Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan lehet tudni, hogy egy férfi jó apa lesz-e?

Figyelt kérdés

A férjemmel gyereket szeretnénk, és kételkedek benne, hogy jó apa lesz belőle. Amúgy nem akar összejönni a baba, egy kicsit ez is ihlette a kérdést, mert már az is megfordult a fejemben, hogy ilyen lelki okai vannak.

Nos a férjemmel jól megvagyunk, immár 9 éve, de látom a gyengeségeit, amit így hogy ketten vagyunk el tudok fogadni, illetve kezelni, de ha lenne gyerekünk nem tudom, hogy működne ez. Elég türelmetlen, indulatos, ami gondolom nem jön túl jól a gyerekneveléshez. Van több gyerek is a családban, de nem igazán tud velük mit kezdeni, sokszor idegesítik, de legjobb esetben is minimum közömbös irányukban. Én legalábbis így látom.

Viszont ő is legalább annyira szeretne gyereket, mint én. Nem is teljesen értem, hogy miért.

Sajnos már el kellett kezdenünk kivizsgálásokra járni, illetve inszeminációkra, és bár az elején ő nagyon idegenkedett tőle, hogy orvoshoz menjen, mégis hamar rávette magát, mert nekem annyira nem is kellett győzködnöm, megértette, hogy ha gyereket akar, akkor ez kell. Azóta pedig sokszor ő segített engem úgymond talpra állítani, és vezetni ezen a nehéz úton. Szóval nekem ebből az jön le, hogy ő tényleg igazán szeretne gyereket, de ahogy már írtam nem értem, hogy mért is. Nem látom magam előtt, ahogy játszik vele, játszótérre viszi, babakocsiban tologatja. Amúgy természetesen én se vagyok, tökéletes, magamban is néha kételkedek, de ilyen értelemben benne jobban. Persze remélem pozitívan fogok csalódni, ha egyszer végre összejön a gyerek.

Volt akinek hasonló volt a párja, mégis jó apa lett? Honnan lehet ezt tudni? Vagy előre sehonnan?

2023. okt. 24. 20:20
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
21%

Én utálom a (neveletlen) gyerekeket, de a családban levőkkel sose volt bajom, a sajátommal se lesz.

Szerintem ha szeretne, nem lesz gond.

2023. okt. 24. 20:22
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amíg nincs gyereke, sehonnan. Nekem meggyőződésem volt, hogy a férjem jó apa lesz, mert türelmes, kedves, gyengéd embernek ismertem meg, aki a kutyámmal (később kutyáinkkal) is remekül bánt. Sajnos kiderült, hogy az apaságot egyáltalán nem neki találták ki, mert következetlen, figyelmetlen, megbízhatatlan és lusta volt, mint apa. Tönkre is ment a házasságunk a gyerekvállalás után.
2023. okt. 24. 20:26
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt vele kellene megbeszélned nyugodtan és őszintén.
2023. okt. 24. 20:28
 4/25 anonim ***** válasza:
39%

Sok férfi nem tud mit kezdeni egy kis gyerekkel, minél idősebb a gyermek az apa annál jobban tud vele kapcsolatot teremteni néhány apa ilyen.

Beszéld meg ezt a pasiddal is, és hogy szeretnéd hogy legyen normális a gyerekkel.

Az ha keményebb apa lesz nem is baj sok fiatal eléggé el van puhulva manapság.

2023. okt. 24. 20:30
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nem lehet 100% bizonyossággal tudni, de szerintem gond mint amit írtál te magad:

“Elég türelmetlen, indulatos, ami gondolom nem jön túl jól a gyerekneveléshez. Van több gyerek is a családban, de nem igazán tud velük mit kezdeni, sokszor idegesítik, de legjobb esetben is minimum közömbös irányukban. Én legalábbis így látom.„

Az egy dolog, hogy szeretne utódot, 9 év után és ahogy mennek felette is az évek logikus lépés, de az nagyon kevés. Továbbá vonatkoztassunk el attól, hogy rossz szülő lenne. Legyünk jóhiszeműek és gondoljuk, hogy jó apa lenne. Te ha látnád, hogy az, mármint szeretné, törődne vele, türelmes lenne bíznál abban, hogy jól is nevelné, jó példát mutatna neki? A bizonytalanság nem vezetne ahhoz, hogy árgus szemekkel lesnéd hogyan reagál? Szerintem a válasz egyértelműen igen és az vezethet ahhoz hogy bármit is tenne neked nem felelne meg, cseszegetnéd előbb utóbb és ő viszonozná addig míg eleged lenne belőle és egyedülálló anyuci lennél. Szóval nemcsak az ő oldalát kéne nézni szerintem. Természetesen ez feltevés volt csupán.

