Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan lehet tudni, hogy egy férfi jó apa lesz-e?

Figyelt kérdés

A férjemmel gyereket szeretnénk, és kételkedek benne, hogy jó apa lesz belőle. Amúgy nem akar összejönni a baba, egy kicsit ez is ihlette a kérdést, mert már az is megfordult a fejemben, hogy ilyen lelki okai vannak.

Nos a férjemmel jól megvagyunk, immár 9 éve, de látom a gyengeségeit, amit így hogy ketten vagyunk el tudok fogadni, illetve kezelni, de ha lenne gyerekünk nem tudom, hogy működne ez. Elég türelmetlen, indulatos, ami gondolom nem jön túl jól a gyerekneveléshez. Van több gyerek is a családban, de nem igazán tud velük mit kezdeni, sokszor idegesítik, de legjobb esetben is minimum közömbös irányukban. Én legalábbis így látom.

Viszont ő is legalább annyira szeretne gyereket, mint én. Nem is teljesen értem, hogy miért.

Sajnos már el kellett kezdenünk kivizsgálásokra járni, illetve inszeminációkra, és bár az elején ő nagyon idegenkedett tőle, hogy orvoshoz menjen, mégis hamar rávette magát, mert nekem annyira nem is kellett győzködnöm, megértette, hogy ha gyereket akar, akkor ez kell. Azóta pedig sokszor ő segített engem úgymond talpra állítani, és vezetni ezen a nehéz úton. Szóval nekem ebből az jön le, hogy ő tényleg igazán szeretne gyereket, de ahogy már írtam nem értem, hogy mért is. Nem látom magam előtt, ahogy játszik vele, játszótérre viszi, babakocsiban tologatja. Amúgy természetesen én se vagyok, tökéletes, magamban is néha kételkedek, de ilyen értelemben benne jobban. Persze remélem pozitívan fogok csalódni, ha egyszer végre összejön a gyerek.

Volt akinek hasonló volt a párja, mégis jó apa lett? Honnan lehet ezt tudni? Vagy előre sehonnan?

2023. okt. 24. 20:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos a legtöbb ember nem alkalmas szülőnek. Ennek ellenére a többségnek lesz gyereke, akár több is. Sokszor az apa, máskor az anya nem alkalmas a feladatára, és még több az, amikor a magára vonatkozó kötelességeket ugyan megteszi, de ettől a gyerek még mindig rosszul vagy sehogy nincs nevelve, ha apuka csak mint pénzkereső, anyuka pedig háziszolga jelenik meg. Egyik sem jó.

Persze csak ugatok, mert az én szüleim se voltak túl jók, de hát ez van. Én magam már nem akartam gyereket soha.

2023. okt. 24. 20:53
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet tudni sajnos elöre, ez akkor derül ki amikor világrajön a baba.

Én a saját példámat tudom hozni, remélem ez segíteni fog: a páromnak sose volt dührohama, nem veszekedôs tipus, és nagyon èrtelmes, tanult ember. Viszont amikor arról van szó, hogy el kell látni a gyereket, nincs hozzá józan esze. Ostoba hibákat követ el, engem meg fel tud kergetni a falra ezzel. Teljesen felborítja az egyenèrtékû munkamegosztást, mert nem tudom ráhagyni a picit egyetlen órára sem. A kapcsolatunk nagyon megromlott amióta kisbabánk van.

2023. okt. 24. 21:03
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Sok férfi nem tud mit kezdeni egy kis gyerekkel, minél idősebb a gyermek az apa annál jobban tud vele kapcsolatot teremteni néhány apa ilyen."

Nem tom, az én apám csak a 4-15 éves kor közötti gyerekeivel foglalkozott. Vagyunk 4en, de ahogy ekezdtünk felnõni, eltávolodott.

Felnõttként már egyáltalán nem kommunikál velünk, anyámtól elvált, és most az új családjával csinálja ugyanezt, aztán ha az örökbefogadott lányai kezdenek felnõni, majd meglátjuk mi lesz.

