Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy romának nehezebb dolga van beházasodni egy magyar családba?
Ebbe az a baromi nehéz, hogy bár a romák magyar állampolgárok, magyarok, de mégsem teljesen úgy magyarok, mint mások. A romáknak is van saját kultúrája, nyelve, szokásaik amik (főleg a 21. Században) nagyon különböznek a "klasszik" magyartól.
Pl.: azért már nálunk sem az a tendencia szerencsére, hogy egy háztartásban a nő csak gyereket nevel, meg főz és a döntéshozó a férfi. Ellenben a romáknál ez a hagyomány még mindig sokkal inkább jelen van. Ez puszta kulúrális különbség, méghozzá kifejezetten markáns.
Ezért problémás (szerintem). Kicsit nekem a közel-keleti/arab kultúrához hasonlít e tekintetben. Az meg nagyon nem európai/"nyugati", ami felé pedig inkább tendál a magyar.
Ha olyan aki rendesen dolgozik, végzettsege van nem egy naplopò ezeket az embereket elfogadjàk.
Aki meg lop csal naplopò semmirekellö nos senki sem akar ilyen csalàdtagot szerintem akàr roma az illetö akàr nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!