Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem, ha az ex...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kellene tennem, ha az ex barátnőm nem igazán akarja visszaadni a kölcsönadott pénzem? Aki volt hasonló helyzetben mit csinált?

Figyelt kérdés

Márciusban kölcsönadtam neki 800 ezer forintot. Abban egyeztünk meg, hogy havi 100 ezrével törleszti majd. Időközben egy esemény miatt megromlott a kapcsolatunk, és egyik napról a másikra szétmentünk április végén.

Akkor megbeszéltem vele, hogy rendezze az életét (albérlet stb.) és majd törleszti ahogy tudja. (vagyis ő kért pár hónap haladékot)

Egy hónapot fizetett ki még együtt voltunk áprilisban, azóta semmi. Na most eltelt már fél év, és még mindig 700 ezerrel lóg.

Hívtam, nem vette fel a telefont. Írtam neki sms-t, eddig nem reagált rá semmit. Mindez 3 napja volt.

Jól keres, mert 520 ezer (volt mikor együtt voltunk) a fizetése, abból elmegy neki kb. 200 ezer fix kiadásokra, szóval ha nem is 100 ezrével de havi 50-et tudott volna adni az elmúlt 1-2 hónapban, hogy mégis mutassa a hajlandóságot.

Nem tudom mit csináljak, mert nagyon úgy néz ki kell valami ösztönzés, hogy "eszébe jusson" a tartozása.

Utaltam a pénzt neki szóval van róla bizonyíték. Mit kellene tennem? Jelentsem fel?

Rettenetesen kellemetlen nekem ez az egész, mert nem utálattal váltunk el, és nem ilyennek ismertem meg. Munkahelye megvan mert láttam a kocsiját a cégnél a héten, szóval a munkanélküliség sem indok a nemfizetésre.

Mivel nem jelzett vissza semmit a telefonos megkeresésekre, én ezt úgy értelmezem, hogy mostanában nem akarja visszaadni a tartozását, és tennem kell valamit ha viszont látni akarom pénzem.

2022. okt. 8. 08:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%

Szóbeli megegyezés az nem érvényes, a lány tagadhatja, szóval ezt a pénzt bebuktad.

Legyen tanulópénz!

2022. okt. 8. 09:09
 12/20 A kérdező kommentje:

"Pár hónap után valakinek pénzt adni"

Sehol nem írtam, hogy mennyi ideig voltunk együtt. Annyit elárulok, hogy nem hónapokról hanem évekről van szó, az esküvő is tervben volt.

Viszont ennek semmi köze a kérdéshez, úgyhogy a képzelgést befejezheted.

Tapasztalatokat várok, hogy ha valaki volt hasonló cipőben hogyan oldotta meg normális kereteken belül.

Nyilván ez a megveretem meg hasonló baromságok nem érdekelnek, mert ez a valóság nem valami zs kategóriás krimi film.

2022. okt. 8. 09:10
 13/20 A kérdező kommentje:

11-es, ennek már utánajártam és bármennyire is örülnél neki, megnyugtatlak nem fogom "bukni a pénzt".

Két részletben utaltam neki, (mivel limitálva van a maximum napi utalásom 500 ezerre) úgyhogy van róla bizonyítékom, hogy tőlem származik az a pénz, amit kölcsönadtam neki.

Az ilyen rosszindulatú válaszoktól kíméljen meg mindenki, mert semmi köze a kérdéshez.

2022. okt. 8. 09:17
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
12: nem zs kategóriás krimi film, hanem a valóság. Ha ennyire idióta vagy, akkor buktad. Hozzánk kijött egy maffia 10 éve, mikor tartoztunk valakinek, mármint a családom. Gépfegyvereik is voltak.
2022. okt. 8. 09:21
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon ostoba vagy, a lány mondhatja hogy ajándékba adtad!

Mivel tudod bizonyítani hogy nem így volt?

Pénzügyekkel foglalkozom és bizony neked kell tudni bizonyítani hogy az kölcsön volt. Mert amit irsz az csak a pénz átutalás tényét bizonyítja, de ez ajándék hacsak nem tudod papírral bizonyítani

2022. okt. 8. 09:22
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Ne legyél sóher és fogadj ügyvédet, ha ennyire fontos a pénzed, mert láthatóan nem értesz hozzá.
2022. okt. 8. 09:28
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
Egyáltalán minek adtál neki pénzt, ha jól is keres? Mire költötte?
2022. okt. 8. 09:29
 18/20 anonim ***** válasza:
6%
Hát ezt úgy tudnád még megoldani, hogy valahogy ledolgoztatod vele a kölcsönadott pénzt. Takarítsa ki a lakásod heti 1x.
2022. okt. 8. 09:38
 19/20 anonim ***** válasza:
87%

Számomra a közelmúltban derült ki, hogy a messenger beszélgetések is megállják a helyüket a bíróságon. Tőlem konkrétan az ügyvéd el is kérte, tehát bizonyító erejű.

Végső esetben mondhatod neki, hogy bepereled és van bizonyítékod is, mert ez az.

2022. okt. 8. 10:14
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Kiszúrnék addig egy egy kereket míg nem fizet.
2022. okt. 8. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!