Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szingliségből annál nehezebb kilépni minél hosszabb ideje tart?
Kognitív disszonancia. 9-es jó csaj és jó ember, valahogy mégsem jöttek össze neki a kapcsolatok. Ő úgy gondolja, hogy a minőségi emberek, ha akarnak kapcsolatot, akkor van kapcsolatuk.
Kognitív disszonancia redukció: Ő igazából nem akar kapcsolatot. Így megmarad az önbecsülése. Mantrázgatja magában, hogy vonzó ember, mert talál szexpartnert. Ego megmentve élet elcseszve. Well done.
Inkább azt kéne mondogatnod, hogy értékes ember vagy és igenis megtalálhatod az igazit.
#15: Hagyjad semmi értelme, teljesen jól látod a dolgokat, csak védelmi üzemmódra váltott, meg különben is ő jobban tudja. Most nem tartom helyesnek, hogy férfiként megmondjam egy nőnek mit gondoljon a másik nemmel való testi és lelki kapcsolatokról, de kíváncsi lennék honnan jönnek ezek a gondolatok neki, mert egyébként nem egyedi gondolkodásmód, amit ő itt felvázolt, vannak hasonló életszakaszban levő nők is és ők is szinte ugyanígy érvelnek. Talán szülők? Influenszerek? Közösségi média?
Szerinte csak a mesében van olyan, hogy valaki ne lenne nyűg és nem is merné bevallani - talán még saját magának sem - hogy ha nem is anyagi biztonság szempontjából, de érzelmi szempontból szüksége lenne egy férfira, de ugye te vagy a hülye mert téged "meglep" az, hogy ő szingliként bárkivel tud szexelni és viseld is el, hogy az arcodba tolja pedig amúgy senki sem kérdezte. Bár én nem tartom helyesnek, hogy azt írtad neki, hogy elcseszte az életét, mert ezzel amúgy ha engem kérdezel a saját "idejét" cseszi el max, hiszen ha így áll hozzá a dolgokhoz lehet, még a gyerekig se jut el soha - feltéve ha akar persze - mert ugyan kinek kellene egy olyan párkapcsolat, ahol a másik fél érezteti veled, hogy nincsen rád szüksége és nyűg vagy? Hacsak nem vagy férfiként elkeseredve nagyon vagy egyszerűen csak "becsúszik" nem fogsz ilyen nővel hosszú távra tervezni. Kicsit sajnálom őt egyébként, bár nyilván nem látok a jövőbe, csak nekem ez jutott eszembe azok alapján, amiket eddig írt.
Most ennyi erővel én is egy csomó csajjal tudnék szexelni ha akarnák, az már más kérdés, hogy azért nem, mert válogatós vagyok és nehezen bízok meg másokban. Ja meg nem is akarom bizonygatni egy full anonim oldalon, na meg a való életben sem.
#16 Én nem általánosságban a szingliségről beszéltem. Csak volt egy benyomásom a válasza alapján. Mikor észlelek némi inkonzisztenciàt, vagy ellentmondást, akkor szeretek kötekedni. Úgy éreztem, hogy úgy beszél a szingliségről, hogy ez neki szuper, nem is akarna máshogy élni. De később igazából úgy írt erről, hogy azért nem zárkózna el egy számára ideális kapcsolattól, csak ilyet még eddig nem tapasztalt.
Szóval ez a szingliség dolog úgy működik, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. És inkább kiélvezik az előnyeit a sirànkozàs helyett. Viszont mikor beszélnek róla, akkor nyilván úgy adják elő, hogy jobb szinglinek lenni, mint kapcsolatban. Mert folyamatosan tàmadva vannak, le vannak sajnàlva, hogy szegények egyedül vannak. Egyik se jobb àltalànossàgban. Egy konkrét szingli ember életét esetleg össze lehet hasonlítani egy konkrét kapcsolatban élő emberével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!