(Mi lenne? Ott lesznek hagyva)

2023. okt. 24. 21:03
 14/25 anonim ***** válasza:
34%

A 11-nek teljesen igaza van - a helyzet az, hogy az emberek többsége totál alkalmatlan a szülői feladatra. Sajnos ezért is olyan nehéz megjósolni, hogy kiből válik jó szülő és kiből rossz, mert mindenkiből annyira mást hoz ki ez az élethelyzet. Sokan saját magukat is meglepik, hogy milyen máshogy reagálnak dolgokra, mint korábban.

Van aki fiatalon pl utálja a gyerekeket és nem tudja elviselni mások gyerekeit, egy babát nem lehet egy percre a kezébe adni, mert undorodik tőlük, aztán mikor lesz neki saját, rájön, hogy azt meg mennyire imádja és szuper szülő lesz belőle.

Szerintem az, hogy a férjed néha türelmetlen vagy indulatos, még nem feltétlenül baj. Lehet a picihez pont lenne türelme. Sokszor van, hogy az apák beleszeretnek a gyerekükbe és kenyérre lehet őket kenni. Nyilván ha a férjed egy agresszív állat lenne, akkor nem írnám ezt, de gondolom - remélem - akkor te sem lennél vele.

A többi válasszal is egyetértek amúgy, meg érdekeseket írtak sokan, ezek is azt mutatják, hogy sajnos előre ezt nehéz kiszámítani.

Alapvetően ha a férjed provider típus, megbízható, felelősségteljes, nem csak döglik otthon egy sörrel a kezében a tv előtt, hanem tényleg aktívan csinálja a ház körüli munkákat, akkor az már egy jó jel.

2023. okt. 24. 21:27
 15/25 anonim ***** válasza:
68%

Azért nem jön össze a baba, mert nem való nektek!

"Amúgy természetesen én se vagyok, tökéletes, magamban is néha kételkedek, de ilyen értelemben benne jobban."

Úgyhogy inkább szerintem ne is legyen és ezt nem rosszindulatból írtam.

2023. okt. 24. 21:29
 16/25 anonim ***** válasza:
14%

#15 baromság, mondanám, hogy töröld a hozzászólásodat, de sajnos nem tudod.

De igen, rosszindulatú vagy, és ostoba is.

2023. okt. 24. 21:32
 17/25 anonim ***** válasza:
87%

#16: Töröltesd ki nyugodtan, de ez a véleményem.

Aki nem kész az anyaságra, se az apaságra inkább ne vállaljon gyermeket.

Lelki okai vannak, jól írta, a kételyek mindkettőjük részéről betesznek a gyermeknemzésben nekik. Egyetértek vele.

2023. okt. 24. 21:37
 18/25 anonim ***** válasza:
33%
Érdekes, egy csomó baromnak meg simán összejön a gyerek, rengeteg toxikus szülő van. Megerőszakolt nők is ezrével esnek teherbe, szerinted ők fel voltak készülve rá? Normális és rátermett párok meg évekig próbálkoznak és nem tud összejönni nekik a gyerek. Te tényleg azt hiszed, hogy a fogamzás ettől függ? Hogy lehet valaki ilyen buta?
2023. okt. 24. 21:41
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

#16: Akkor ő a kérdező is buta ezek alapján nemcsak én.

"A férjemmel gyereket szeretnénk, és kételkedek benne, hogy jó apa lesz belőle. Amúgy nem akar összejönni a baba, egy kicsit ez is ihlette a kérdést, mert már az is megfordult a fejemben, hogy ilyen lelki okai vannak."

Na de lásd el tanáccsal, hogy miért is jó szülni impulzív embernek.

Én csak bólogatok, mert hirtelen haragú személy nem hiszem hogy ripsz-ropsz egy kisbaba miatt megváltozna főleg ha már 30 elmúlt ugyanis nagyon nehéz változni stresszes helyzetben, mint egy kisbaba létezése.

De a döntés az ő kezükben van, úgyhogy lenyugodhatsz.

2023. okt. 24. 21:50
 20/25 anonim ***** válasza:
62%

Turkemes

Onzetlen

A hazkmunka felet vagy egeszet megcsinslja mindig

Jol foz

Szerinte ni csenek noi es ferfi szerepek

Megszerel mindent

Van kezugyessege,ellatja a gyereket is ,ha kell barmikor

2023. okt. 24. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!