Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék segíteni a volt páromnak abban, hogy új életet kezdjen, találjon párt?

A vőlegényednek ez teljesen oké, hogy az alkoholista exed a legjobb barid, akit meg akarsz hívni az esküvőtökre is? :D Le a kalappal előtte :D
Sehogy ne segíts neki, nem a te dolgod. Azzal, hogy videohívásozol és hagyod, hogy mondogassa neked, hogy te vagy élete szerelme, azzal reményt adsz neki, hogy úgyis újra összejöttök.
Én szakítás után egy hónapig még beszéltem az exemmel, nekem sírt, hogy belehal az egyedüllétbe, bemutatták csomó lánynak a barátai és ment bulizni is, de senki nem kell neki, csak én. Hát én hiába mondtam neki mindent, mindenre azt mondta, hogy neki az nem megy. Úgyhogy inkább véglegesen megszakítottam vele a kapcsolatot és az elmúlt 10 évben annyit se hallottam róla, hogy él e még, nem is érdekel.

Hát persze, hogy azt választotta, hogy még beszél veled. Nem azért, mert úgy tud könnyebben túllépni, hanem mert NEM AKAR túllépni. Egyszer tőlem is kérdezte a nagy szerelmem, aki engem nem tudot viszonzottan szeretni, hogy mit szeretnék, beszélgessünk továbbra is ilyen sokat, vagy csak néha, vagy egyáltalán nem? Azt mondtam, tartsuk a kapcsolatot rendszeresen. Nem azért, mert úgy könnyebben kiszeretek belőle, hanem mert akkor talán rájön, hogy mégis engem akar. Nem vagy te olyan hülye, mint amilyennek tetteted itt magad, kérdező :D Csak tetszik neked, hogy ketten is szerelmesek beléd, ha épp a pasiddal nem oké valami, mehetsz a másikhoz sírni, ezzel is kicsit bosszút állva rajta, hogy haha látod nem csak neked kellek. Vannak ellenkező nemű barátaitok, szuper! És mind olyan, neki is, akikkel egykor kefélt és szerelmes volt beléjük? Ez nem barátság az exeddel, csak tartod az egód miatt. A párod nem hiszem el, hogy nem féltékeny, csak nem mondja. Nem az a baj, hogy van férfi barátod, hanem hogy olyan, akivel évekig együtt voltál és még mindig szerelmes beléd. Tuti, ha egyszer szakítotok, az exedhez mész még aznap. Aztán mivel már nem kell ő neked, csak arra, hogy megvígasztaljon, elhagyod újra és összetöröd a szívét.
Hát megvan a véleményem rólad...

minden buliból más lányt visz haza, komoly kapcsolatot nem tud elképzelni senkivel
Olyan nagy baj akkor nincs ezek szerint. :) Miért kéne segíteni ha neki jó így?

Szerintem neki így jó, ha tényleg többet szeretne, akkor kapcsolatban lenne!
Nem bánta, hogy tönkrement a kapcsolatotok, adtál neki több esélyt és mégis cseszett rád!
Akkor miért nem cseszel te is ő rá?
Nem vagytok barátok, te ragaszkodsz, mert az összes exxel tartod a kapcsolatot, ez az ex nehogy tomkrevágja az idilli képet és persze közrejatszik az, hogy alkoholista volt a nqgypapád, akit nem tudtál megmenteni! Valami heroine komplexban szenvedsz és a happy end fajta viszonyt akarod elérni.
De nem lehet végrehajtani, hogyha ez az exed nem hajlandó rá!
Egy nagy 0 mint baráti, mint szeretői téren, egyébként nem szerelmes beléd, régóta nem az a 9 év után csak a kudarc mármint, hogy mégiscsak vége betett a gyenge jellemének. Ha ő nem iparkodik, nem akar magának jobbat, akkor magyarázd már meg nekem, hogy te miért törődsz még vele! Nincs értelme. 42 éves vénember jóformán, te törődj a pároddal inkább helyette.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!