Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kergeti mindenki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kergeti mindenki a szerelmet és a tökéleteset? N

Figyelt kérdés

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, akit érintett már a téma, vagy foglalkoztatja a dolog valamiért.

Igen, én is szeretek szerelmesnek lenni, boldog lenni, de mint tudjuk, a szerelem mindenhol elmúlik egy idő után. Mégis ha ez elmúlik, azt vettem észre, hogy ezt mindenki tragédiának éli meg, és hogy az a kapcsolat már nem jó, csak mert kevesebb a szex, csók stb. A marketing időszakban még jó hogy mennek a nagy csókcsaták, több a szex, a megyünk ide oda tök jó, de amint problémák adódnak a kapcsolatban vagy valamit meg kéne oldani akkor fogja magát az egyik fél és kimondja a végét. Ez, hogy a kapcsolatok tönkre mennek, és mindenki a nagy szerelmet, tökéleteset keresi ami nincs, miért van? Impulzus kell? Újdonság? Ki szerint hogy van ez? Egyáltalán nem látok olyat, hogy én úgy szeretem a másikat ahogy van, és kitartok mellette.

2022. szept. 12. 06:48
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Ki mit nevez szerelemnek? :)

Az is igaz, amit írt már valaki, hogy az orgazmus oxitocint szabadít fel (nem csak ebből áll szerintem a szerelem, nem ide akarok kilyukadni:)), ami ugyanaz, mint ami szüléskor és szoptatáskor az anyákban a babával való kötődést bekapcsolja. Tehát sokszor van, hogy a szex (amíg van) két olyan embert is összeköthet, akik nem illenek össze, mert az ágyon kívül nem tudnak mit kezdeni egymással, s lesz ez a se vele, se nélküle drámázás. Szeretőkbe is ezért szoktak beleszeretni. Tehát van egy ilyen kémiai függőség része IS, ami birtoklási vágyat okoz.

A szeretet része persze viszont inkább a jó kommunikáción, közös élményeken alapszik, pont mint egy mély barátság, ahol olyan kompatibilis személyiségek találkoznak, akik abban kapcsolatban úgy érzik, szabadon önmaguk lehetnek. Míg a szerelemben inkább megfelelési kényszer szokott lenni az elején, hogy megszerezzük vagy ne veszítsük el a másikat.

Szóval szerintem is az a "tökéletes", ha a szerelem marketingje összehoz valakivel, akivel aztán kiderül, hogy a szeretetet, érzelmi biztonság is meg tud lenni. Hosszabb távon meg persze a szerelmes hangulatot is újra és újra lehet éleszteni. Csak sokan elvárják, hogy ez már valami robotpilóta üzemmódban meg gondolatolvasással működjön, mert csak akkor az igazi.

Sokan bizony csak a terveikbe, álmaikba szerelmesek, amiket belevetítettek, vagy csak a másik testébe, feromonjaiba vagy ki tudja, mibe. És ezek mellett is még egy csomó minden befolyásol. Hogy valaki nem is tud senkihez stabilan kötődni, mert az anyja elhanyagolta, vagy olyanhoz kötődik, aki bántja, mint az apja tette. Szerintem nem mindenki tud szeretettel szerelmes lenni és jól kötődni, és nem mindenki találkozik a majdnem tökéletessel vagy elégszik meg vele. De ezeket nem is tudhatod, hogy a másiknak mi kell. És igen, sokan elrontják az életüket vagy azzal, hogy ellöknek valakit, vagy azzal, hogy olyanhoz ragaszkodnak, akihez nem kellene.

