Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ettől áldozathibáztató lennék?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ettől áldozathibáztató lennék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21/F vagyok.

Még márciusban ismertem meg egy lányt az egyetemen. Az túlzás, hogy részemről szerelem volt első látásra, de már első látásra éreztem iránta egy nagyon erős vonzalmat. Azóta többször randiztunk, de feltűnt, hogy nagyon tartózkodó másokkal, nekem is nehezen nyílt meg, szex még nem volt. Egy hete elmondta, hogy azért tartózkodó meg bizalmatlan, mert 18 évesen megerőszakolták. Nem tett feljelentést az elmondása szerint, prdig tudjs, ki volt. Mindenhogy próbáltam neki segíteni, meghallgattam, mindennek elhordtam az erőszakolót, felajánlottam, hogy pszichológushoz is elkísérem, ha kell, fizetem is, stb. Mindenre az volt a válasz, hogy megoldja ő.

Egy hete rákérdeztem, hogy elég ideje randizunk, lenne-e a barátnőm, meg arra is, hogy nagyon kívánom őt, ő akkor vonzónak tart-e vagy sem.

Erre azt mondta, hogy neki még egy döntéshez idő kell, de higgyem el, hogy fontos vagyok, bízik bennem. Erre úgy reagáltam, hogy ne csinálja már, nem én erőszakoltam meg, nem ártottam neki, engem ne büntessen már a bizalmatlankodásával, ennyi erővel én is utálhatnék minden nőt egy nő miatt. Erre áldozathibáztatónak nevezett. Azóta nem beszéltünk, kétszer online jó éjt kívánt, én is neki.

2023. júl. 1. 07:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam a 4-es válaszoló.

Kérdező, én ezt értem, és biztosan nagyon negatív és nehezen feldolgozható esemény volt az is…de attól még, továbbra sem tudod átérezni, miről van szó.

A szexuális bántalmazás/ erőszak átélése teljesen más kategória, pszichésen és testileg is egészen sajátos módon töri meg az embereket. Ez pedig elég élesen elválasztja más jellegű traumáktól. Úgyhogy hülyeség ilyen példával „érvelési vitába szállni” egy nemi erőszak áldozattal…meg úgy általában, ilyen nagy traumáknál már a vitába szállás, hasonlítgatás műfaja alapból értelmezhetetlen. Ha esetleg te át is éltél volna valami szexuális abúzust, akkor sem lett volna különösebb jogod hasonlítgatni. Mindenki más ütemben, máshogy dolgozza fel ezeket, ha egyáltalán sikerül feldolgoznia.

24/L

2023. júl. 1. 09:01
 12/32 anonim ***** válasza:
97%

Nekem az az érzésem, hogy te nem szereted ezt a lányt, csak szexuálisan kívánod. Érdemes lenne kicsit alaposabban tájékozódnod a nemi erőszak témájában. Elég sok cikk foglalkozik vele. Azt is szépen meg lehet érteni, hogy miért esik nehezükre az áldozatoknak segítséget kérni. Miért van az, hogy csak 10 év múlva "jut eszükbe", hogy őket megerőszakolták.

Egy ilyen esetet elég nehéz bizonyítani, pláne ha netalán párkapcsolaton vagy családon belül történik. Bizony, a ritkább eset az, amikor egy random ember elkap a parkban és megerőszakol. Az a gyakoribb, hogy olyan ember sért határokat, aki közel áll az áldozathoz.

Sokszor fogadja hitetlenkedés az áldozat beszámolóját. Főleg ha családon, rokoni körön belül történik. Az áldozatnak szembe kell néznie a minek ment oda és miért volt olyan rövid a szoknyája, miért csak most jut eszébe típusú kérdésekkel.

A pszichológusi kezelés is egy hosszú, fájdalmas folyamat. Nem úgy megy, egy elmegyek egyszer, kitörlik a memóriámból a szörnyűségeket és megszerelve élhetek vígan tovább. A pszichológusnál általában elég sok csontváz borul ki, akár generációkon átívelő traumák is előkerülhetnek. Nem egy sétagalopp.

Ha te őszintén szereted ezt a lányt, kérj bocsánatot a viselkedésedért, és mondd meg, hogy segíteni szeretnél csak épp gőzöd sincs hogy kell segíteni egy ilyen helyzetben. Kérd meg, hogy mondja el, mire lenne szüksége. És nagyon figyelj oda, hogy tényleg azt csináld amit kér a lány. Szex az még egy darabig nem lesz. És nem azért, mert büntet téged, hanem azért, mert még nem képes rá. Gondolom nagyjából tisztában vagy a női anatómiával. A hüvelyben is vannak izmok. Ezek az izmok úgy össze tudnak húzódni, úgy be tudnak feszülni, hogy egy tampont nem fér be, nemhogy egy pénisz. Valószínűleg lassan, fokozatosan fogtok haladni, nem fog megtörténni egyből minden.

