Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Édesanyám csak velünk szeretne nyaralni?
28 éves vagyok, 2 éve élek együtt a párommal. Komoly kapcsolat. Nővérem 33 éves, hasonló helyzetben.
Édesanyankkal jó a viszony, napi szinten beszélünk, sokszor találkozunk. Pár éve egyedül van, barátnői nem nagyon vannak,de aktív életet él. Egy ideje kicsit konfliktusos lett, hogy igénye, hogy sokszor találkozzunk így hárman a párjaink nélkül. Ami alapvetően nem lenne gond, szoktumk így kávézni, vacsizni, strandolni. Viszont nagyon ragaszkodik, hogy nyaraljunk együtt és csak hárman, mert feleslegesnek érezné magát, ha jönnének a párjaink.
Ezt én meg is értem, csak hát párkapcsolat és munka mellett nehéz ezt kivitelezni. A nyár most egy rohanás, minden hétvégén van már valami, esküvő, lánybúcsúk..stb. Nagyon nehéz az is, hogy a párommal pár napra el tudjunk menni, nem hogy egy hétre.
Én rosszul érzem magam, mert a barátaimnál alap, hogy családdal mennek közösen nyaralni, ahol ott vannak a párjaik is. Nehéz lavíroznom, mert nem szívesen mennék el egy hétre a párom nélkül, úgy hogy a közös nyaralást is nehéz leszervezni, de anyukámat se szeretném megbántani.
Párom megértő, de pl. az ő családi programjaikban mindig ott vagyok én is.
Ti hogy nyaraltok, vagy hogy szokás ez nálatok?
Köszi a válaszokat!
Pár napot, vagy akár egy hetet egy évből igazán rászánhatnátok édesanyátokra, ha ez a vágya. Örülnétek neki! De ugye a lánybúcsúk fontosabbak. Szégyelljétek magatokat!
Ja, több kommentelő is nehezményezi, de bizony én is beszélek minden nap édesanyámmal. Már csak azért is, hogy tudjam, jól van, megvan, van-e szüksége valamire. Nem megyek minden nap, sőt, van, hogy egy hétig se, de tudjunk már egymásról. F 45
#12 mert az!
És ezt 2 gyerekével megteszi, elvárja hogy ezek körbecsaholják nyaraltatja itt magát velük.
Mi ez ha nem nárcisztikus jellem?
18# Aztán miért kellene hálásnak lenni? Ők akarták hogy megszülessek nem én.
Én is anyuka vagyok és nem rakom rá magam a gyerekeimre. Megvan a maguk élete, gondjuk, bajuk. Nekem meg a magamé. Sportolok, dolgozom, élem az életem barátokkal túrázunk, nem azért szültem a gyerekeimet hogy engem szórakoztassanak.
Húha. :D
Egyrészt persze, nagyon hálás vagyok édesanyámnak, rendszeresen beszélünk is, szerintem sok mindenben vagyok neki lelki támasz, mindig meghallgatom és akiben tudok, segítek neki. Ez fordítva is így van. A nyáron is volt már, hogy elmentünk csak hárman strandra és sok ilyen jellegű programot csinálunk.
Ami engem leginkább feszélyez ebben a szituációban az az, hogy mostmár a párjaink is a család része, és ahogyan én is jelen vagyok a pároméknál ebédeken, vacsorákon, családi strandolásokon, úgy tök jó lenne, ha ez fordítva is működne. Ahogy a barátaimnál is azt látom, hogy a párjuk megy velük a családi nyaralásokra, hiszen a családhoz tartoznak. És hát igen, ha hónapokkal előre le vannak egyeztetve baráti programok, mint például egy lánybúcsú, akkor azt nem tudom lemondani az utolsó pillanatban, mert édesanyámnak akkor jó.
És itt nem egy wellness hétvégéről van szó, hanem egy hét nyaralásról a párom nélkül, ami fordított esetben nekem elég rosszul esne. A kérdésem arra irányult, hogy amikor már komoly párkapcsolatban voltatok, akkor nálatok hogy működtek ezek a dinamikák, vagy csak nekem furcsa ez, hogy anyukám nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy csak hárman menjünk ilyenkor, annak ellenére, hogy szereti és jóban van a párjainkkal.
"18# Aztán miért kellene hálásnak lenni? Ők akarták hogy megszülessek nem én."
Ez a legszánalmasabb "érv" ilyenkor. Talán nincs jó életed? Nem akarsz élni, csak rádkényszerítették? Igen, egy kis hála lehetne az emberekben, ha a szüleik tisztességesen felnevelték őket, és még az unokákat is támogatják. Majd megtudod ha felnőnek a gyerekeid. Csak akkor már talán késő lesz bocsánatot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!