Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nárcisztikus jóképű férfiak miért annyira sikeresek a nőknél?
Ott van példának Ted Bundy az egyik legnagyobb sorozatgyilkos (talán nem a legjobbb példa, de jó összehasonlítás)
Jóképű volt, magabiztos, intelligens, tanult, a perekben is magát képviselte. Rengeteg nőt megölt brutálisan, de egy csomó nő (idegenek) végig ott voltak a tárgyalásokon és rajongtak érte, szerelmes leveleket küldtek neki stb.
10
Mert egy rossz külsejű ember hogyan lesz nárcisztikus? Szerintem ehhez minimum az kell, hogy körülrajongják az embert a semmiért (mármint nem olyasmiért ami az ő érdeme) ezért az az érzés keletkezik benne, hogy ő indulásból felsőbbrendű, többet ér.
Egy nem szép ember pedig kapja a savat már kisgyerek kora óta a semmiért, ezért neki nincs hogy kialakuljon ilyesmi, max amit említettél, hogy az emberek (nők) gonoszak, ellenségesek, felszínesek és buták. Olyan szinten lehet kialakulhat valami, hogy ő nem érzi emberileg kevesebbnek magát mint azok akiket körülrajonganak és mert nem általa kontrollálható tényezők miatt tartják őt kevesebbre és ez igazságtalanság érzetet, frusztrációt szül. De ez nem felsőbbrendűség érzetre épül hanem inkább egyfajta neheztelésre amely lássuk be nem kicsit jogos. Ez nem nárcizmus, ez szerintem inkább egyfajta lázadás a rendszerrel szemben.
"Szerintem ehhez minimum az kell, hogy körülrajongják az embert a semmiért (mármint nem olyasmiért ami az ő érdeme) ezért az az érzés keletkezik benne, hogy ő indulásból felsőbbrendű, többet ér."
Nagyon sz-arul tudod. A nárcisztikus személyiségzavar nem így alakul ki, hanem komplikált gyerekkori lelki sérülések miatt, éppen ezért lehet bármilyen külsejű az illető, csak a jelenség lehet a felszínen más különböző külsejű emberek esetén, de a személyiségük mélyebb bugyraiban ugyanazok.
A nárcisztikus zavar nem annyit jelent, hogy valaki öntelt, beképzelt.
"De ez nem felsőbbrendűség érzetre épül hanem inkább egyfajta neheztelésre amely lássuk be nem kicsit jogos"
Nem, kicsit sem jogos.
"Ez nem nárcizmus, ez szerintem inkább egyfajta lázadás a rendszerrel szemben."
Nem mind nárcisztikus, de amelyik úgy vergődik, hogy konkrétan azt jelzi oknak, hogy miért nincs senkije, hogy ő túl JÓ, túl rendes, az nagyon keményen az, akármit mondasz.
Egy személyes megjegyzés:
Akik azért neheztelnek másokra, mert szeretnének olyan párt, akihez vonzódnak is, és emiatt nem őket választják, és ennek mocskolódva adnak hangot, azok az én szememben nagyon gusztustalan, álszent emberek. Nagyon bánom, hogy 15-20 éves koromban toleráns voltam ezekkel és képes voltam magamba zuhanni, amikor bántottak, sértegettek meg sajnálgatni őket. Csak akkor tűnt fel, milyenek is ők, amikor összejöttem a full csupaszív, rendes párommal, és automatikusan kitalálták, hogy felszínes ribi vagyok, mert a párom tetszik nekem, felizgat szexuálisan, és jöttek, hogy majd biztos jól megver/megcsal, és meg is érdemlem majd. Sajnálom, de nem tudok mást tenni, mint azt kívánni ezeknek, hogy soha egy ölelést ne kapjanak még az anyjuktól se. Hiába sírnak magukban, hogy nem érzik magukat kevesebbnek ennél, meg annál, igenis kevesek, nagy 0-k.
És de, a legtöbbnek beteg a feje, személyiségzavaros, és igen, van köztük nárcisztikus, pont ugyanannyi mint más külsejűek között.
13
Ok, de a lényeg ugyanaz, még sérülés sem kizáró ok a nőknek ha elég jól néz ki a csávó. Tehát ha mellette szenvednek mert nárcisztikus azt is inkább tolerálják mert ugye jópasival vannak és ez mindent felülír, mindennél fontosabb. Inkább legyen nárcisztikus jópasi mint egy átlagos normális.
