Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik megtörtek már párkapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik megtörtek már párkapcsolatban: hogyan alakult tovább az életed a szerelem területén?

Figyelt kérdés

Sokféleképp kerülhet az ember padlóra, megcsalás, bántalmazás, visszaélés a bizalmunkkal és a szeretetünkkel stb., ez mind nagyon tud fájni. Nem is az érdekel most ki hogyan "gyógyult" meg. Egy idő után kénytelenek vagyunk talpra állni és folytatni az életet, de szerintem ezek a sebek nem múlnak el nyomtalanul.

Az érdekelne, milyen tapasztalataitok vannak saját magatokkal kapcsolatban. Mennyire változott meg a hozzáállásod, az elvárásod a társkereséssel kapcsolatban? A személyiségedben is változtál? A bizalom és a kötődés gondolom nehezebben ment, de mennyire? Nem lettél hűvösebb, hidegebb, távolságtartóbb? Milyen gyorsan szerettél bele a következő partneredbe? A partnered esetleg tudott a múltbeli sebeidről, ha igen, hogyan állt hozzá?

Igen, saját magamból kiindulva érdekelnek más tapasztalatai. Sok idő eltelt az utolsó szakításom óta de összeszedtem magam. Viszont úgy érzem, már nem vagyok az mint előtte, nem is tudnék. Ezt mások is megjegyezték. Nem keseredtem meg, csak egyszerűen másabb. Nyilván ezzel nem vagyok itt egyedül.

Nagyon örülnék pár válasznak mindkét nemtől, köszönöm előre is.

30N

2023. ápr. 9. 15:30
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megváltoztam, szinte magamra se ismerek
2023. ápr. 9. 15:38
 2/32 anonim ***** válasza:
86%
Jol állok
2023. ápr. 9. 15:44
 3/32 anonim ***** válasza:
76%
Felelősséget kell vállani és sokkal könnyebb. Mit tehetnél TE, hogy ezek a dolgok ne történjenek meg veled? Mi neked ebbe a szereped? Vajon mit nem veszel észre a másikba? Te úgy gondolod, hogy tökéletesen megvilágosult vagy, mert aki az, az szar embert nem vonzz be az életébe. Érted, itt az énen van a hangsúly, és amint erre rájössz, megváltozik minden. Nem kell itt évekig gyászolni.
2023. ápr. 9. 15:51
 4/32 anonim ***** válasza:
91%

Én 3X csalódtam. A harmadik a házasságom volt. A közös nevező az összesben az volt, hogy kijátszottak a hátam mögött. Emelt fővel állok a történtek után, viszont már többet nem szeretnék kapcsolatot. 2019-ben váltam el, akkor elúszott mindaz amiért küzdöttem, meg amit beleraktam az egészbe.

3-as. Én magamat adtam, de már eddig 3X bizonyításra került az, hogy ami én vagyok az nem elég rosszfiús. Sorry, de nem fogok vagyis nem tudok rossz irányba megváltozni. Én most is maradok céltudatos, óvó, gondoskodó ember, nem lesznek káros szenvedélyeim.

A párkapcsolat ma már nem vonz, nem is opció. Felépítettem a kis birodalmam, 2019-ben mindent feltettem egy lapra és vállalkozó lettem. Azóta szépen működik, és a házasságba vagy a nőkre szánt energiáimat itt kamatoztattam. Ma már eszembe sem jutna hogy bárkivel is egy fedél alatt éljek.

3X csaltak meg, a házasságomban meg lehúztak, kiforgattak anyagilag. A volt feleségemet én támogattam, én adtam neki erőt, majd fedelet, majd mindent amit addig elértem. Ő ezt meghálálta azzal hogy a hátam mögött mással kefélt, majd a válásnál vitte a fele vagyont. Aztán első útja a szeretőjéhez vitte.

Ma már nem vagyok ennyire naiv, talán ebben változtam a legnagyobbat. Megtanultam megvédeni azt ami az enyém, és érzelmileg sokkal keményebb lettem. Sajnos a nő mint partner, vagy mint társ az már nem működik.

