Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érti meg az exem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem érti meg az exem, hogy mit mondok neki?

Figyelt kérdés

Van egy közös gyerek, fizeti a gyerektartást, de ugyanannyit, mint 2 évvel ezelőtt. Hiába mondom neki, hogy már kevés, minden a duplája, nő a gyerek, nagyobbak az igények, felnőtt méretű ruhákat hord, az is többe kerül. Kértem, adjon kicsit többet, vagy legalább az évi kétszeri ruhatár csere egyik felét vállalja át. Nem hajlandó rá. Szerinte tök normális, hogy a gyerek egy hónapban eltölt nála 5 napot, kifizeti a gyerektartást és részéről letudva minden. Kértem, a közös hitel rá eső részét hónap elején adja ide, mert az én számlámról viszi a bank a pénzt. Erre sem hajlandó, mindig hónap végén löki oda a pénzt, mondván nekem nem mindegy, mikor adja oda. Tudom, örüljek, hogy fizet egyáltalán,másnak nem is fizetnek. Csak dacból, meg sértődésből dafke nem fizet csak az utolsó percben. Pedig szerintem ez nem akkora kérés lenne. Most mesélte a szomszéd, hogy ő fizeti a gyerektartást, nála van a gyerek a hónap felében, fizeti a telefont, gyógyszert, ruhák felét. Mert ő az apja.

És mielőtt kapok hideget meleget nem vagyok számító, mellé teszem az én részem is. Csak míg én 250ből oldom meg az életem, addig ő legalább a háromszorosát keresi. Amit el is titkol.

2023. márc. 8. 16:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
Menni kell bíróságra, 30% tiltás 🤷🏻‍♂️ az hónap elején van és nem kell a veszekedés…
2023. márc. 8. 16:03
 2/24 anonim ***** válasza:
82%
Én is azt "mondom" hogy irány a bíróság, majd ott eldontik, hogy többet kellene fizetni vagy sem, már rég odafordulhattál volna...
2023. márc. 8. 16:06
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Csináld azt, amit a léhűtő, anyánál lakó ismerősömmek a volt asszonya: odaadta neki a két gyereket, hogy nevelje.Anyu meg ad annyit havonta, mint addig apu.
2023. márc. 8. 16:09
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
ismerősömmel*
2023. márc. 8. 16:10
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy is legkorábban 2 évente lehet bíróságon felülvizsgáltatni.

Maxi megértelek amúgy, az én fiam 15, pár hónapja nagy nehezen ráállt az apja, hogy 25 helyett 30-at fizessen havonta. Viszont nagyobb kiadásokat - focicipő, tábor stb - közösen fizetünk. Így is gyakorlatilag én tartom el, de szerencsére nincsenek anyagi gondjaim. Ha lennének, bajban lennék a 30 ezer forinttal.

2023. márc. 8. 16:11
 6/24 A kérdező kommentje:
Hiába megyek bíróságra, egy éve sincs papír, mennyit kell fizetnie, illetve papíron nincs munkája. A nagyobb kiadásba sem száll be, szerinte a gyerektartással ez le van tudva. Egy évben egyszer vesz neki egy pulcsit karácsonyra, és ezzel le van tudva. Nem száll be sem ruhába, sem cipőbe, sem osztálypénzbe, semmi nagyobb kiadásba. Még egyenlőre el tudom tartani, de jövőre megy középiskolába. Akkor lehet probléma lesz.
2023. márc. 8. 16:14
 7/24 anonim ***** válasza:
89%
#6 Miért is nem neveli a másik szülő, ha neki telik miből?A gyereknevelés nem rólad szól.Ha ott többet kapna a gyerek, akkor add oda, nevelje a másik szülő.Te attól ugyanúgy elviheted, látogathatod a gyereket.
2023. márc. 8. 16:17
 8/24 anonim ***** válasza:
76%

Akkor mondd meg neki, hogy ha nem perkál amennyit kell bejelented, hogy feketén dolgozik! 😁

Mutasd ki papíron, hogy mire mennyit koltesz és ő is, hogy mennyit keress és mennyit ad. Hátha észbe kap. 😆

2023. márc. 8. 16:21
 9/24 A kérdező kommentje:

#7 nem akarja nevelni a gyereket, elvan, ha nem megy a gyerek, mert minek erőlködjön. Ott sem kapna többet, max full márka b...zivá tenné a gyereket.

#8 hiába a kimutatás. Míg együtt éltünk, akkor sem tudtam neki bebizonyítani, hogy miért kerül x ftba egy hónap. Azt sem hitte el, amit a saját szemével látott.

2023. márc. 8. 16:27
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit fizet amúgy?
2023. márc. 8. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!