Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora értékrendbeli különbsé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora értékrendbeli különbség okozhat problémát egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mi a tapasztalat, mekkora világnézetbeli, értékrendbeli különbség fér bele egy kapcsolatba, és mi nem?

Nyilván nyitottnak kell lenni, meg elfogadónak, főképpen ha a mindennapi életet nem befolyásolja, de azért bőven lehet ilyenből vita, hacsak nem kerülik kifejezetten a témát...

Csak pár hülye példa, ami miatt a hétköznapokban vagy a kommentszekcióban ölni szoktuk egymást:

- Párt preferencia (vérfideszes/libsikomcsi, konzervatív/liberális)

- Vallás (ateista/keresztény)

- COVID, oltás téma

2023. júl. 18. 20:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Kapcsolatban nálam nem nagyon férnek bele ilyesmik. Totál elfogadó vagyok, ha baráti társaságról van szó (bár nem tudok róla, hogy sok fideszes haverom lenne pl), de egy kapcsolatban azt szeretem, ha majdnem mindenben hasonló véleményen vagyunk.
2023. júl. 18. 20:38
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem elég nehéz, de attól függ ki mennyire elfogadó. Pl anyukám keresztény (nem katolikus és max karácsonykor jár templomba, nem gyakorolja a vallást, de hisz és lelkész családból származik), apukám teljesen ateista (zsidó származású). Sosem hallottam őket ilyesmiről vitatkozni, mindketten elfogadták a másik nézőpontját. Karácsonykor apu nem jön a templomba, ennyi.

De a többi szerintem nagyon necces.

Még a homofób/liberális működhet, ha egyik sem tolja túl.

2023. júl. 18. 20:40
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Amiket írtál, azoknál szerintem működőképtelen a dolog.

Ami még gyilkos:

- Házasság, kell-e a "papír" vagy felesleges, illetve kinek mennyire fontos az amit szimbolizál, vagy inkább csak "praktikus"

- Kell-e gyerek? Ezt gondolom nem kell részletezni

- Gyereknevelés, tasli belefér vs. nem állítjuk a gyereket a sarokba mert megszégyenül

- Spirituális - nem spirituális

Ami beleférhet:

- Hány szexuális partner fél bele? Imerek olyan házaspárt, ahol az egyik 4 emberrel volt a másik 14-el, úgy vannak vele hogy végülis ami a kapcsolat előtt volt, az nem számít (hozzáállás kérdése, más talán elborzad egy szám hallatán)

- Introvertált és extrovertált - tapasztalataim szerint ebben össze lehet csiszolódni, ha az ember nyitott

- Mindigmenős - otthonülős - ebben is lehet kompromisszumot kötni, bár ez nagyon határeset

2023. júl. 18. 20:49
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Egyik példád se hülyeség, az összes lehet kizáró ok két ember között. Vannak helyzetek, amibe egyszerűen nincs kompromisszum. Például ilyenek szerintem még: gyerekvállalás, állattartás, házasság, ki hol akar élni, női-férfi szerepek, szexben bizonyos dolgok (monogámia, libidó, fétisek), extrovertált-introvertált típus, szeretet kifejezési forma (szeretetével, ha úgy tetszik). Én nem hiszek abban, hogy az ellentétek vonzák egymást, saját tapasztalataim alapján sem.
2023. júl. 18. 21:18
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megnyugtattak, most már biztos vagyok benne hogy örökre egyedül maradok! XD

2023. júl. 18. 21:30
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Általánosságban véve akkora, amennyi már a tolerancián kívül esik. Ilyenek az ellentétes és szélsőséges nézetek abban az esetben, ha azok kihatnak a mindennapokra, illetve az eldöntendő kérdések kapcsolaton belül, ahol nem lehet kompromisszumot kötni. (szélsőséges és ellentétes vallási/politikai nézetek, házasság, gyerek)

Ha valaki szándékosan kerül egy témát ami számomra fontos az gyanús. Az adott témában pl nincsenek ismeretei azt el tudom fogadni (nekem ilyen a politika. Amikor mint beszédtéma feldobódik, azt mondom, számomra a politika az, ahogy a szűkebb környezetem él.

Kompromisszmot kötni csak nagyon körültekintően szabad, később mikor lehull a rózsaszín köd, okozhat kellemetlen meglepetéseket.

2023. júl. 18. 21:31
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Sose működtek a kapcsolataim ellentétes véleményűekkel. Könnyen kialakul a konfliktus, aztán meg a sértődés és eltávolodás, akkor is ha rokon.
2023. júl. 18. 21:46
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
De mondhatnám érdeklődési körnek is. Előző voltam.
2023. júl. 18. 21:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Miért maradnál egyedül?
2023. júl. 18. 21:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

12 éve vagyunk együtt a férjemmel. Házasok vagyunk, de más a vallásunk, így templomi esküvőnk nem volt. A fiunk az én vallásomat "kapta" mert én ragaszkodtam hozzá, a férjemnek viszont nem fontos a vallás. Elég modern felfogásúak vagyunk mindketten a gyereknevelésben, így ebben sincs soha vita. Politikai nézeteink ugyan azok, oltással kapcsolatban pl szintén. Közös kasszán vagyunk, de mindenki arra költ amire akar, csak megbeszéljük előtte. (Férjemnek pl vagy egy OT autója hobbiból, én egy ft-ot se költenék rá, de neki fontos, így elfogadom).

Mindketten imádunk utazni, utálunk otthon ülni, így ez is teljesen közös pont.

Szerencsésnek érzem magam, mert tényleg passzolunk a legtöbb dologban, és szerintem ez egy jó kapcsolatban/házasságban elengedhetetlen. Az ellentétek vonzzák egymást dolog szerintem csak ideig-óráig működik, amíg a rózsaszín köd fel nem száll :D

34N

2023. júl. 19. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!