Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért (csak) a férfiakat hívják felszínes ösztönlénynek, amikor a nők se jobbak?
Maga az EMBER egy felszínes faj. Mindenben döntő szerepe van a külsőnek. Akár ember, akár állat, akár tárgy, fontos nekünk a kinézet.
A nők is főleg külső alapján választanak párt, csak náluk több szempont van és ott vannak az anyagiak is. Felméréseknél, kutatásoknál a TOPA3 női elvárás az arc, a magasság és az egzisztencia (mert ugye a nők nem anyagiasak). A sorrend eltérő, de belső tulajdonság csak akkor van elől, ha azt kérdezik.
Amíg a férfiak 4 fő testi tulajdonság alapján választanak (arc, mell, fenék, testalkat), addig a nők 5 alapján (arc, magasság, farok méret, izomzat, testalkat) + az anyagiak.
Ahogy a féefiak a formás mellekre, fenékre izgulnak, úgy a nők a magasságra, nagy farokra, izmos testre.
A jó pasi/jó csaj kifejezés is a külsőnek szól. A szexuális vonzalomhoz is ez kell.
Ahogy a férfiak is főleg a teste miatt irigylik a másik párját, úgy a nők se azért irigyek a másikra, mert az ő pasija milyen kedves, hanem milyen magas, neki nag farka van, drága ajándék/utazás.
Most akkor azért a férfiak a felszínes ösztönlények, mert nincs annyi külső igényük?
Igen, sok benne az általánosítás, de a többségre igaz.
40.
De tök jó, mert fellehet rajta háborodni meg lehet szópárbajokat vívni a többi válaszolóval, vasárnap este, akkor normális ember úgysem jár erre :D
40
A kérdés arra volt kihegyezve, hogy legyenek a nők is annyira felszínes ösztönlénynek tekintve, mint a férfiak. Nem tudom, hogy ebből honnan következik, hogy a nők rosszabbak
#39 Mennyit foglalkozik? Annyit, hogy nem jön össze egy csóró férfival és nem tartja el vagy annyit hogy nem kívánja a saját életszínvonalát - amiért megdolgozott - leadni egy (még) ismeretlen kedvéért? Valóban, ez az anyagiasság netovábbja.
Egy kapcsolat létrejöttében sok tényező szerepet játszik, külső, belső, hasonló értékrend és bizony az egzisztencia is. Nem csak az, de az is. Ez kb olyan, mintha mindenkire azt mondanánk, hogy felszínes, amiért nem jön össze bármilyen külsejű emberrel.
Jaja 40, fel lehet háborodni, amiért a kommentelő nem nekem tetsző dolgot ír és bele lehet kötni, miközben hozzám sem szólt. :D
Itt sem én háborogtam, válaszoltam a kérdezőnek, amibe némelyek kényszert éreztek, hogy belekössenek.
43
Tekintve, hogy szerintem full máshogy képzeljük el a kapcsolatokat, amúgy mindkettőnknek igaza van. Szerintem te arról beszélsz, amikor az emberek az összejövés alatt néhány randit értenek - ekkor full megértem, hogy nem akarsz eltartani, egy lényegében ismeretlen embert. Amiről én beszélek az hosszabb távú, amikor a másik emberrel azért vagy együtt, mert bejön, mint ember, ekkor a pénznek már elég sokadlagosnak kéne lennie. És értem én, hogy a mai világ teljesen tranzakcionálissá tette az ismerkedést, de biztos, hogy ez a jó? Annyi válás, szakítás, stb. van, az emberek szerintem túl hamar mennek bele kapcsolatba, valószínűleg mert a felszínes szűrők előbbre vannak, mint a belső szűrők.
44
Nem tudom miért ne lehetne bele kötni egy válaszba, ha nem értenek vele egyet? Egyébként te kezdtél el személyeskedni, lehülyézni a másikat. Biztos, hogy annyira hidegen érint a dolog?
Nyilván arról beszéltem, amikor még csak ismerkedtek és egyből kiütközik a nagyon eltérő anyagi háttér, pl hogy az egyik fél sokkal jobban áll anyagilag a másiknál. Teljesen mindegy, hogy férfiról vagy nőről van szó, nem nevezném anyagiasnak, amiért visszalép és nem gondolkodik hosszútávban. És itt most nem arra gondolok, hogy az egyik néhány tízezerrel kevesebbet keres értelemszerűen.
Egy, már hosszabb távú kapcsolatban nem fogok dobbantani azért, mert ideiglenesen a párom pl nehezebb anyagi helyzetbe került, de amikor még csak ismerkedünk és megvan a lehetőségem választani és mérlegelni, akkor nem fogok összejönni olyannal, aki még magát is nehezen tartja el.
46 Ugyan hol kezdtem el én személyeskedni?? Te kezdted a személyeskedést azzal, hogy anyagiasnak neveztél.
Te nem értetted miért fontos, hogy legalább annyit keressen a másik, mint én. Válaszoltam, mire ismét leírtad, h te ezt nem érted és neked nem probléma, aztán nemes egyszerűséggel anyagiasnak tituláltál. Akkor én miért ne írhatnám le ezek után, hogy aki szerint az azonos kereset elvárása anyagiasság, az nem tudja a szó jelentését, mégis használja, ergo szerintem buta az illető..? Itt nem én kezdtem a személyeskedést és még csak hülyének sem neveztem senkit!
48
Az anyagias jelzőt nem is én hoztam be, hanem valaki más, arra reagáltam, te meg magadra vetted. Eleve kifejezetten nem neveztem senkit anyagiasnak, azt mondtam az anyagias hozzáállás, ha valakit ennyire érdekel a pénz. Ebben talán tévedek? Még mindig nem kaptam meg az anyagias helyes definícióját egyébként. Sehol nem mondtam egyébként, hogy egy pasi nem lehet anyagias.
49 Mindegyik erre irányuló válasz 3 pipástól jött, látatlanban nem tudok különbséget tenni.
Én azt írtam, hogy elvárom a másik legalább keressen annyit, mint én. Erre jött az a válasz, hogy az ilyen embert anyagiasnak tartod vagy tartja a másik 3 pipás, tehát egyúttal engem is anyagiasnak titulált/ál. Na már most ezek fényében nem kicsit vicces engem vádolni személyeskedéssel.
Azt is sokadjára írom le, hogy nem "ennyire" érdekel a pénz, szimplán alapvetőnek tartom, hogy hasonló keresettel rendelkezzünk a leendő párommal, ennyi. Ez szerintem a lehető legkorrektebb elvárás az anyagiak terén, nem azt várom el h a férfi keressen sokkal többet vagy tartson el, szimplán annyit, hogy hozza azt, amit én is. Vagy akkor most mindenki felszínes, aki nem jön össze akármilyen külsejű emberrel..? Ebből a gondolatmenetből kiindulva, miszerint mindenkit anyagiasnak titulálunk, aki nem jön össze akármilyen anyagi háttérrel rendelkező emberrel, következne ez is.
Anyagias, akinek minden a pénz körül forog, a vagyoni javakat előtérbe helyezi, mindent vagy legalábbis a legtöbb dolgot anyagi oldalra közelíti. Jelen esetben még csak hasonlóról sem volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!