Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek mennyire általánosnak vehető női tulajdonságok? Érdemes lenne lentebb adni az igényeimből és elfogadni hogy a legtöbb nő ilyen, vagy csak én futok mostanság nem megfelelőekbe, és megérné tovább keresnem?
Gondolok itt pl olyan dolgokra, mint amikor érzelem alapon folyamatosan becsapják a másikat, és gyakran saját magukat is. Irreális dolgokban hinni, önáltatással, pusztán csak hogy ne kelljen realitásokkal szembesülni. Mert az kényelmetlen lenne, esetleg ijesztő, mert változna a világkép. Cserébe viszont ezzel sokszor áltatják és becsapják a másik felet is, csalódást okoznak neki, vagy akár el is árulják vele, ha olyan a helyzet.
Önfelmentések, szintén érzelem alapon. Hogy ő nyilván csak jó lehet, így következetesen a másik fél hibája lesz minden. Nem feltétlen kimondva, de logikusan ez következik abból, ha egy nő mindig "hibátlan". Még akkor is, ha bárki más külső fél is elfogulatlanúl és logikusan egyből látná és megmondaná, hogy a nő viselkedése generálta az adott problémát a kapcsolatban. Még ilyen egyértelmű esetekben is mindig a másik fél a hibás.
Túlzott egoizmus és önzés. Ezt szerintem mindenki jól ismeri, nem kell részleteznem.
Elvek hiánya, folyamatos variálás. Egyszer így van, másnap ennek a tökéletes ellentéte, megpróbálva elhitetni hogy ez mindig is így volt. Harmadik nap meg vissza az eredeti állapotba. Értetlenkedések, hogy mi ezzel a probléma, és miért nem tudja a másik fél, hogy mi is a véleménye meglátása adott dologról. Egyfajta elvtelen jellemtelenség, és következetesség teljes hiánya.
Sunyiság, passzív agressziv viselkedés. Nincs érdemi kritika és egyenes beszéd, ehelyett gondolatolvasás elvárása. Ha valami nem tetszik akkor szabotázs, a nyílt és egyenes kimondás, megbeszélés, átszervezés helyett.
Szóval ez az öt dolog, ez mennyire lenne az általános női viselkedés része? Mennyire normális, mennyire kellene tolerálnom? A nők kb hány százaléka lehet ilyen mostanra? Megérné tovább keresnem, vagy fogadjam el hogy ez ilyen, és ezzel együtt tervezzek bármit is a jövőben? Régen is ilyesmi volt a helyzet, vagy ez inkább jelenkori sajátosság? Melyik korosztályra jellemző leginkább, és melyikre kevésbé? Melyik lehet az a réteg, ahol a legkevésbé jellemző ez a fajta viselkedés?
#1 Igazából azért is elemezgetem, mert sajnos szükségszerűvé vált. Én jó szívvel mentem bele dolgokba, kapcsolatokba, csak manapság egyre többször csalódni kényszerül az ember. Pl visszaélnek a jóindulatával, hogy megbízik a másikban, mert próbál nem rosszat gondolni róla. Csak megélni, ami van. Aztán cserébe becsapnák, ahol csak tudják.
Az állandó magyarázkodásra kényszerítés viszont kissé elgondolkodtatott, lehet némi alapja. De nem az lenne a természetes állapot, ha egyenesen viselkedne a másik fél, és nem generálna megkérdőjelezhető helyzeteket?
Azért is szól a kérdés arról, hogy mennyire általános ez. Beletörődés és elfogadás, vagy keresni tovább, mert a többség nem ilyen?
Kérdező, ha jobban belegondolsz ezek emberi tulajdonságok, férfiak is csinálhatják ezt nőkkel, sőt csinálják is.
Keress tovább (ha van még benned motiváció), mert tényleg nehéz kiszűrni hogy kivel passzol a személyiségetek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..
Ismerkedjetek egymással, bizonyítsátok be egymásnak, hogy kivételek vagytok! XD
#2 #4 #5 Köszönöm, egyelőre próbálom tartani az optimizmusomat. És keresni tovább, figyelve a gázos jelekre, még időben észlelve.
#6 Annyiban számít, hogyha pl kiderülne hogy mint a példádban 99%, akkor elfogadnám hogy igen ez ilyen, és akkor meg kell tanulnom együtt élni a helyzettel, hiszen általánossá vált. Több tolerancia, általam alantasnak tartott dolgok benyelése stb. De ha a többség nem ilyen, akkor miért szenvednék rossz kapcsolatokban? Az elmúlt pár alkalommal sikerült hasonló karakterű nőbe belehúznom, azért is a kérdés. Mert kissé megkérdőjelez most bennem dolgokat.
#7 Valahol vicces állítás ez, elolvastam. De szerintem csak annyi a közös bennünk hogy neki is rossz tapasztalatai vannak a másik nemmel. Sok helyen viszont elfogult, érzelmi alapú "érvelést" érzek nála, és erős túlzásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!