Mindenesetre a másolt rész nem jó fényt vett rá. Veled van 9 éve és indulatos hozzád (is). Akkor egy kisbaba, aki sokszor sír, felkel, pelusozni kell, etetni stb.szerinted nem lenne számára idegesítő? Esetleg akkor nem ha elmegy dühkezelési terápiára és változik a pici születése előtt. Viszont az még mindig nem garancia arra, hogy szeretné-e, foglalkozna-e vele. A gyermek nem játék, hanem életre szóló ajándék úgymond és bármikor ha kicsi, ha nagy szüksége van a szüleire!

2023. okt. 24. 20:37
 6/25 anonim ***** válasza:
91%
Előre tudni nem lehet. Bízni lehet benne, hogy kellően kiismerted a gyerekvállalás előtti idő alatt, illetve hát az említett körülményekből, mint a családban a többi gyerek, közös háziállatok, de akár a te ápolásod, amíg beteg vagy vagy a teherbe esési nehézségek kezelése, szóval az ilyen látszólag független dolgok alapján tudsz következtetni, hogy kb mire számíthatsz.
2023. okt. 24. 20:39
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sehonnan nem lehet előre tudni. Még a legstabilabb kapcsolatot is megvisel egy gyerek, és sokszor azok az apák is lelépnek, akik nagyon akartak gyereket. Mert ugye ők akármikor léphetnek szinte következmény nélkül. Erre gondj azért, hogy a gyerek nálad fog maradni, ha neki mégse jön be az apaság. Felejtős, hogy majd a saját gyerekét megszereti, mert simán lehet, hogy nem fogja. Sokan azért “akarnak” gyereket, mert így szokás.
2023. okt. 24. 20:40
 8/25 anonim ***** válasza:
88%

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

Na úgy gondold végig, hogy ez is benne van a pakliban.

2023. okt. 24. 20:41
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent pontosan, hogy türelmetlen? Dührohamai vannak? Milyen gyakran akad ki? Képes belátni a hibáit felnőtt módjára, vagy téged hibáztat, ő meg durcáskodik?
2023. okt. 24. 20:50
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

A férjed otthon mennyire kompetens? Fõz, most, takarírt, bevásárol, anélkül, hogy listákat meg szóbeli kérelmeket nyújtanál be neki?

Mert ezek ugye az alap, hogy kiveszi a 50-50 részt a házimunkából.

Ha most a wc elsúrolása nem jut eszébe, a gyerek hányását felmosni, vagy pelenkát cserélni se biztos lesz humora hajnal 4kor.

Voltál már nagyon beteg, amikor együtt laktatok? Hogyan kezelt, ápolt, vitte a háztartást helyetted is?

Illetve, a gyerekvállalás meg fog változtatni sok mindent.

Milyen a viszonya az édesanyjával, lány testvéreivel, kérdezted mit gondol a szülei házasságáról, a köztünk lévõ dinamikáról?

Pl ha az anyukája háztartásbeli volt, a gyerekkorából az a nosztalgia kép, hogy anyu házicseléd, õ babázik, õ fõz...az általában annak a jele, hogy te egyedül neveled majd a gyereket, a pasi meg beáll másik gyereknek a sorba.

Van akinek ez oké, de tudd, hogy mit vállalsz be. Errõl kéne egy beszélgetés.

Hogyan beszél az olyan emberekrõl, különösen nõkrõl, akik számára nem vonzóak szexuálisan?

Amennyiben egy férfi csak azokat a nõket tiszteli, akiktõl akar valamit, a gyerekvállalást se ajánlom vele.

Mert bizony a terhesség nagyon megáltoztatja a nõk testét, és kevesebb idõd lesz a szépségápolásra. Igen, tudom, a városi legendában mindig van valaki aki terhesség után két héttel már kockás hassal, göndörített hajjal, stira nélkül, teljes sminkkel, kialudtan és mosolygósan tolja a babakocsit, de ez nem véletlen mendemonda.

Ha eddig filigrán klasszikus szépség voltál, lehet nagy koppanás lesz a párodnaka poszt partum tested.

2023. okt. 24. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!