Ha csak szexpartnert keresel, akkor inkább hagyd békén ezt a lányt.

2023. júl. 1. 09:02
 13/32 anonim ***** válasza:
96%
Ha megerőszakolt volna 10 évesen egy pasi a seggeden keresztül, nem fáj csak undorító, akkor beszélgethetnél a barátnőddel egálban, de az hogy megvert 2 lány az teljesen más kategória, nem cseszi szét a szexet.
2023. júl. 1. 09:33
 14/32 A kérdező kommentje:

Sokasodnak a kérdéseim, 12-es hozzászólás alapján választok egyet:

Mondtam neki, hogy szívesen segítek, írtam is, hogy felajánlottam neki azt, hogy elmegyek vele pszichológushoz. Kértem is, hogy mondja el, mire van szüksége. Minden "felajánlásomat" visszautasította. Jó, ehhez joga van, de akkor mire föl az a szöveg, hogy fontos vagyok neki és bízik bennem? 12-es hozzászólás alapján az is felmerült most bennem, amire eddig nem gondoltam, hogy csak "játszik" velem... És már kérdeztem a lánytól, hogy akkor mi a helyzet kettőnkkel, de kitért a válasz elől. Szóval egymásnak ellentmondóán viselkedik, irracionálisan, logikátlanul. Nem értem az egész lányt...

Nemcsak szexet akarok tőle, akkor már rég feladtam volna.

2023. júl. 1. 09:43
 15/32 anonim ***** válasza:
0%

Itt férfiként úgyis te leszel a szar, bármit is írsz. Ez a kategória a férfigyűlölő feministák birodalma.

A csaj pedig csak hülyít téged. Valószínűleg az erőszakot is csak kitalálta.

2023. júl. 1. 09:51
 16/32 anonim ***** válasza:
97%

4-es és 11-es válaszoló vagyok:

Nem tart még ott egyszerűen lélekben…tényleg olvass utána inkább az egésznek. Pár hónapja ismered, nem dominálhatod le és oszthatod be neki a feldolgozási folyamatot. Ez a folyamat az övé. Te csak segítően asszisztálhatsz hozzá, AZ Ő IGÉNYEI SZERINT.

2023. júl. 1. 09:54
 17/32 anonim ***** válasza:
86%
Igazából akkor is benne van a pakliban hogy nem tetszel neki annyira, vagy még nem tudja eldönteni, ha nem erőszakolták volna meg. Csak most így van egy adu ász a kezedben és ezt ráhúzod mindenre. Pszichológust ajánlani meg kétesélyes, lehet hogy még nem tart ott hogy beszélni akarjon róla, hiába sietteted. Simán lehet hogy nem tetszel neki eléggé, de az is lehet hogy igen, csak ő emiatt több türelmet igényel, ami vagy van neked hozzá, vagy nincs.
2023. júl. 1. 09:55
 18/32 anonim ***** válasza:
1%
Az a baj a sok nyomorék válaszoló nem úgy bánik veled, mint egy 21 évessel, hanem úgy kezelnek, mintha annyi idős lennél, mint ők és annyira képben lennél mindennel. Ezt imádják, amikor itt kérdést feltevő kamaszokat és fiatal felnőtteket döngölhetnek a földbe és várják el tőlük 30-40 évesek gondolkodásmódját. Nulla empátia feléd.
2023. júl. 1. 10:21
 19/32 anonim ***** válasza:
97%

A 15-ös válaszolóra reagálva:

Akkor is azokat válaszolnánk, amit, ha a nemi erőszak áldozata egy fiú lenne, és az áldozat udvarlója meg akár egy lány. Ennek semmi köze a nemekhez. Ennek ahhoz van köze, hogy hogyan illik és javasolt empatikusan hozzáállni az áldozatokhoz, ha már a tragédiát nem tudjuk meg nem történté tenni…tegyük meg akkor legalább minden mást, amit megtehetünk ezekért az emberekért. Vagy ha nem vagyunk képesek rá, legalább hagyjuk őket békén. Ennyi.

(Én voltam a 4-es, 11-es, 16-os.)

2023. júl. 1. 10:21
 20/32 anonim ***** válasza:
96%

18 Na aztán a 30-40-esek gondolkodásmódja...

Te meg a lánytól vársz el akkor emberfelettit, mert ők egykorúak és miért kellene a fiúnak bólogatnunk és helyeselnünk, hogy aztán a lányt bántsa.

2023. júl. 1. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!