Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez mindenkinél így működik?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mindenkinél így működik?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok együtt a barátommal aki 27 éves. Bármikor megyek vásárolni magamnak ruhát ő azt utólag mindig kifizeti. Egyébként nem napi szinten járok, hanem havi 1x maximum, de akkor is a legszükségesebbeket (bugyi, melltartó, zokni, cipő)

Általában akkor veszek valamit, ha már a régi nem viselhető, koszos szakadt stb

(nem igénytelen vagyok, csak feleslegesen nem veszek ruhát)

Ma vettem télére egy bokacsizmát (már ha lesz itt tél), mert jó áron volt és volt a méretemben 1 db.

A párom már jelezte, hogy az árát a cipőnek a mellényem zsebébe tette. Vagy oda szokta adni, vagy ő maga jön el velem és lük arrébb a kasszánál. Én életemben nem vehettem neki semmit. Még egy fagyit se, mert mindig odébb hessint.

Én még tanulok, nem nagy a jövedelmem, de azért tudnám állni ezeket a dolgokat. Ő már dolgozik, de akkor is a sokadik után már rossz érzés.

Velem van a baj? Ti mit tennétek a helyemben? A szüleim szerint és az ő szülei szerint ez a normális, hogy a fiú fizet mindent. De szerintem a bugyikat igazán megvehetném magamnak. A pénzt hiába akartam visszaadni, nem lehet. Ha vennék neki valamit azt is így kifizeti kivéve a szülinapján és karácsonykor az a két nap van az évben amikor én is megajádnékozhatom.

20l

2023. okt. 16. 17:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem mentem bele a melegek témába. Rámutattam, hogy a nemiség függő sztereotípia, miért hibás. Nem lehetséges olyan szabály, ami nem létezik a rendszer egész területén. És a szerelemi kapcsolatban lévő párok hogyan miként fizetnek témában ez nem lehet általános, mert van ahol nincs egyik vagy másik nem.

Nem a melegekről írtam, hanem a hibás látásmódodról, hogy a nem függvénye lenne bárhogyan, hogy ki mennyit fizet. Voltam fiatalon nálam több, mint 10 évvel idősebb lánnyal, és mindent ő fizetett nekem, pedig kimentünk külföldre hetekre a kapcsolat elején. Ez volt az alap. Meg se fordult a fejembe, hogy bármit fizessek, mert nem volt keresetem, neki meg egy évtizede volt jó jövedelmező állása már. Mivel nem akartam boncolgatni logikailag, inkább csak rámutattam egy tényre, hogy lásd, lehetetlen, hogy helyes legyen, ahogy látod. Mintsem leírjam, hogy mi miért logikus, inkább csak elmondom, hogy van, ahol nincs egyik és másik nem, akkor oda nem is élhet a szabály, így felfedezheted, hogy a szabály, amit tartasz, hibás.

Milyen erőltetést nem bírsz? Ezt nekem írod? Nem erőltettem semmit sem.

Tőlem kérdezed, hogy miért nem vonulnak egyesek, mások meg igen? Nem foglak politikára, szociálpszichológiára és ezek hibáira tanítani, de azt szívesen közlöm, hogy nem én választottam ezt így. Már születésem előtt is így volt ez. Ne tőlem kérdezd, mintha én egyedül határoztam volna el, hogy ki vonuljon és ki nem.

2023. okt. 17. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!