Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A szingliségből annál nehezebb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szingliségből annál nehezebb kilépni minél hosszabb ideje tart?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg mintha egy kicsit párhuzamos lenne a társadalom ilyen szempontból. Vannak akik egyik kapcsolatból lépnek át a másikba és vannak, akiknek érdemben soha nem jön össze semmi vagyis olyan, mintha csak a kispadon ülnének is néznék a többi embert hogyan játszik a pályán. Az ismerősi körömből is, akinek volt már több kapcsolata sokkal gyorsabban talál újra párt egy szakítás után, mint az, akinek alig volt bárki az életében.

2023. aug. 19. 12:03
1 2 3
 11/25 LuckyLevi ***** válasza:
36%

Kognitív disszonancia. 9-es jó csaj és jó ember, valahogy mégsem jöttek össze neki a kapcsolatok. Ő úgy gondolja, hogy a minőségi emberek, ha akarnak kapcsolatot, akkor van kapcsolatuk.

Kognitív disszonancia redukció: Ő igazából nem akar kapcsolatot. Így megmarad az önbecsülése. Mantrázgatja magában, hogy vonzó ember, mert talál szexpartnert. Ego megmentve élet elcseszve. Well done.

Inkább azt kéne mondogatnod, hogy értékes ember vagy és igenis megtalálhatod az igazit.

2023. aug. 19. 14:45
 12/25 anonim ***** válasza:
54%
#11 örülök neki, hogy ennyire leköt a lelki világom kielemezgetése, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az a fajta ideális kapcsolat, ami jobb, mint szinglinek lenni, vagy csak a mesékben létezik, vagy még nem talált meg - nyilván ilyen elől nem zárkóznék el, de inkább vagyok egyedül, mint egy számomra nem tökéletes kapcsolatban. Lehet neked hihetetlen, de nekem tényleg jó szinglinek lenni. “Élet elcseszve” kívánok mindenkinek olyan elcseszett életet, mint ami nekem van (remélem átmegy a szarkazmus).
2023. aug. 19. 14:50
 13/25 LuckyLevi ***** válasza:
47%
#12 Látod ez már egy fokkal őszintébb hozzáállás. Már csak ezért megérte elemezgetni a lelkivilágod. :)
2023. aug. 19. 14:56
 14/25 anonim ***** válasza:
62%
#13 az első kommentemben is pontosan ezt írtam. Hogy egy kapcsolat számomra túl sok nyűggel jár és jobb egyedül lenni. Olyannal meg még nem találkoztam, ami ne járna nyűggel. By the way olyan nincs is, minden kapcsolatban van jó és rossz. Csak nekem nem ellensúlyozza a jó a rosszat.
2023. aug. 19. 15:03
 15/25 LuckyLevi ***** válasza:
45%
#14 Lehet, hogy a vágy vezérelt gondolkodás áldozata lettem. De nekem az első hozzászólásból a teljes elzárkózás jött le, itt meg mintha nyitva hagytad volna egy valós kapcsolat lehetőségét. Plusz itt nem kellett harmadszor is utalnod a vonzósàgodra.
2023. aug. 19. 15:11
 16/25 anonim ***** válasza:
24%

#15: Hagyjad semmi értelme, teljesen jól látod a dolgokat, csak védelmi üzemmódra váltott, meg különben is ő jobban tudja. Most nem tartom helyesnek, hogy férfiként megmondjam egy nőnek mit gondoljon a másik nemmel való testi és lelki kapcsolatokról, de kíváncsi lennék honnan jönnek ezek a gondolatok neki, mert egyébként nem egyedi gondolkodásmód, amit ő itt felvázolt, vannak hasonló életszakaszban levő nők is és ők is szinte ugyanígy érvelnek. Talán szülők? Influenszerek? Közösségi média?

