Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban egy fideszes és egy ellenzéki?
Leszögezem, nem (feltétlen) azzal van a bajom, hogy ő fideszes.
Hanem...
Fogalma sincs egyik párt programjáról sem, megkértem, hogy soroljon fel öt indokot miér szavaz a fideszre?
Felelős polgárként bennem volt annyi, hogy alaposan utána nézek es összefüggő mondatokkal meg tudom indokolni a döntésem.
Később ő azzal indokolta a döntését, hogy afféle kérdéseket intézett hozzám, hogy "miért most mi nem jó neked, hiszen a családdal nem éltek mély szegénységben"
Szerintem nagy volt rajta a családi nyomás, hiszen onnan mindenki egy vérbeli fideszes...
Szóval véleményetek szerint ez szülhet ellentéteket?

Persze, ebből lehetnek viták, megromolhat a kapcsolat.
Az nem baj, ha nincs egyetértés, de az a legrosszabb, ha az egyik fél próbálja ráerőltetni a véleményét a másikra. Ha a politika vitákat szül, terhes dolognak érzed, akkor érdemes inkább kerülni a témát.

Ez szerintem olyan kérdés, mintha mélyen vallásos és ateista között szövődne szerelem. Baromi nehéz! A képünkbe nyomják a politikát, lehetetlen elkerülni. Tény, nem erről kell beszélni, de időnként okozhat nagy ellentéteket, főleg aki komolyan is veszi. A párod inkább csak hozta magával a válaszát, ki mellett voksol, nem saját gondolatból szólt.
Kérdésre röviden: igen, szülhet ellentéteket.

2-essel értek egyet.
Illetve nem is a párt milyensége, hanem a hozzáállás a riasztó. Hogy valami mellett voksol, amiről érvelni sem tud. Ez baj. Nagy baj. Mert ennyi erővel akkor menjen utcaseprőnek. Abból is van bevétele, nem? Akkor miért nem jó az?
Itt ez a gond, nem a választott pártja.

Kétszeresen is ellentmond egymásnak a világnézetetek:
1, te balos értékeket vallasz, ő konzervatívokat 2, te fontosnak tartod, hogy megfelelően informált legyél, ő pedig nem.
Persze, hogy lehet belőle veszekedés.
Teljesen elzárkózott attól, hogy mutassak hiteles információkkal rendelkező cikkeket vagy videókat arról, mi alapján is kellene dönteni.
Mondtam neki, hogy nem az számít, hogy kire szavazol, mert ha meg tudod indokolni nekem miért (vagy önmagának) akkor szívod joga.
De ha valaki birka és nyitott szájjal sétál be a faszerdőbe akkor minek neki szavazati jog?
Eddig úgy gondoltam, érdemes volna iskolához kötni a szavazójogot, de aki tanult és viszonylag művelt az is lehet birka...
Egyébként én 19/L ő pedig 24/F ha érdekel valakit...

Akkor meg is válaszoltad a kérdésedet, ez ellentéteket szül, zavar téged a dolog, nem tudod elfogadni.
Megint csak azt tudom tanácsolni, hogy érdemes inkább kerülni a témát, én a helyedben nem erőltetném a másik meggyőzését, átnevelését. Ha szeretnéd megtartani a kapcsolatot, akkor érdemesebb konfliktuskerülő, toleráns viselkedést folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!