Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm szégyenli, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm szégyenli, hogy román vagyok?

Figyelt kérdés

Egy éve élek Magyarországon, (nem azóta beszélem a nyelvet) és négy hónapja vagyunk együtt a barátnőmmel. Eddig minden szép és jó volt, már azt terveztük, hogy jövőhéten elutazunk a szüleihez és bemutat nekik. Csakhogy tegnap előállt azzal az ötlettel, hogy ne mondjuk el, hogy román vagyok. Ha pedig az akcentusomról kérdeznek, akkor mondjam azt, hogy orosz vagyok. (a nevem hangzása könnyen összetéveszthető az orosszal)

Számomra ez borzasztó sértő, már-már megalázó, és már semmi kedvem megismerni a soviniszta szüleit. Egyébként is, hogyan találhat ki ilyesmit? Kezdem úgy érezni, hogy nem tervez velem semmi komolyat, mert akkor nem találna ki ilyen hazugságot, ami a jövőben könnyen kiderülhet, ha továbbra is együtt maradunk.

2023. febr. 19. 10:39
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
88%
Igen, mert aki fekete, az csak a cukornádültetvényeken dolgozó analfabéta lehet, aki a déli kerítést ostromolja. Ezt hallottad marsi anikótól?
2023. febr. 19. 11:52
 22/41 anonim ***** válasza:
22%
És mikor tanultál meg magyarul hogy ennyire tökéletesen beszélsz egy ilyen nyelvet?
2023. febr. 19. 11:52
 23/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a dícsérő szavakat, melyek a helyesírásom méltatják! Ugyan soha nem jártam magyar nyelvü iskolába, de legalább annyi magyar nyelvű könyvet olvastam, mint románt. A válaszolók több, mint fele az anyanyelvem vitatja, kérlek fogadjátok el, hogy román vagyok. Pont.

#19 Nagykárolyból (Carei) származom, Szatmár megye.

2023. febr. 19. 11:54
 24/41 anonim ***** válasza:
81%

20

Te totál ostoba vagy. :D

Erdélyben nőttem fel, és számtalan példát láttam arra, hogy a románok kifogástalanul megtanultak magyarul, a magyarok többsége pedig ugyanilyen jól kommunikál románul.

Könyörgöm, amikor egy vegyes társadalomban élsz, akarva-akaratlanul megtanulod a másik nyelvét. Amikor az óvodától kezdve rendszeresen találkozkl egy nyelvvel, persze hogy elsajátítod.

Annyira bírom, hogy a témában abszolút avatatlan személyek fogalmaznak meg sarkos és megingathatatlan véleményeket... Legalább ne pofázzatok arról, amiről konkrétan fogalmatok sincs.

2023. febr. 19. 12:10
 25/41 anonim ***** válasza:
96%
Szakíts a barátnőddel, legalábbis nekem ez szakításra adna okot. A farkad jò neki, viszont a származásod nehogy már fel legyen vállalva, mert biztos tök ciki, hogy egy románnal jár, tehát lényegében annyira mégsem szeret. Kuka
2023. febr. 19. 12:13
 26/41 anonim ***** válasza:
97%

Szóval:

- a hűűűűjeeeee NŐI válaszolók jönnek ide direkt egyet nem érteni, akármi is legyen az állítás

- egy néger nem tanulhat meg magyarul

- a románok butábbak a magyaroknál

Ma is tanultunk valamit. :)

Nagyon kellemes személyiség lehetsz!

2023. febr. 19. 12:18
 27/41 anonim ***** válasza:
97%

26

Jaja, biztos azért nem kellett volna gyerekként a román óvodás társammal játsszak, mert 100 éve Franciaországban hoztak egy igazságtalan békediktátumot. Egyszerűen ragyogó logika. Tanítják ezt valahol vagy magadtól vagy ilyen roppant intelligens? :D

Amúgy eszméletlenül gáz ez a romángyűlölet. Éltél Romániában? Találkoztál az ottani emberekkel? Beszéltél erdélyi magyarokkal? Vagy csak valami ostoba migatyánkos propaganda él a fejedben a dologról, és azt nyomazod az interneten. Azért kérdem, mert én - ha jól sejtem - veled ellentétben erdélyi vagyok. :)

2023. febr. 19. 12:30
 28/41 anonim ***** válasza:
96%
Pont az ilyen 26-os féle selejtek szítják a feszültséget mind a két oldalon.
2023. febr. 19. 12:35
 29/41 anonim ***** válasza:
96%

"13 az ember mindig jobban beszéli az idegen nyelvet mint ahogy írni tudja. "

Inkább fordítva. AMit tud mondani, azt le is tudja írni, ráadásul van ideje átnézni, fogalmazni, szavakat keresni...

2023. febr. 19. 12:47
 30/41 anonim ***** válasza:
0%
Én meg nem igazán hiszem, hogy román vagy.
2023. febr. 19. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!