2023. ápr. 9. 16:09
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván minél több csalódás, annál bizalmatlanabb az ember. Ezért jó néha szünetet tartani. Nem hiszek abban hogy folyton új kapcsolatokba kéne ugrani, amikor valószínűleg azok is csalódással végződnek, tehát csak önpofozás az egész.
2023. ápr. 9. 16:13
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

Én sem az vagyok, mint aki a válásom előtt voltam. Többen meg is jegyezték (és igazuk is van valahol), hogy jóval cinikusabban állok a párkapcsolati témákhoz.

Lehetne most is bárkim, mindig akad, aki próbálkozik, de egyszerűen a hideg kiráz attól, hogy bárkivel együtt legyek.

Érdekes, mert mondjuk 5 éve, és még tavaly is teljesen másképp éreztem ezzel kapcsolatban. Már bőven válófélben voltunk, mikor elkezdtem randizgatni (nem komoly szándékkal, inkább csak lesz ami lesz alapon). Fogalmam sincs, mi történt fél éve, de egyáltalán nem vágyom senkire most.

Erősebb, ugyanakkor megfontoltabb és óvatosabb is vagyok, rengeteget fejlődtem, úgy érzem.

2023. ápr. 9. 16:47
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Kirpóbáltam a párkapcsolatot egy átlagférfival. Semmit nem adott a kapcsolat, csak elvett. Utána ért egy óriás szerelmi csalódás. Ennek 10 éve. Azóta sem kerestem senkit és megértettem, hogy a párkapcsolat nem az én műfajom, nekem nem hoz boldogságot.
2023. ápr. 9. 17:25
 8/32 anonim ***** válasza:
89%
7. Az a baj, hogy áldozat lett a világ! Óriási a marketing a nemek ellen, teljesen hamis illúziókat, célokat ültettek az emberek fejébe. Tudod mi a baj? Az, hogy ma már senkinek sem jó az átlagos, holott az emberiség 60%-a átlagos, 20%-a átlag alatti, a felső 20% meg mindenkinek kellene. Ezért (is) van ez a globális magány és boldogtalanság! Egyébként nekem sem kell senki, ma már az emberek tárgyként kezelik egymást, itt generációknak kellene kihalni hogy újra megtalálja egymást a férfi és a nő. A jelenlegi emberek már csak a testi élvezeteket keresik, és az előnyöket. Én ebből nem kérek.
2023. ápr. 9. 17:50
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, mi is a megtört kategória vagyunk. Mindketten hibásak vagyunk ebben, most pedig alapvetően mindenki elégedetlen szerintem a másikkal is meg a házasságunkkal is. Az a rossz benne, hogy szerintem mind a kettőnkben "több lenne", azaz valaki máshol, máshogy nagyon boldog lenne mind a kettőnkkel egy alternatív univerzumban. Én nagyra értékelem a feleségemet, de nem tudom neki azt adni, amire vágyna. Ő pedig már csak ezért sem adja nekem azt, amire én vágynék. Így alapvetően mind a ketten elégedetlenek vagyunk. Külön alszunk, szex nincs. Nem veszekszünk, barátilag elvagyunk, de nincs már szerelem [az ő részéről leginkább].

Középkorúak vagyunk (40-50 között mindketten), még újra tudnánk kezdeni az életünket egyedül vagy mással, de ez sem akarózik. Én szeretem őt, és csak akkor akarnám elengedni, ha mással boldogabb lenne. Ő meg nem akar menni (lehet, hogy mert nem tud / nincs hova, de a lényeg, hogy nem akar).

Ez a jelenlegi állapot teljesen lerombolta már az önbizalmam, csak így vergődöm napról napra. Rengeteg nő [nagyon] örülne, ha olyan pasija lehetne, mint én, én viszont belefáradtam ebbe az egészbe.

Hát ez elég kiábrándítóra sikerült, de ez van.

2023. ápr. 9. 18:41
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Évekkel az első kapcsolatom után volt egy második. Az volt a kemény tanulópénz, hogy rájöjjek, hogy nem tudok már úgy szeretni, mint az első páromat. Azóta semmi, hiányolom az elsőt a mai napig, kizárólag csak vele tudnám ezt elképzelni, de az évek már visszavonhatatlanul elszálltak, és esélytelen az egész. 25F
2023. ápr. 9. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!