Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miből hiszed el, vagy miből tudod hogy a párod valóban szeret, ami nem olyan amit azok is megtesznek akik csak beetetni akarnak?
15#
Egy kapcsolatban nem korlátozzuk a másikat. Nem lehet féltékeny random emberekre, és ebből nem generálhat vitát. Nem tiltunk meg neki semmit se.
Én bízom a páromban, szokott nőkkel is chatelni, nem kombinálok semmit se bele. Mellettem van, velem él, velem tölti az idejét, alaptalan lenne a bizalmatlanságom.
Az hogy egy kutyasétáltatós emberre féltékeny és ebből balhé kerekedik az abszurd. Nagyon gyenge jellemre utal. Mindenbe bele fogja látni azt hogy te meg akarod csalni, az életed folyamatos kontroll alatt lesz.
Mi az hogy nem veszed fel a telefont és elrohan a munkahelyéről??
Ez nem gesztus, hanem ismét az hogy teljes kontroll alatt vagy tartva.
Mi van ha én nem akarok most vele beszélni és nem veszem fel? Semmi.. visszahívom ha ráérek, és beszélni akarok vele. Nem vagyok hozzá láncolva én idő mindenkinek jár.
A válaszaidat nem fogadja el....
Akkor ne magyarázkodj, pláne ha nincs miért. Még ő van megsértődve azért mert te semmit nem teszel?? És neked kell esdekelni. Tudod mi ez? Saját magad teljes megalázása és porba tiprása. Amit hagysz neki, és aszisztálsz hozzá. Miközben szépen lassan teljesen tönkremész. Ilyen ember mellett szeretnéd leélni az életedet? Ilyen embernek akarsz esetleg gyereket szülni?
19#
Ez sajnos nem szerelem. Ha valaki szerelmes tiszteli és becsüli a másikat, felemeli és nem tiporja.
Nem ad meg többet mint aki szerelmes. Lehet nem volt még jó kapcsolatod, és ezért nem tudod milyen az, ha valaki tényleg szeret.
De felemel.mindenki felé helyez engem. A legfontosabb vagyok neki.mindent megtesz értem. Korábbi kommentekben is másoknak is ilyen a párja, ilyenekbol tudják azt, hogy szeretik őket.
Viszont mások azért csetelgetnek flörtölgetnek nőkkel. Ő ezt sem teszi. Elutasítja a nőket lazán.
Mindent megad ami nekem kell. Többet mint bárki más másnak.
A kontrollmánia viszont problem.
Kérdező, én ajánlom neked, hogy olvasgass kicsit a bántalmazó kapcsolatok dinamikájáról. A nagyon csúnya szemkinyomós meg lúggal leöntős, meg késes dulakodásig fajuló sztorik is úgy kezdődnek, hogy a pasi a tenyerén hordozza a nőt. Mindent megad neki, olyan az egész, mint egy tündérmese. Mintha csak ők ketten léteznének az egész földkerekségen.
A szülők, barátok gyakran ellenzik a kapcsolatot, mert látnak, éreznek valamit. Ettől persze csak még erősebb lesz a szerelem. Ketten a világ ellen. De olyan is van, hogy a pasi az ismerősöket, rokonságot is leveszi a lábáról, hát olyan jóravaló ember.
Szép lassan elkezdődik az elszigetelés. A későbbi bàntalmazó féltékeny lesz mindenre és mindenkire. A későbbi áldozat gyakran szembefordul a családjával, a barátok elmaradoznak. Gyakori, hogy elköltözik a pár messzire, ahol az áldozatnak nincs segítői hálója. De itt végre nem piszkálja őket senki, megélhetik ezt a különleges szerelmet.
Ezzel párhuzamosan elkezdődik az áldozat önbizalmának a szisztematikus leépítése. Becsmérlés, sértegetés. Aztán persze nagy bocsánatkérések, kibékülés, mézeshetek. És kezdődik a kör elölről. A bántások egyre durvábbak, de az áldozat egyre kevésbé mer kilépni. Mire az első pofon elcsattan, addigra az áldozat elhiszi, hogy önállóan teljesen életképtelen és értéktelen. Sőt, azt is elhiszi, hogy megérdemelte és a javát szolgálta a pofon. Innen meg már nagyon nehéz kilépni.
A te dolgod, hogy benne maradsz-e ebben a kapcsolatban, csak könyörgöm gyereket ne csináljatok. A saját életedet úgy teszed tönkre, ahogy akarod. De egy ártatlan lelket ne nyomoríts meg
Nem akarok gyereket.nem lesz.
Akkor mondhatni egy valóban normális szerelmes ember szerelem kifejezése jóformán semmiben nem különbözik egy bántalmazo ember manipulálós szerelem kifejezésétől, ha jól vettem ki.
Ezt továbbgörgetve:
A valóban szerelmes ember is elhiszi magárol hogy szerelmes(aki késobb megcsalja a párját, vagy akármi lesz évek távlatában), és akkor a bántalmazó is teljesen abban a hitben van, hogy ő szerelmes, különben nem tudna ennyire hitelesen, sőt, a valóban szerelmeseknél bőven hitelesebben szerepet játszani.
A bántalmazó önmagát is becsapja akkor.
És ha egy szerelmesnek, illetve annak, aki azt hiszi magáról hogy szerelmes, azt mondod, nem vagy szerelmes, nem szeretsz, akkor cáfolnak, és simán bizonyítanak, hogy de igen.
(Amugy sportban, más tanfolyamokban is támogat)
A pszichologus szerint olyan súlyosak a gyerekkori sérulései hogy az egesz személyiségszerkezete hibas.
Nem emlékszem szoszerint hogy mondta.de abszolut nincs a reálban, nem látja önmagát hogy helytelen lenne amit tesz, mindig en vagyok a hibás szerinte, én nem nyújtok neki biztonsagerzest, belátása nincs, szerinte nekem kéne pszichologushoz járnom és nem neki.
A pszichologus szerint ő örökre így marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!