Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék segíteni a volt páromnak abban, hogy új életet kezdjen, találjon párt?

Figyelt kérdés
9 évet voltunk együtt, majd 8 hónapot, majd 1,5 évet. 9 év után én szakítottam vele, mert nem tudtam tovább tolerálni az életvitelét. Nagyon-nagyon szerettem bármit, de tényleg bármit megtettem volna, hogy működjön a kapcsolatunk. Adtam még neki 2 újabb esélyt, próbáltam rendbe hozni a kapcsolatunkat, ő is ígérgetett, hogy ezentúl minden más lesz. Úgy érzem én tényleg elmentem a falig. Az utolsó szakításunk 2 éve volt, azóta hetente-kéthetente egyszer-egyszer beszélünk személyesen vagy videóhívásban. Tudja, mert rengetegszer elmondtam neki, hogy ez az utolsó szakításunk tényleg az utolsó volt, nem leszünk már sosem egy pár, de barátként mindig mellette leszek, a legjobbat kívánom neki az életben. Az összes szakításunk oka az volt, hogy hetente 3-4-szer eljárt bulizni és olyankor eléggé felöntött a garatra. Nagypapám az alkoholizmusa miatt halt meg, azóta nem bírom elviselni magam mellett a részeg embereket, főleg nem ilyen gyakorisággal. 1 éve állítása szerint jelentősen visszavett a piamennyiségből, ő is érezte, hogy ez már túlzás 42 évesen. Nekem 1,5 éve van új kapcsolatom,ő azóta is teng-leng az életben, minden buliból más lányt visz haza, komoly kapcsolatot nem tud elképzelni senkivel a szakításunk óta. Sokszor mondja, hogy ő élete végéig csak engem fog szeretni, hiába tudja,hogy már nem lesz köztünk semmi. A mostani párommal jövő nyárra tervezzük az esküvőnket, ezt meséltem neki is,viccesen utalva arra, hogy mennyire jó lenne, ha nem egyedül őt hívhatnánk meg, mégis megtalálná a társát.
2023. júl. 14. 12:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
87%

A vőlegényednek ez teljesen oké, hogy az alkoholista exed a legjobb barid, akit meg akarsz hívni az esküvőtökre is? :D Le a kalappal előtte :D

Sehogy ne segíts neki, nem a te dolgod. Azzal, hogy videohívásozol és hagyod, hogy mondogassa neked, hogy te vagy élete szerelme, azzal reményt adsz neki, hogy úgyis újra összejöttök.

Én szakítás után egy hónapig még beszéltem az exemmel, nekem sírt, hogy belehal az egyedüllétbe, bemutatták csomó lánynak a barátai és ment bulizni is, de senki nem kell neki, csak én. Hát én hiába mondtam neki mindent, mindenre azt mondta, hogy neki az nem megy. Úgyhogy inkább véglegesen megszakítottam vele a kapcsolatot és az elmúlt 10 évben annyit se hallottam róla, hogy él e még, nem is érdekel.

2023. júl. 14. 13:56
 12/35 A kérdező kommentje:
A párom nem féltékeny, nem is lenne neki oka rá. Mindkettőnknek vannak ellenkező nemű barátai. A szakításunkkor megkérdeztem, hogy hogy lenne neki könnyebb ezt feldolgozni: ha egy darabig megszakítjuk teljesen egymással a kapcsolatot, vagy ha barátként mindvégig mellette maradok? Az utóbbit mondta, így ebben maradtunk. Rengeteg mindent lefixáltunk a jövőre nézve, azt is, hogy életünk mérföldköveinél ott lesz a másik (pl.esküvő, keresztelő). Egyébként minden exemmel jóban váltunk el, aki egyszer az életem része volt, azt nem tudom semmibe nézni. Nem jönnék vele sosem össze ismét, hiába iszik már alig, lezártam magamban a kapcsolatunk szerelmi részét, barátként viszont a legjobbat akarom neki. Nem vagyok féltékeny egyik szexpartnerére sem, de tudom, hogy iszonyatosan szenved ettől, ez amolyan vészmegoldás, hogy lássa, érezze, hogy jó pasi, a huszonéves lányok körében még mindig kelendő.
2023. júl. 14. 14:03
 13/35 anonim ***** válasza:
79%

