a "szabályokra".
Mennyire szekta szerű ez a gyülekezet? Van valaki aki például olyannal él együtt aki tagja, de ő nem tagja és nem is tervezi? Próbáltam utána olvasni, de szeretnék egy tágabb képet kapni az egész gyülekezetről mielőtt a sráccal is beszélek erről. Mert erről úgy érzem fontos. Szóval véleményeket, tapasztalatokat szeretnék erről a gyülekezetről, folytassam-e így az ismerkedést?
Légyszi csak akkor írj, ha tudsz normális választ is adni.
A gazdasági kihasználáson túl azt is vedd figyelemb,e hgoy vallási alapokon nyugszik az egész.
Szóval sürgetni fogja a házasságot és a gyermekvállalást. Már csak azért is, mert ha tényleg a szabályokhoz köti magát, akkor bizony nincs házasságon kívül szexualitás. Szerintem már önmagában ijesztő ha valaki ennyire alárendeli az életét ilyesminek. Mármint ha van értelme, akkor okés, de a módi ahogy ezt manapság tolják, annak nincs.
Na, kezdjük a végén!
#10: "még egy kattossal nem szeretnék összeállni"
Nyitó: "több évig éltem egy rossz párkapcsolatban ...... Pár hétre rá (igen lehet korai), meg ismerkedtem egy fiúval"
Ebből szükségszerűen következik, hogy a frissen indult párkapcsolatban ugyanolyan kattos emberrel jöttél össze.
Ez egy pszichológiai törvényszerűség. Csak akkor van esélyed másmilyen (szerencsés esetben: normális) emberrel összejönni, ha a többéves kapcsolat után lesz egy hosszabb szünet az életedben, ami alatt végig tudod gondolni, mi vonzott annak idején ahhoz a férfihoz és miért nem vetted észre az elején, hogy ő kattos.
A másik: eleve, ha jól értem, te ateista vagy. Ateista és hitgyülis párkapcsolata nagyjából a kör négyszögesítése.
Igaz, ő a hitgyüli perifériájához tartozhat, ha egyáltalán randizott egy ateista lánnyal. Szóval valószínű túl kemény neki az, ami ott van, de attól még nagyon messze álltok egymástól.
Én hívő ember vagyok (történelmi egyház tagja) és néhány randi erejéig volt kapcsolat-kezdeményem (kapcsolatnak nem mondanám) egy hitgyülis lánnyal. Ő is látta a hitgyüli vonalasságát, ezért is volt nyitott külső emberekre, ráadásul én hívő voltam, nem ateista. Ettől függetlenül olyan szokásai és nézetei voltak, amik szó szerint idegesítőek voltak. Pl. soha nem jött mellettem, hanem mindig fél méterrel mögöttem. Mint a muzulmán nők vagy a cigányasszonyok, akiknél egyértelműen másodrendű személy a nő. Én meg szó szerint TÁRSAT szerettem volna, akivel kéz a kézben járunk valóságosan és átvitt értelemben is.
Vagy pl. kiderült, hogy házasság előtt nemhogy szexet, de csókolózást sem tart elfogadhatónak. Kiderült az is, hogy nagyon zűrös gyerekkora volt, valószínűleg ezért is csapódott a hitgyülihez.
Szóval egymás után jöttek a "red flag"-ek, és pár randi után elmondtam neki, hogy nem egymást keressük.
12. Köszönöm a válaszod! Egyetértek az első részével, ezen még így komolyabban nem is gondolkoztam el, de igazad van abban, hogy idő kell és szükségem van egy hosszabb egyedüllétre. Valóban lehet csak az ilyen embereket fogom bevonzani, ha nem szánok elég időt arra, hogy rá jöjjek mi is fontos nekem.
Másik: nem vagyok ateista. Katolikus vagyok, hiszek Istenben, DE templomba nem sűrűn járok, csak ha keresztelő, esküvő, bermálás stb van a családban. Én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki higgyen valamiben, nem feltétlen szükséges ilyen gyülekezetekbe és templomba eljárni és lehet ezt egészséges keretek között gyakorolni. Viszont, itt felvetődik a kérdés, hogy ez a fiú egyáltalán bejönne-e velem templomba ha ilyesfajta esemény van a családban. Gondolom - itt szintén előre szaladok-, ha lenne gyermekünk nem lehetne megkeresztelni, meg ilyesmi.
Én is látom magam előtt a "Red flag" - et és néhány válasz meg is erősített ebben. :)
#10! Eszem ágában sincs, hogy degradáljalak téged. Csak ismerem a működését.
"Kínos lesz, de következő személyes alkalommal rá fogok kérdezni, hogy ez nála is így működik-e."
