Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet az oka annak, hogy valakit mindig másért hagynak el?

Figyelt kérdés

Ezt már olyannyira természetesnek vettem, hogy fel se tűnt, hogy engem mindig másért hagynak el. De nemcsak párkapcsolatban: barátok, szülők, rokonok is mindig másért hagytak el.

Apukám is másért hagyott el minket.

2 barátnőmmel is ugyanez a helyzet: az egyik egy rossz tanuló, züllött csajért dobta sutba a barátságunkat (drogoztak, lógtak iskolából, rávette minden hülyeségre, és ezt rohadtul nem támogattam), a másik meg egy manipulálós, enyhén nárcisztikus lanyert, aki osztálytársunk volt, keverte a szart, aztán össze tudott ugrasztani minket.

Eddig egész életemben 2 kapcsolatom volt: egy 2 és fél éves kapcsolatom és egy 8 éves.

Az első kapcsolatom 2 és fél évig tartott, és szintén másért hagyott el. Ott egy minőségi csereváltás történt külsőre is. Ennek már 12-13 éve vége, de a csajjal azóta is együtt vannak, gyerekük született, stb. Nyilván engem akkor összetört teljesen, de így visszagondolva neki jó döntés volt. Közös ismerősök is mondjak, hogy vannak viták, veszekedések köztük, de jól meg vannak.

Második kapcsolatom 8 évig tartott, 6 évig voltunk házasok (még mindig nem váltunk el, de szétköltözésig számolva 6 év volt). Született két kislányunk, és nem akarok mentegetőzni, meg semmi, de a második gyerek megszuletese után kivették a méhem, és onnan kezdődtek a gondok.

Ő is másért hagyott el: amíg otthon voltam a gyerekekkel, ő a szeretőjéhez járt, akit sikeresen fel is bakkolt. Külsőre szebb a nő itt is.

Az első szerelmem, akivel nem voltam együtt, az is az exéért dobott.

Ennek mi az oka? Hogy engem mindenki másért hagy el? Min kellene változtatni, mert nem akarok még egy ilyet. Nem élném túl, ha még egyszer ilyen történne. Főleg hogy van két kislányom, akinek egy erős nőre van szükségük. Az, hogy apám elhagyott, meg a barátnős esetek: abban nem érzem magam hibásnak, ott próbáltam a józan eszükre hatni, de nem sikerült, és durván megmondtam nekik a magamét, hogy normálisan viselkedjenek, ne menjenek bele a rosszba, stb.

2023. máj. 5. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
Lol, 8 éves kapcsolatod volt és azon nyekeregsz, hogy elhagynak? Nekem évek óta nem volt pár hónapnál hosszabb kapcsolatom, előtte is a rekord 2 év volt. Vagy a részemről nem működik sosem a dolog, vagy a pasi részéről. Szerintem adj hálát, hogy legalább gyerekeid vannak. Sokan cserélnének veled. 27N
2023. máj. 5. 09:14
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy 1-es mondja, plusz még az, hogy te nagyon erre fókuszálsz, hogy lecseréltek xy-ra. Más lehet arra fókuszálna, hogy hu nem tudtam szexualisan teljesiteni ezert megcsaltak, vagy arra, hogy engem mar nem is erdekelt a 8 eves kapcsolatom igy hagytam talaljon szeretot stb szoval te csak erre vagy fixalva, hogy lecsereltek holott az mar csak a kovetkezemenye valaminek.
2023. máj. 5. 09:34
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
#2 jaj az áldozathibáztatás😂Nem a pasi a görény, amiért félredug, hanem fogjuk a nőre. Tipikus.
2023. máj. 5. 09:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
"Apukám is másért hagyott el minket." - ezért. Ezt a mintázatot keresed a kapcsolataidban, ez komfortos, mert ismerős. Pszichoterápia kellene, méghozzá jó hosszú, hogy megértsd a működésed, hogy hol vannak azok a pontok, ahol mondjuk fel kellene ismerni, hogy ez az ember is olyan.
2023. máj. 5. 10:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, hagyjuk már, hogy mindenre ráhúzzuk ezt a gyerekkori mintát és mindent ezzel akarunk megmagyarázni.

Példának okáért, testvéremmel (nyilván) ugyanazokkal a szülőkkel nőttünk fel, ő 10 éve az első barátjával van, többgyerekes anyuka, én meg mint írtam, ugrálok egyik rövidebb kapcsolatból a másikba. Pedig ugyanazt a mintát láttuk otthon, mégis ég és föld vagyunk. Szerintem nincs gond a kérdezővel, kb. nincs ember, akit ne hagytak volna már el másért, 8 éves kapcsolat meg manapság baromi hosszúnak mondható. Nem kell ezt ennyire túldramatizálni.

2023. máj. 5. 10:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Pedig ha ő így érzi és ez neki gond, akkor szerintem nyugodtan dramatizálja túl.
2023. máj. 5. 10:29
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 nem jó, ha túldramatizálja, mert akkor elkezdi értéktelennek érezni magát, azzal pedig olyan pasikat fog bevonzani, akik csak méginkább okot fognak adni rá, hogy ne legyen önbizalma. Ez egy ilyen spirál folyamat.
2023. máj. 5. 10:32
 8/10 anonim ***** válasza:
#7-es, te pszichológus vagy?
2023. máj. 5. 10:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem, de jártam pszichológushoz ugyanezzel a problémával, és ki lettem okosítva :D
2023. máj. 5. 10:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Nyilván mindenki problémája ugyanolyan. Nem. Attól, hogy neked mit mondott, még nem biztos, hogy a kérdezőnek is ezt mondaná. Én továbbra is javaslom a pszichoterápiát.
2023. máj. 5. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!