Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék segíteni a volt páromnak abban, hogy új életet kezdjen, találjon párt?

Figyelt kérdés
9 évet voltunk együtt, majd 8 hónapot, majd 1,5 évet. 9 év után én szakítottam vele, mert nem tudtam tovább tolerálni az életvitelét. Nagyon-nagyon szerettem bármit, de tényleg bármit megtettem volna, hogy működjön a kapcsolatunk. Adtam még neki 2 újabb esélyt, próbáltam rendbe hozni a kapcsolatunkat, ő is ígérgetett, hogy ezentúl minden más lesz. Úgy érzem én tényleg elmentem a falig. Az utolsó szakításunk 2 éve volt, azóta hetente-kéthetente egyszer-egyszer beszélünk személyesen vagy videóhívásban. Tudja, mert rengetegszer elmondtam neki, hogy ez az utolsó szakításunk tényleg az utolsó volt, nem leszünk már sosem egy pár, de barátként mindig mellette leszek, a legjobbat kívánom neki az életben. Az összes szakításunk oka az volt, hogy hetente 3-4-szer eljárt bulizni és olyankor eléggé felöntött a garatra. Nagypapám az alkoholizmusa miatt halt meg, azóta nem bírom elviselni magam mellett a részeg embereket, főleg nem ilyen gyakorisággal. 1 éve állítása szerint jelentősen visszavett a piamennyiségből, ő is érezte, hogy ez már túlzás 42 évesen. Nekem 1,5 éve van új kapcsolatom,ő azóta is teng-leng az életben, minden buliból más lányt visz haza, komoly kapcsolatot nem tud elképzelni senkivel a szakításunk óta. Sokszor mondja, hogy ő élete végéig csak engem fog szeretni, hiába tudja,hogy már nem lesz köztünk semmi. A mostani párommal jövő nyárra tervezzük az esküvőnket, ezt meséltem neki is,viccesen utalva arra, hogy mennyire jó lenne, ha nem egyedül őt hívhatnánk meg, mégis megtalálná a társát.
2023. júl. 14. 12:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
68%
Ebben a tortenetben mindenki furcsa. Mint egy felresikerult netflix sorozat, ahol mindenki hozza a hibas donteseket es csak dagasztjak, eszkalaljak a helyzetet, hogy hogy 3 evad is legyen belole. Dehogy akarod te megoldani a problemajat, ez csak a felszin. Te a kapcsolaton kivul is iranyitani akarod, mikozben a parodnak is beadtal egy meset, hogy a baratsag az blablabla. Kontrollmania. Nem te vagy a vilag kozepe, nem korulotted forognak a dolgok, nem dol ossze a vilag nelkuled, es vannak ugynevezett onallo akaratu emberek, akik tudjak elni az eletuket anelkul is, hogy onjelolt, martir, terezanyukak kezenfogva kisergessek oket az eletuk folyaman. Az ivas pedig altalaban mindig egy menekules a valosag elol. Lehet eppen te voltal az oka, megha ezt tudatosan nem is tudja. Nem birta elviselni, hogy a baratnoje helyett az anyja lettel.
2023. júl. 14. 15:45
 22/35 anonim ***** válasza:
24%
Én pontosan tudom, hogy a kérdező mit érez, én is ilyen voltam tiniként, már sokat változtam szerencsére jó irányba. Az első barátommal szakítottam, ő nagyon nem akarta. Lett új barátom. Bár nem mondtam neki, max egyszer kétszer, hogy beszéltem vele, de valójában többször is írtam neki vagy ő nekem. Nekem ez egy tök jó felállás volt. Megtartottam azt, akit már megszoktam, hiszen 2 évig az életem része volt. A rosszakat tőle nem annyira kellett már elviselni, mert nem jártunk, a jókat meg megtarthattam. Nem kellett a megszokott dolgot teljesen elhagynom. Az új barátommal meg átélhettem a rózsaszín ködöt, a szerelmet, a randit. Élveztem, hogy egyszerre ketten is szerelmesek belém, nagyon alacsony önbizalmam volt, ez pedig megnövesztette. Tetszett, hogy a réginek összeomlott az élete és még küzd értem, én meg boldog lehetek az újjal. De én ezt nem tudtam sokáig csinálni. Én is "segítettem" neki, hogy legyen bátrabb, kezdeményezőbb, jöjjön össze xy közös ismerősünkkel, de valójában azt kívántam, hogy legyen örökre egyedül és sirasson amíg én közben férjhez megyek és családot alapítok. Aztán úgy döntöttem, hogy inkább az új barátommal foglalkozom és nem az exemmel, azóta se beszéltünk egy szót se.
2023. júl. 14. 16:07
 23/35 anonim ***** válasza:
74%

De utolsó a pasas nem szerelmes belé már régóta!

Nincs mi tetszen a helyzeten a kérdezőnek igazából!