2022. szept. 12. 10:15
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a párkapcsolatok nagy része nem a túlélésről szól. Miért is szólna arról, amikor ma már egy normális nő képes eltartani magát, nem szorulnak a férfiakra és viszont? Nem azért vannak együtt az emberek, mert úgy kevesebb eséllyel viszi el őket az első fagy, vagy mert kell a gyerek, aki majd felnőve eltartja őket, hanem mert ez egy jópofa dolog, meg hát ott van a természet adta ösztön, hogy dugni kell. Meg egy csomó érzelmi többletet ad. De a fentiek miatt, amikor vállalással és erőbefektetéssel járnak ezek a kapcsolatok, akkor az emberek feladják, mert úgy érzik, hogy semmi értelme tovább folytatni, hiszen a következő sarkon talál magának mást, aki majd jó lesz egy újabb körre.
2022. szept. 12. 10:30
 23/32 anonim ***** válasza:
38%
Miért? Mert mindenből a legjobbat akarjuk. Ha aznap van a kedvenc fagyidból a cukrászdában, akkor abból kérsz, ha nincs, akkor megelégszel egy másikkal. Nem annyira bonyolult ez.
2022. szept. 12. 10:32
 24/32 anonim ***** válasza:
14%

Tök jól látszott a covid alatt is, nehogy már nekem egy virulógus mondja meg nagy kamu az egész…

Azt mikor egy hét múlva feküdt az intenzíven imádkozott egy kis levegőért hogy hogynem hívő lett. Ki érti ezt?! 😀

2022. szept. 12. 11:11
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "legjobbat akarjuk" meg oda vezet, hogy mindig kikancsingat az ember, nincs-e még jobb. Megveszed a szép új cipődet, pont illik a lábadra, de már hazafelé sem örülsz neki, mert szembe jön a többi a kirakatban, és csak oda kell nézni, hátha lett volna akciósabb. Találkozol valakivel, szimpi, de azért még meg-megnézed a társkeresőt, hátha lesz jobb is. Amivel nincs is baj, hiszen nem tartozol senkinek semmivel, nem ígértél semmit, de azért generálja benned, hogy csak félfüllel és félszívvel figyelsz, aztán széttárod a kezedet, hogy valahogy nem fogott meg. Ezt hívják FOMOnak, amikor az ember fél, hogy lemarad valami még jobbról, ami talán ott várja pont a horizonton és egy fenékkel száz lovat szeretne megülni. Oszt közben eltelik az élete ilyen félárbócon méricskélve, miközben önmagát nem ismeri, hogy mihez is mér, és nincsenek céljai, csak a szabadság, és a hangulatai határozzák meg, hogy ma pisztáciát szeretne vagy csokoládét. Ez a totális nárcisztikus sodródás, amikor aki engem akar, az úgyis elfogad ilyennek és alkalmazkodik, mert én ugyan nem fogok, peace, love, jöhet a következő...
2022. szept. 12. 11:25
 26/32 anonim ***** válasza:
86%
24. Ez hogy jön ide? Félrebeszélsz vagy csak rossz kategóriát választottál?
2022. szept. 12. 14:09
 27/32 anonim ***** válasza:
3%

Ha olvastad a hozzászólásokat akkor nem sok agy kell hozzá, hogy láss némi összefüggést.

Segítek. A tudományt mint olyant semmibe se nézik akiknek legalább vajnyi köze lenne a felsőoktatáshoz.

2022. szept. 13. 06:54
 28/32 anonim ***** válasza:
77%
Tévedsz, mert nekem több diplomám is van. Pontosan ezért tudom, hogy a tudomány egy véget nem érő vita. Egykor a tudósok állították, hogy a föld lapos. Nyilván elhitted volna, mert a nagy tudós bácsi mondta.
2022. szept. 13. 07:17
 29/32 anonim ***** válasza:
3%
Nem állok le tényekről vitatkozni veled csak azért mert te meggyőződésből nem értesz egyet. Nagyon proli. 😀
2022. szept. 13. 07:35
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

"Pontosan ezért tudom, hogy a tudomány egy véget nem érő vita. Egykor a tudósok állították, hogy a föld lapos."

Ez egyébként nem igaz. Az egyház állította ezt, a tudósokat pedig, akik ellentmondtak, megölették.

Akkor, ha a tudomány egy véget nem érő vita, szerinted lehet, hogy ismét kiderül majd, hogy a Föld lapos?

2022. szept. 13. 08:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!