Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez szerintetek önzés/bunkóság?

Ha segítek valakinek, akkor nem mondom meg, hogy hogyan.
Értem a te álláspontod is, de ha segítek pl pénzzel valakinek, neki sem mondom meg mit vehet!
Egyébként igen, felelőtlenség tartalék nélkül felmondani

Szerintem igen, bunkóság. Egy függőnek a cigi nem "felesleg" hanem alapszükséglet. Auschwitz-ból is lehet olyan beszámolókat olvasni, ahol leírják, hogy a nikotinfüggő rabok inkább elcsencselték azt a kevés kaját is, amit kaptak, csak cigi legyen.
Az más kérdés, hogy nem kell függővel összejönni, de ha már sikerült, akkor ez van, tudomásul kell venni, hogy előbb hagy ki étkezést, mint hogy ne cigizzen.
Ez nekem picit olyan, mint mikor az emberek akarnak segíteni a menekülteken, de nem pénzzel, mert az milyen már, hanem ők majd azt tudják, és összeszedek mindenféle random szar ruhát meg konzervet. Közben minden alapítvány oldala írja, hogy köszönik szépen, de ez már sok van, most pénz kéne elsősorban, mert az a segítség.
Egyáltalán hogy tervezed ezt megvalósítani? Nem pénzt adsz neki, hanem mindent megveszel? Mert ez elég megalázó alapból.
Összességében egy ilyen nekem szakító ok lenne. Te annak ismeretében összejöttél vele, hogy dohányzik. Még mindig ennek ismeretében felajánlottad, hogy segítesz anyagilag a szükségleteiben (egy dohányosnak a cigi az). Aztán utólag variálsz, önkényesen eldöntöd, hogy NEKI mi a fontos. Mert te jobban tudod. Vagy még rosszabb, eddig is ellenezted, hogy dohányzik, és most a kiszolgáltatott helyzetét kihasználod arra, hogy megpróbáld emiatt megbüntetni, mert végre hatalmi pozícióban érzed magad. Nekem ez hatalmas red flag lenne.
Itt úgyis neked fognak igazat adni, mert a dohányos most hatalmas közellenség, és bármi jó, ahol bele lehet rúgni. De ha kivonom az egyenletből a cigit, és csak magát ezt a viselkedést nézem, akkor iszonyat gáz.
Összességében én új munkát meg új párt is keresnék, hogy kevesebb méreg legyen az életemben. Aztán lehet a cigiről is megpróbálnék leszokni, ha már minden más károsat lecseréltem.

Akkor nem kell olyannak felajánlani, hogy segítesz, aki él ilyen vackokkal. Pláne, hogy a kérdés alapján előbb mondott fel az illető, aztán állt elő a kérdező ezzel a feltétellel.
Egy dohányos máshogy húzza meg a nadrágszíjat. Pl eszik zsíros kenyeret, amíg nincs melója. Nem hiába az egyik legerősebb függőség a világon.
5-ös és 7-es,ha ilyen vackokkalakar élni,teremtse meg magának,amihezpedig menjen eldolgozni. Illetve, ha ezek olyan fontosak, már jó előre félre kellett volna rá tennie. Jah, hogy elcigizte azt is, amit félre kellett volna raknia?
Ha én most nem vagyok mellette, ez a munkahelyváltás nemis jöhetne létre és még mindig ott nyomorogna. Ezt a pénzt, amit most rá szánok, sosem kapom vissza. Képzeld, nekem is vannak egyéb igényeim, amit ilyen helyzetben nem a partneremmel fizettetnék meg. Megoldanám, mert ennyi lenne bennem. De, ha nem tetszik, tőlem szakíthat is,ha a cigi fontosabb.

Azt nem írtad, hogy a pasid alapból egy lumpen f.sz, akinek amúgy egy fityingje sincs soha, és nem fogja visszaadni soha.
Azt még mindig tartom, hogy a cigi egy cigisnek nem egyéb igény, hanem alap. Tudtad előre.
Én egy szerető, egymást támogató párból indultam ki, te szemmel láthatólag nem szereted. Akkor minek vagy vele? Jobb nem jutott? Keress valakit aki nem cigizik, és tud félretenni, ne ilyen szerencsétlenekkel legyél. Vagy ha igen, akkor nem értem mit csodálkozol, hogy cigit akar, és nincs pénze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!