Szerinte csak a mesében van olyan, hogy valaki ne lenne nyűg és nem is merné bevallani - talán még saját magának sem - hogy ha nem is anyagi biztonság szempontjából, de érzelmi szempontból szüksége lenne egy férfira, de ugye te vagy a hülye mert téged "meglep" az, hogy ő szingliként bárkivel tud szexelni és viseld is el, hogy az arcodba tolja pedig amúgy senki sem kérdezte. Bár én nem tartom helyesnek, hogy azt írtad neki, hogy elcseszte az életét, mert ezzel amúgy ha engem kérdezel a saját "idejét" cseszi el max, hiszen ha így áll hozzá a dolgokhoz lehet, még a gyerekig se jut el soha - feltéve ha akar persze - mert ugyan kinek kellene egy olyan párkapcsolat, ahol a másik fél érezteti veled, hogy nincsen rád szüksége és nyűg vagy? Hacsak nem vagy férfiként elkeseredve nagyon vagy egyszerűen csak "becsúszik" nem fogsz ilyen nővel hosszú távra tervezni. Kicsit sajnálom őt egyébként, bár nyilván nem látok a jövőbe, csak nekem ez jutott eszembe azok alapján, amiket eddig írt.

Most ennyi erővel én is egy csomó csajjal tudnék szexelni ha akarnák, az már más kérdés, hogy azért nem, mert válogatós vagyok és nehezen bízok meg másokban. Ja meg nem is akarom bizonygatni egy full anonim oldalon, na meg a való életben sem.

2023. aug. 19. 17:29
 17/25 LuckyLevi ***** válasza:
40%

#16 Én nem általánosságban a szingliségről beszéltem. Csak volt egy benyomásom a válasza alapján. Mikor észlelek némi inkonzisztenciàt, vagy ellentmondást, akkor szeretek kötekedni. Úgy éreztem, hogy úgy beszél a szingliségről, hogy ez neki szuper, nem is akarna máshogy élni. De később igazából úgy írt erről, hogy azért nem zárkózna el egy számára ideális kapcsolattól, csak ilyet még eddig nem tapasztalt.

Szóval ez a szingliség dolog úgy működik, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. És inkább kiélvezik az előnyeit a sirànkozàs helyett. Viszont mikor beszélnek róla, akkor nyilván úgy adják elő, hogy jobb szinglinek lenni, mint kapcsolatban. Mert folyamatosan tàmadva vannak, le vannak sajnàlva, hogy szegények egyedül vannak. Egyik se jobb àltalànossàgban. Egy konkrét szingli ember életét esetleg össze lehet hasonlítani egy konkrét kapcsolatban élő emberével.

2023. aug. 19. 18:16
 18/25 anonim ***** válasza:
78%
Pedig a 3-as nincs egyedül kb. hasonlóan vagyok én is. Szinglinek lenni sokkal jobb, mint keresni az igazit, közben 100× pofára esni. Ha meg is találnám (ami nem valószínű), addigra már rég túl sérült lennék ahhoz, hogy működtetni tudjak egy párkapcsolatot. Próbálkoztam párszor, de nem érte meg. Most, szingliként jobban érzem magam, úgyhogy ez már így marad. Szerencsére én a szexet csak szerelmesen kívánom, úgyhogy azzal sincs macera. A férfiak már csak családtagokként és barátokként vannak jelen az életemben.
2023. aug. 19. 20:15
 19/25 anonim ***** válasza:
52%
#18 mindjárt jönnek megmagyarázni neked is, hogy tévedsz. Számukra elképzelhetetlen, hogy egy szingli nő lehet boldog. Szokásos férfi okoskodás, nekik mindent jobban kell tudni. És csodálkoznak, hogy erre nincs szükségünk?
2023. aug. 19. 20:43
 20/25 anonim ***** válasza:
48%
#19: Nyugodj meg senki sem kíváncsi arra hogy te jól érezed-e magadat szingliként-e vagy sem. Ha nincs férfira szükséged akkor nincs miről beszélnetek, ennyi. Lépj túl rajta. Az alap dolog lenne, hogy egyedül is tudj boldog lenni, de mindegy.
2023. aug. 19. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!