Pl.ez. Rákérdezel, abban a reményben, hogy ez nem így van. Ő nem fogja mondani, hogy így van! Azt fogja mondani, hogy nem kötelező adni. És tényleg nem. Eleinte. Nem úgy működik, hogy belépész az ajtón elkérik a fizetési bizonylatod és annak a 10százalékát! Folyamatosan nyomást gyakorolnak rád, hogy adjál. Elhitetik, hogy jó célra megy és ha nem adsz kínkeserves élet vár rád.
"Fogok erről vele beszélni, mert nekem is ilyen agymosásnak tűnik, pedig csak néhány szót említett róla. Bele rángatni engem nem fog, akkor hanyagoljuk egymást, ezért is próbálok utána járni, hogy mi is ez pontosan... :/"
Itt is ez látszik. Fogsz vele beszélni, de szerinted el fogja mondani a valóságot? Ő már agymosott és elhiszi, hogy ez jó. Ha elvisz, mindenki nagyon kedves lesz. A másik erősségük, hogy mindig azokat találják meg, akik épp labilisak. Pl.te most egy friss szakítás után. Ez nem a te hibád, egyáltalán nem azt jelenti, hogy rosszabb lennél bárkinél. Mindenki kerül ilyen helyzetbe és ezek pont akkor csapnak le rá, mert akkor fogékony. Inkább azt puhatold ki, hogy talált rá a pasi a gyülekezetre. Szinte biztos, hogy valami kisebb-nagyobb lelki válság közben. Minden szektás, akivel beszéltem úgy került oda, hogy valami bajban volt és kereste a helyét. Ez lehet szakítás, munkahely elvesztése, gyász, alkoholizmus, pénztelenség, bármi. De senki nem az életének abban az időszakában, amikor a legkiegyensúlyozottabb volt. (Barátnőmnél végig is néztem.) És engem is mindig akkor próbáltak belerángatni, amikor mélyponton voltam. Csak nem sikerült, mert elég erős személyiség vagyok.
Az édesanyja elvesztése után menekült ide.
A friss szakításomnak semmi köze a józan eszemhez, elvinni sem tudna erre a helyre, egyáltalán nem ilyen beállítottságú vagyok. Rá fogok kérdezni ezekre a dolgokra, hogy tisztán lássak és igen, lehet nem lesz őszinte, vagy épp úgy fogja előadni hogy előnyösen mutassa be, viszont az én véleményemet is ki fogom fejteni az egészről. Ott lesz ennek a "kapcsolatnak" vége valószínűleg, mert már eléggé sokat tudok erről a válaszokból (amiket köszönök) és mégjobban utána jártam ma délelőtt, ahhoz, hogy lássam ez egyáltalán nem egészséges. Ehelyett egy pszichológus jobb lenne a srácnak is, de nem hiszem, hogy befogja ezt látni.
Nem is képzelek bele többet, elengedem a dolgot.
#16! Na, így lenne a lottón ötösöm. Szerintem ez már önmagában intő jel.(Nem az, hogy meghalt az anyukája, hanem a szekta ellen, hogy így cuppannak rá a pillanatnyilag nehezebb helyzetben lévőkre.)
Félreérted, senki nem mondta, hogy elment az eszed. Minden szakítás egy változás az ember életében. Van egy megszokott életedet, ami megváltozik és éppen kialakul egy új. Ebbe a kialakulásba akarnak belenyúlni, hogy a szekta is része legyen. Olyankor fogékonyabb rá mindenki, ez csak pszichológia, szó sincs arról, hogy megbolondultál, vagy ilyesmi🤣
"Nem is képzelek bele többet, elengedem a dolgot." Jó döntés 😁
Szekta. Totál egyértelműen.
Egyik exem volt tagja, nevetséges volt az egész. Egyszer elvitt egy ilyen vasárnapi borzalomra... Mint egy zombie apokalipszis. Látszik az emberek szemén, hogy teljesen agymosottak, a mosolyuk is hamis, a jópofizás, minden nagyon... természetellenes, az egész viselkedésük. Nem sokra rá dobtam, elég volt egyszer látni, hogy milyen úton megy le, nem kértem belőle. Nyilván meggyőzni lehetetlen őket, ha már egyszer belecsúsztak ebbe az ingoványba.
Sajnálom amúgy, hogy olvasva a válaszokat milyen sokan bele esnek ebbe és mennyi kapcsolat megy tönkre emiatt. Nagyon sajnálom a srácot is akivel megismerkedtem, mert egy helyes okos férfi, mégis elég naiv ahhoz, hogy egy ilyennek tagja legyen. Kicsit elszomorít a helyzet, mert ők valóban azt hihetik, hogy egy jó dolognak és közösségnek a részei, holott teljesen kihasználják és irányítják őket. Valószínű sosem lesz már normális életük :/ és valószínű hiába próbálnék segíteni, el leszek utasítva.
Ha beszéltem vele erről be leírom majd, hogy mit mondott csak már, hogy kérek legyen a történet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!