Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még olyan párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van még olyan párkapcsolat vagy család, ahol tabu a menstruáció?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból kérdezem. Unokatesóm említette múltkor, hogy ő erről nem nagyon szokott a párjával beszélni, annyit mond, hogy most nem tudnak nemi életet élni. Nekem ez egy kicsit fura, hogy pl a párod nem vesz neked tampont, vagy nem tudod azt mondani, hogy ekkor ne menjünk nyaralni, mert akkoriban lesz meg, stb. A gyerekvállalásnál szintén érdekes a dolog.

Nektek mi a tapasztalatotok ilyen téren?

2022. dec. 19. 09:18
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
80%
Én szeretem kiadni magamból a dolgokat.
2022. dec. 19. 10:44
 22/53 anonim ***** válasza:
94%

En finomkodas nelkul meg szoktam mondani, hogy menstrualok, mit kell erre tavolrol utalgatni, a menstruacio nem egy szitokszo, kb egyesek ugy beszelnek itt, mintha az, hogy “megjott a menzeszem” azzal lenne egyenlo, mintha azt mondanam, “fostam egy frocsogoset”🤣

A parom vesz nekem tampont, nyilvan en is kuldtem mar neki kepet, milyen kell, de ez oke, o is kuldott mar nekem kepet a borotvagelrejol, mikor azt kert, hogy vigyek hazafele.

2022. dec. 19. 10:52
 23/53 anonim ***** válasza:
85%
Sose értettem mi tabu és szégyellnivaló van egy természetes folyamatban. Amelyik pasi kiborul a menstruáció szó hallatán az számomra hatalmas redflag és nem is állok le vele..
2022. dec. 19. 10:58
 24/53 anonim ***** válasza:
0%
A mi családunkban a férfiaknak nem engedik.
2022. dec. 19. 11:32
 25/53 anonim ***** válasza:
93%

Edricus

Több európai országban bevezették, hogy a nőknek extra szabadság jár a nehéz napokra.

2022. dec. 19. 12:20
 26/53 anonim ***** válasza:
96%

Finomkodás nélkül elmondom, hogy mi a helyzet. Sőt, kirándulások, több órás tórák alkalmával adódott már olyan helyzet, hogy a férjem előtt kellett tampont cserélnem. Nem volt a legkellemesebb ugyan, de ez van, ő nem csinált ügyet belőle. Ha szükséges, el is megy a boltba venni ilyesmit, igaz előbb itthon lefotózza az üres dobozt, hogy tudja milyen kell.

Ha a gyerekkoromra gondolok vissza, az én családomnál sokminden tabu volt, de azért a menstruáció ilyen formán pont nem. Apukám is elment a boltba betetért, ha kellett.

2022. dec. 19. 12:39
 27/53 anonim ***** válasza:
2%
Engem úgy neveltek, hogy a menstruációhoz semmi köze a férfi családtagoknak. Nálam is csak abból veszi észre a férjem, hogy nincs szex. Olyankor is normálisan viselkedek, nem szenvedek, nem áll meg az élet. És nem, fingani sem fingok előtte, és szülésre sem jöhetett be. Nekünk ez így tökéletesen megfelel, hidegen hagy mások véleménye.
2022. dec. 19. 14:48
 28/53 anonim ***** válasza:
78%
Igen, van. Főleg azokban a családokban, ahol a régebbi családmodell szerint nevelik a gyerekeket és / vagy kevésbé felvilágosultak (és ezt sok helyen sajnos értékként kezelik). Nekem hála a jó égnek az exem már nem volt ilyen, mondjuk direkt felvilágosult, intelligens férfit kerestem... de a családban nálunk döbbenet volt, az apám és az öcsém mennyire nem tudott semmit a menzeszről mint olyanról. És egyébként nem is voltunk kifejezetten proli család, 2 diplomás szülő, anyukám ráadásul orvos... de volt abból veszekedés meg undorkodás, hogy fúj, az ott mi, amikor kb. 5 másodpercre ott hagytam a betétet a WC-ben, amikor többedszeri kérésre sem volt senki hajlandó behozni egy csomag WC-papírt, és ki kellett rohannpm érte... meg hogy miért a közös szemetesbe dobtam a betétet, miért nem gyűjtöm külön (felgöngyölve-becsomagolva, tehát nem is a véres-nyákos részével kifelé), nem voltak hajlandók anyámnak meg nekem betétet venni, mert az ciki meg nem is tudják, milyet kell meg hol is lehet az abc-ben megtalálni. Arról nem is beszélve, mennyi férfi van, aki iszonyatosan tájékozatlan arról, hogy mi is az a menstruáció, hogy zajlik, milyen fájdalmakkal járhat (pl. hogy nem minden nőre ugyanúgy hat, és hogy van, akinek tényleg brutális fájdalmai vannak tőle... és hogy attól még, hogy a hugicája meg az anyja nem szenvedett tőle, nem azt jelenti, hogy a szomszéd Kati vagy a barátnője hazudik, amikor igen), vagy hogy nem kellene azt hinni, hogyha egy nő mérges vmiért rájuk menstruáció idején, az csak a menstruáció hatása lehet, nem pedig az, hogy mondjuk ők viselkedtek tényleg bunkón)... vagy hogy a vér nem azon a nyíláson jön ki, mint a vizelet, és nem lehet úgy visszatartani, mint a pisit.
2022. dec. 26. 05:08
 29/53 anonim ***** válasza:
9%

28.

...és hogy szűröd ki a valós fájdalmaktól szenvedőek közül a "na, akkor most kamuzzunk egyet valamilyen előnyért" embereket? Mert ilyen mindig van, és régen rossz, ha létezik egy valós probléma, ami mögé a sunyi is elbújhat, előnyt vagy könnyítést szerezve, kihasználva a ténylegesen betegek nyomorát és szenvedéseit!

2022. dec. 26. 20:54
 30/53 anonim ***** válasza:
78%

29

Ez konkrétan bármire mondható...

2022. dec. 26. 20:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!