"Nagyon-nagyon szerettem bármit, de tényleg bármit megtettem volna, hogy működjön a kapcsolatunk. Adtam még neki 2 újabb esélyt, próbáltam rendbe hozni a kapcsolatunkat, ő is ígérgetett, hogy ezentúl minden más lesz." - Ez egyoldalú szerelem a kérdező szereti/szerette miközben a vén csoroszlya magasról tojt rá a kapcsolat alatt.

"Nekem 1,5 éve van új kapcsolatom,ő azóta is teng-leng az életben, minden buliból más lányt visz haza, komoly kapcsolatot nem tud elképzelni senkivel a szakításunk óta." - Persze, hogy nem, mert a faszinak pont úgy jó, hogy szúr friss pipiket, szórakozik, iszik és természetesen TETSZIK NEKI, ÉLVEZI, HOGY A KÉRDEZŐ ÉRDEKLŐDIK FELŐLE MÉG MINDIG!

Az a 42 éves "érett" férfi tudja, hogy lehet manipulálni a kérdezőt és hogyha nagyon eljátssza, hogy szomorú és "nem tud nélküle élni" = igazából már nem kell a fiatal lányoknak, akkor a kérdező azonnal ugrani fog tök mindegy, hogy feleség lesz és nyugodtan fogja magát hagyni reszelgetni miközben társa van.

Ez világos, a kérdező van ő érte oda és nem fordítva! :DDD

2023. júl. 14. 16:15
 24/35 anonim ***** válasza:
0%
Ja jó, látod engem is manipulált a kérdező exe :D
2023. júl. 14. 16:17
 25/35 anonim ***** válasza:
23%

LOL, te párhuzamot vonsz feleslegesen a te exed és a kérdező exe között.

Igen, a tiéd szeretett téged, de a kérdező exe nem szereti őt, ha szerette volna, akkor nem szakítottak volna, mert megváltozott volna, nem ígért volna fűt-fát.

"9 évet voltunk együtt, majd 8 hónapot, majd 1,5 évet." - Hányszor adott neki esélyt és sehol semmi se történt, ami miatt vele maradt volna.

Miért kavarod bele a te exed, róla van szó? Nem, akkor mi értelme van? ^^

2023. júl. 14. 16:34
 26/35 A kérdező kommentje:
Téveszméket állítotok fel, melyből téves következtetéseket vontok le. Nem fogunk soha, ismétlem soha többé szexelni már, nem rajongok érte titkon, nem vagyok már belé egyáltalán szerelmes. Ahhoz tudnám a helyzetet hasonlítani, hogy egy út mentén kóborló kutyát sem hagynék magára, egy nehéz helyzetben levő személyt sem fogok. Megszámlálhatatlanul sokszor ajánlottam neki még a kapcsolatunk alatt, hogy menjen el pszichológushoz, ha gondolja, akkor nagyon szívesen elkísérem. Ajánlottam neki 4 szakembert, hosszan utánakérdezések után. Hallani sem akart róla, valahol a saját kudarcomnak is tartom, hogy nem tudtam neki akkor segíteni.
2023. júl. 14. 17:32
 27/35 anonim ***** válasza:
85%

De nem kéne, a mártírkodás oda vezet, hogy a párod megelegéli és elhagy, sok lesz a vita és te hozzámész vigasztalódni!

Felnőtt ember, nem 2 éves gyerek! Ő te rád nem volt és nincs tekintettel most se, ha lenne összekaparná magát miattad is, a barátság miatt. De ő inkább kefélget és iszik, nem érdekli, hogy te aggódsz érte! Ez egyoldalú "barátság" és negatív hatással fog bírni előbb utóbb. Döntsd el, hogy ő a fontosabb, vagy te (és a párod)!

2023. júl. 14. 17:49
 28/35 anonim ***** válasza:
79%
Miert gondolod azt, hogy neked felelosseged van egy felnott, onallo eletet elo ember irant? Nem egy magatehetetlen zombi. El, dolgozik, eszik, alszik, szexel. Tokeletesen elvan a sajat maslow piramisaval, kimaxolja. Az, hogy nincs celja az eletenek, na azt te sem fogsz tudni adni neki. A nihilizmus ilyen pusztito hatassal van az emberre. Neki a szakitas elott sem voltak celjai, nem te valtottad ezt ki belole. Egyebkent akkor sem lennel felelos egy masik ember eleteert. A kivert kutya lehet veszelyes, igy ha jelzed a hatosagoknak, akkor kenyszerrel elviszik egy olyan helyre, ahol jobb elete lesz. A volt parod legfeljebb onpusztito eletet el, ennyi nem eleg ahhoz, hogy kenyszerrel gyogykezeljek. Azt az energiat, amit ra forditasz, azt a mostani kapcsolatodbol veszed el. Meg fogja bosszulni magat ez, ha nem engeded el.
2023. júl. 14. 18:08
 29/35 anonim ***** válasza:
74%

26.

Mér kéne neki szakember mert bulizik meg csajozik? Én irigylem 😅

2023. júl. 14. 20:12
 30/35 anonim ***** válasza:
78%

Se veled, se nélküled. Hű de utálom az ilyet... A pasid helyében otthagynálak exestől mindenestől.

N

2023. júl. 14. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!