Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hazudja minden nő azt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hazudja minden nő azt, hogy "saját magának" sminkel?

Figyelt kérdés
Szó szerint minden nő azt állítja, hogy csak és kizárólag azért sminkel, hogy saját magának tetszen. Ezeket a bemesélt hazugságokat tényleg elhiszik a nők? Mindenki tudja, hogy azért sminkeltek, hogy a helyes pasik felfigyeljenek rátok.
2022. ápr. 16. 21:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
5%
A nők felé semmiféle hatás nincs, amiért őszintének kéne lenniük, így jellemzően még maguknak is hazudnak. Érdemes megfigyelni, hogy az értelmesebb nők ezt nem csinálják, simán megmondják, hogy nem maguknak sminkelnek. Itt persze, hogy mindenki magának, de itt frusztrált is 10-ből 9 nő.
2022. ápr. 16. 22:04
 12/71 A kérdező kommentje:
nem szándékosan, komolyan nem értem. attól hogy kivakolod az arcodat és te ezt tudod is, mitől lesz neked jobb?
2022. ápr. 16. 22:04
 13/71 anonim ***** válasza:
95%
Én magamnak sminkelés és ha valaki véleménye számít, azok a nők, ők a legnagyobb kritikusok. Némely férfi észre sem veszi a sminket . 😅
2022. ápr. 16. 22:05
 14/71 anonim ***** válasza:
94%

Nekem pl tizenévesen nagyon pattanásos volt az arcom, ezért használtam alapozót pluszba rúzst, de nem túl rikitót, csak hogy ne legyen nagyon sápadt az arcom. Nem azért csináltam, mert tetszeni akartam volna bárkinek is, csak szégyeltem a bőröm állapotát, nem éppen ezzel akartam kitűnni a tömegből. Meg alapozó nélkül mindenki azt hitte, hogy teljesen elhanyagolom az arcápolást, pedig nem, sőt.

De valóban jobb érzés, ha elkészül a smink, és szebbnek látod magadat. Mindenki jobban örül, ha szépnek gondolják az emberek,és nem rondának. De ez speciel nem társkeresési szándék miatt, jó persze van olyan eset is, de nem feltétlenül.

2022. ápr. 16. 22:11
 15/71 anonim ***** válasza:
9%

A nők valószínűleg ebben a dologban tényleg nem tudnak igazat mondani, de nem értem, miért.

Egyébként öcsém ezt mondta kamaszkorában: "azért jó a nőknek, mert sminkelhetnek és úgy sokkal jobban nézhetnek ki, mint a valóságban". Mindezt úgy, hogy anyám és én (nő) nem sminkel(t)ünk egyáltalán.

Nyilván senki sem sminkelne, ha ROSSZABBUL nézne ki.

Olyat már hallottam, hogy nő azt mondta, hogy azért vesz fel bő pulcsit, hogy ne látszódjanak a mellei (mert szerinte azok nagyok voltak és így a férfiak felfigyeltek rá, amit nem akart).

De olyat még nem hallottam, hogy nő olyat mondott volna, hogy "gyorsan feldobok egy sminket, mert nem akarok jól kinézni".

2022. ápr. 16. 22:11
 16/71 A kérdező kommentje:
15 akkor lényegében elismered, hogy azért sminkelsz, hogy a többi ember (nem feltétlenül csak a férfiak) szebbnek lássanak? akkor végül is nem magadnak sminkelsz
2022. ápr. 16. 22:14
 17/71 anonim ***** válasza:
83%

Sminkkel jóval több pozitív visszajelzést kapsz, márpedig ha jutalmazzák egy viselkedésformádat, akkor azt örömmel, "magadért" kezded végezni.

Unalmas már ez a smink miatti csipogás, miközben az egész csak egyszerű pszichológia. Életedben egyszer próbálj meg valami olyat csinálni amiért néha megdícsédnek mások, és majd meglátod, hogy "valamiért" egy belső örömmel tölt el egy idő után ez a dolog, és akkor is élvezed, ha éppen nem kapsz érte dicséretet.

Nem az jár minden egyes nő fejében, hogy huuha, ma minden férfinak merevedést adok, aki csak rám néz, hanem valami olyasmit csinálnak, amit a tudatalattijuk a pozitív visszajelzésekkel kötött össze.

2022. ápr. 16. 22:20
 18/71 anonim ***** válasza:
100%

Én egy szóval se mondtam, hogy csak magamnak sminkelek, mert minek sminkelnék,ha egész nap otthon vagyok? Annyi, hogy nem igazán csak a férfiaknak szól, ha holnaptól eltűnne az összes férfi a világból, akkor is ugyanugy sminkelnék, mint eddig.:D

15-ös voltam.

2022. ápr. 16. 22:21
 19/71 A kérdező kommentje:
18: aha, szóval tudatosan maguknak sminkelnek, de tudat alatt meg azért, hogy másoknak tetszenek. világos, de azt magyarázom, hogy ez egy hazugság. még akkor is, ha maguknak is hazudnak. amúgy elképesztő ezen a témán hogy le tudnak olvadni agyilag a nők.
2022. ápr. 16. 22:22
 20/71 anonim ***** válasza:
95%

Azért sminkelnek, mert dögösnek akarják magukat érezni. De ez ettől még nem másról szól, hanem róluk. Van a pszichológiában egy olyan fogalom, hogy az aktuális én és az elvárt én. Minden embernek van egy elvárt énje, aki egy személyes ideál a saját nemében (nem konkrét, létező személy, csak egy séma, amit ő olyan értékekkel ruház fel, amit a leghelyesebbnek tart). Az emberek arra törekednek, hogy az aktuális énjük ehhez az elvárt énhez, "ideális szelfhez" hasonlítson. Ha ez az ideális szelf egy motoros, bőrdzsekis, vagány arc, nyilvánvalóan bénának fogod magad érezni egy olyan kinézettel, ami Barbie-ra hajaz. És nincs az a félisten férfi, aki meg tud győzni téged arról, hogy az jobban állna neked.

Az ideális éned te formálod, nem mások. Ezért van az, hogy ha te férfiként az izmos hústorony imidzset tartod vonzónak, ugyanúgy nem fogod soha elhinni azt, ha egy csaj egy vékony testalkatú férfit tart a számára legvonzóbbnak. Szélsőséges esetben akkor sem hiszed el, hogy nem nézel ki jól, ha brutálisan amorf, más-már undorító és egyértelműen egészségtelen a kinézetet. Mert te máshogy képzeled el magad, máshogy idealizálod magad, mint mások téged.

De nem csak a külsővel van ez így. A végzettséggel, fizetéssel, stb is.

2022. ápr. 16. 22:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!