Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha valaki azzal fenyeget, hogy megöli magát, ha nem jövök össze vele?
Kérlek titekdt mellőzzétek az olyan válaszokat, hogy "hagyd megd@gölni vagy ilyesmi. Az a baj ő már tényleg megpróbálta egyszer (akkor nem miattam) és most nagyon félek, hogy mit fog tenni.
Nagyon megérintene a dolog, ha valaki miattam vetne véget az életének.
Szakítsd meg vele a kapcsolatot, tiltsd le minden létező módon. Se búcsú, se kifejtés, semmi! Csak tiltás- és kapcsolat megszakítás azonnal.
Az ilyen menjen a büdös francba a hisztivel és gusztustalan zsarolós manipulációival együtt! Csak tönkreteszed magad, ha engedsz neki és foglalkozol vele.
Semmit. Empatikus vagyok, de az egészséges határok tartása fontos, amit neked kell kijelölnöd, meghozza már a legelején.
Ha valaki mentálisan beteg, többször is megkísérli megölni magát, ahhoz nekem semmi közöm. Ez nem megoldási módszer, ennyi erővel én is odamegyek mindenkihez aki tetszik, hogyha nem jon össze velem akkor megolom magam?… szép is lenne.
Meg mit tudnék tenni, majd szánalombol cserébe a saját életemet teszem tönkre vki barom mentálisan hlye és gyerek szinten rekedt viselkedése miatt?
Nem is értem a kérdést, itt csak egy opció van: azonnal kizárod ezt a beteg embert az életedből, ne vedd a nyakadba. Nincs elég gondod nélküle is? Mindenkinek vannak problémái, de nyilván nem így oldjuk meg.
Nem miattad tenné meg, hanem maga miatt, labilis, depressziós, beteg. Menjen pszichológushoz, pszichiáterhez.
Ha netán ismered valamelyik családtagját, akkor mondd el nekik mivel fenyeget, a többi nem a te dolgod.
Egyébként a legtöbb, aki ilyesmivel zsarol nem is teszi meg, vagy úgy csinálja, hogy véletlenül se érje el a célt.
De ez tényleg nem a te felelősséged, mindenki magáért felel.
Még ha öngyilkos is lenne, akkor sem a te felelősséged. Csak ő próbálja úgy beállítani a beteg elméjével. Ez zsarolás. Ne engedj neki és szakíts meg vele minden kapcsolatot, mert az ilyeneket nem lehet egyszerűen kiaterolni az életedből, mert "visszajárnak kísérteni".
Az korrekt megoldás lenne, ha felvennéd a kapcsolatot egy közeli hozzátartozójával (szülő, testvér, vagy esetleg közeli barát) és neki szólnál, hogy ilyeneket mondogat, figyeljenek rá, vigyék el orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!