Hát persze, hogy azt választotta, hogy még beszél veled. Nem azért, mert úgy tud könnyebben túllépni, hanem mert NEM AKAR túllépni. Egyszer tőlem is kérdezte a nagy szerelmem, aki engem nem tudot viszonzottan szeretni, hogy mit szeretnék, beszélgessünk továbbra is ilyen sokat, vagy csak néha, vagy egyáltalán nem? Azt mondtam, tartsuk a kapcsolatot rendszeresen. Nem azért, mert úgy könnyebben kiszeretek belőle, hanem mert akkor talán rájön, hogy mégis engem akar. Nem vagy te olyan hülye, mint amilyennek tetteted itt magad, kérdező :D Csak tetszik neked, hogy ketten is szerelmesek beléd, ha épp a pasiddal nem oké valami, mehetsz a másikhoz sírni, ezzel is kicsit bosszút állva rajta, hogy haha látod nem csak neked kellek. Vannak ellenkező nemű barátaitok, szuper! És mind olyan, neki is, akikkel egykor kefélt és szerelmes volt beléjük? Ez nem barátság az exeddel, csak tartod az egód miatt. A párod nem hiszem el, hogy nem féltékeny, csak nem mondja. Nem az a baj, hogy van férfi barátod, hanem hogy olyan, akivel évekig együtt voltál és még mindig szerelmes beléd. Tuti, ha egyszer szakítotok, az exedhez mész még aznap. Aztán mivel már nem kell ő neked, csak arra, hogy megvígasztaljon, elhagyod újra és összetöröd a szívét.

Hát megvan a véleményem rólad...

2023. júl. 14. 14:09
 14/35 anonim ***** válasza:
84%

minden buliból más lányt visz haza, komoly kapcsolatot nem tud elképzelni senkivel

Olyan nagy baj akkor nincs ezek szerint. :) Miért kéne segíteni ha neki jó így?

2023. júl. 14. 14:12
 15/35 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem neki így jó, ha tényleg többet szeretne, akkor kapcsolatban lenne!

Nem bánta, hogy tönkrement a kapcsolatotok, adtál neki több esélyt és mégis cseszett rád!

Akkor miért nem cseszel te is ő rá?

Nem vagytok barátok, te ragaszkodsz, mert az összes exxel tartod a kapcsolatot, ez az ex nehogy tomkrevágja az idilli képet és persze közrejatszik az, hogy alkoholista volt a nqgypapád, akit nem tudtál megmenteni! Valami heroine komplexban szenvedsz és a happy end fajta viszonyt akarod elérni.

De nem lehet végrehajtani, hogyha ez az exed nem hajlandó rá!

Egy nagy 0 mint baráti, mint szeretői téren, egyébként nem szerelmes beléd, régóta nem az a 9 év után csak a kudarc mármint, hogy mégiscsak vége betett a gyenge jellemének. Ha ő nem iparkodik, nem akar magának jobbat, akkor magyarázd már meg nekem, hogy te miért törődsz még vele! Nincs értelme. 42 éves vénember jóformán, te törődj a pároddal inkább helyette.

2023. júl. 14. 14:13
 16/35 anonim ***** válasza:
69%
Mondd, miért akarsz egy alkeszt más nők nyakára varrni?
2023. júl. 14. 14:55
 17/35 anonim ***** válasza:
79%
Szegény vőlegényed! Tudja, hogy más pasikat pátyolgatsz?
2023. júl. 14. 14:56
 18/35 anonim ***** válasza:
75%
Ezt az utat már neki kell járnia, de már nélküled.
2023. júl. 14. 15:00
 19/35 anonim ***** válasza:
80%
Fú, kérdező, nagyon gáz vagy, ne haragudj.
2023. júl. 14. 15:03
 20/35 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk ugyanez a helyzet, mi 15 évet voltunk együtt, a szakításunknak már 4 éve. Én új kapcsolatban vagyok, elköltöztem, próbálok boldogulni az életben, és jól vagyok, ő meg visszaköltözött az alkoholista szüleihez (pedig megtehetné, hogy saját lakást vesz), és csak úgy "van", nem érdekli semmi, csak dolgozni jár el. Többször beszéltünk telefonon, de mindig rám haragszik meg végül, hogy bezzeg én milyen jól vagyok, ő meg milyen sz*rul, és ez mennyire nem igazságos... mondtam neki, hogy nincs is sok értelme tartani a kapcsolatot, elvégre én nem akarok belerúgni a saját boldogságommal. Egy idő után letiltottam, nem ment máshogy az eltávolodás. Már 2 éve nem beszéltünk, csak ismerősöktől tudom, hogy ugyanott tart, és mindenért engem hibáztat... szóval csak azt tudom tanácsolni, hogy engedd el minden szinten az életedből.
2023. júl. 14. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!