Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! összejönnétek olyan sráccal akinek csak 8 általánosa van?
Nem ez itt a fő probléma,hanem az,hogy látványosan kiragadod ezt,és próbálsz teóriákat gyártani mellé. Nem ez határoz meg önmagában egy embert,de sokat elmond az élethez, boldoguláshoz való hozzáállásáról.
Aláírom,hogy vannak akik valóban ,szar körülményekből indulnak.
Nekem se jött össze a standard középsuli,tanyáról rendkívül korlátozottak voltak a bejárási lehetőségeim, szüleimet nem igazán érdekelte az egész téma, 1 koleszt megpróbáltam,szar volt úgyhogy elkezdtem dolgozni 15 évesen, és egy esti gimit. Közben autodidakta módon megtanultam motorokon,autókon,traktorokon,targoncákon szerelni. Erről ugyan papírom nincs,de sok hasznát veszem. Érettségi után egy bolti eladói okj-t megcsináltam,bár ennek sok értelme nem volt,csak olcsó volt a képzés.
Jövő hónapban meglesz a villanyszerelő vêgzettségem is aminek nagyon tudok örülni.
Én elhiszem hogy nem könnyű,de nem lehetetlen.
24f
"nem ismertek írókat és művészeket, "
azokat én se ismerek, nem érzem hogy ez probléma lenne. az irodalom óráknál unalmasabb dolog nem nagyon van.
Jót mosolyogtam a kérdésem, mivel egyből tudtam, hogy mindenki ki fogja rekeszteni és ítélkezni fog egyből. Hadd áruljam el én a tapasztalataimat. (Teszek a helyesírásra ezt leszögezem, szóval ebbe értelme nincs belekötni, tudok írni helyesen, de mobilról egyszerűen nincs kedvem most)
2 ismerősöm is van, aki 8altalanosrol léptek le, nem voltak hajlandóak tovább tanulni. El itelned egyből igaz? :D természetes. Az egyik egy számítógépes zseni lett, elektrotechnikus, megmondta, hogy nem fogja magolni a sok hülyeséget amit a tanarok adnak fel neki, őt a számítógépek érdeklik és ahhoz nem kell középsuli, hogy értsen hozzá. Azóta tovább fejlődött villanyszerelővé. Igen szakmunkás, ki lehet röhögni, hogy a gyárban dolgozik "csak" 800k nettoert és semmi túlóra, csak az alap 176 óra. Azon kívül, ha úgy tartja kedve hétvégén beköti a házba a villanyt, persze nem sietve két nap alatt cirka 400k ért. Gyengébb hónapban 1millat keres 2 gyermekes apuka boldog párkapcsolatban. Oreg octival jár, mert telibeszarja, hogy olcsó és nem lehet vele villogni, nincs semmi menozni való cucca, cserebe 4x jár nyaralni egy évben és nem ilyen adriákra. Szép kertes ház és minden ami kell.
Ja hát igen nem egy diplomás irodista, menő bmw sincs, ha megkérdezed miért ki is röhög. Tud beszélni, végtelenül nyugodt, intelligens és el lehet vele beszelgetni. Igen nem fog neked felszavalni egy Petőfi verset, de ha az intelligencia ebben nyilvánul meg nektek, akkor ezt nagyon sajnálom.
A masik srác? Megdurvabb. Megbukott az általánoson 3x leszarta a tanulást, ő úgy tartja, hogy a suli csak addig fontos, ameg nem tudsz irni olvasni szamolni, utánna mindent ki tudsz logikazni, nem kellenek hozzá tanarok. Igen nektek ő biztosan egy agressziv tahó, neveletlen senkihazi. Hogy mire vitte? Külföldön él bruttó 3.5 milliot keres, hegesztő cégnél kisebb vezető. Hatalmas kertes háza van, egy csodaszép barátnője akivel mar 8 éve boldogok. Gondolnád, hogy csak a pénz miatt, nem 6 éve szinte még semmije sem volt a sracnak, csak egy biztos munkahely 700k fizetessel, ami külföldön nem túl sok. Audi r8 a garazsban, ezen kívül 2 családi autó is van. Evente 3 nyaralás, ja és majd el felejtettem, egy tengerparti lakása is van.
Csak két emberkét mondtam, akiket kapásból elítéltek, mert nem akart tovább tanulni.
Mellesleg, jövök a saját példámmal, otthagytam a fosulit én is, mert nem érdekelt. Tanárom szedett rá, hogy simán megcsinálom és sokáig noszogatott, hogy csináljam meg. Hogy miért hagytam ott? Egyik az, hogy nem érdekelt, másik, hogy nem akartam annyit tanulni és a 3. a közösség, brutál sokra tartották magukat akik ott voltak, ők voltak a valakik, mindenki más csak egy senki aki nem egyetemista. Na nekem ez nem, köszi. Eljöttem vízvezeték szerelő vagyok, tavaly sikerült céget alapítanom külföldön és fél évre előre minimum van munkánk, halistennek. Akik kijárták az egyetemet, azok közül csak ketten keresnek jobban, mert nekik a családban jól menő cégük van. A többiek alig vannak valahol keresetben. Jó igen, talán nem annyira fáradtak a klímás irodában csücsülnek, de ha nagyon akarok naponta 3-4 óra munkával is többet keresek, mint a magyar átlagkereset, csak amég fiatal vagyok, addig meghúzom.
Szóval lehet ítélkezni nyugodtan. Mindkét ismerősömre felnézek, pedig papirilag sehol nincsenek hozzám képest, mégis jobban tisztelem őket, mint akármelyik egyetemistát.
36# ne írj ilyet, mert csak jobban leneznek :D :D hiába az észt az egyetemen osszák.
Irodalom? Sosem volt belőle jó jegyem. Annyi okorseget sose olvastam, mint azokon az órákon.
Azért a matek kicsit sem unalmas, sőt szórakoztató főleg közép illetve egyetemen. Nehéz, de nagyon jópofa :)) engem lekötött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!