“Nem mind nárcisztikus, de amelyik úgy vergődik, hogy konkrétan azt jelzi oknak, hogy miért nincs senkije, hogy ő túl JÓ, túl rendes, az nagyon keményen az, akármit mondasz.”
Ez ritkán fordul elő. Persze van olyan jelenség, hogy aki túl jó azt kihasználják, a nők nem találják elég kihívásnak vagy izgalmasnak stb. És erre is jogos a neheztelés, mert hogy egy ideális világban hogy indulhatna valaki hátrányból csak mert jó? Az ő hibájuk az, hogy nem ismerik fel illetve nem törődnek bele abba, hogy ez nem egy ideális világ, mindenkinek másmennyi jut ki a jóból stb. Ebbe a hibába bevallom én is beleesek gyakran, a világot okolom meg az embereket amiért olyanok amilyenek.
“Akik azért neheztelnek másokra, mert szeretnének olyan párt, akihez vonzódnak is, és emiatt nem őket választják, “
Nem azért megy a neheztelés. Hanem azért mert egy sem választja őket. Ha kerülne egy a több száz millióból aki megbocsát néhány rosszul sikerült vonást akkor rögvest elhallgatnának. De a magány kiált belőlük.
“Sajnálom, de nem tudok mást tenni, mint azt kívánni ezeknek, hogy soha egy ölelést ne kapjanak még az anyjuktól se.“
Ez viszont mérhetetlen gonoszság, sőt már szociopata szint. Ők is szeretetre, társaságra, szexualitásra vágynak pont mint TE! Előbb képzeld magad az ő helyükbe, hogy te mit tennél, és utána papolj!
"Ok, de a lényeg ugyanaz, még sérülés sem kizáró ok a nőknek ha elég jól néz ki a csávó."
Nálam kizáró az is.
Bármilyen értelmesebb, érettebb nőnél az.
" Inkább legyen nárcisztikus jópasi mint egy átlagos normális."
Szerencse, hogy vannak normális pasik, akik mellé vonzóak is, így ez a dilemma a valóságban nem létezik.
"Ez ritkán fordul elő."
Nem.
"Persze van olyan jelenség, hogy aki túl jó azt kihasználják, a nők nem találják elég kihívásnak vagy izgalmasnak stb."
Szemen szedett hazugság.
Akiről te beszélsz, az nem túl jó, hanem címeres szolgalelkű lúzer, és nem "a nők" használják ki generálisan, hanem szimplán csak olyan emberek, akiknek van gyomruk hozzá, és ezek között történetesen vannak nők is.
Szóval ismét nem jogos semmilyen neheztelés. Lehet úgy is jónak lenni, hogy legyen az embernek egészséges büszkesége, tartása. Persze így is kihasználhatják (engem is használtak ki baráti viszonyban és párkapcsolatban is, képzeld), de az meg a felnőtté válás része, hogy valamelyest megtanuljunk szűrni, tanuljunk emberismeretet. Folyamatosan másra hárítani a felelősséget és hisztizni ismét nárcisztikus természerű jellemhiba.
"öbb száz millióból aki megbocsát néhány rosszul sikerült vonást akkor rögvest elhallgatnának."
1. Nem néhány rosszul sikerült vonásról van szó. A páromnak is- aki számomra egy kiemelkedően vonzó férfi - van néhány rosszabbul sikerült vonása. Nekem is akad.
A vonzalom teljes hiányáról van szó.
2. Volt szerencsém látni és tapasztalni, hogy nem hallgatnak el. Lehet, hogy lenne olyan, aki igen, de a többség baromira nem.
Hülye fiatal lányként adtam esélyt ilyen csávónak, és nem kussolt be, hanem tovább siránkozott, vádaskodott, majd bántalmazott.
Olyat is láttam nem egyet, akinek kinyílt a csipája, és elkezdte a barátnője külsejét alázni, nyitott kapcsolatot kérni, majd rákente, hogy sok év mellőzést nem fogja az kimosni, hogy egy nő hajlandó volt leereszkedni hozzá, ez nem garancia semmire.
"Ez viszont mérhetetlen gonoszság, sőt már szociopata szint. "
Igen? Szerintem meg az a szociopata szint, amikor egy lelki szemétlerakó kis görény oldalakon át "érvel", hogy minek jöttem össze a párommal, amikor őt évekkel ezelőtt most már "bizonyítottan" kamu indokokkal utasítottam el, és, hogy a párom cseppet sem jobb nála, kizárólag a magasasságában és arcában különbözik, sőt, ő annyira de nagyon tudott volna szeretni, ahogy más soha, aztán, amikor lepattan és nincs hatása, akkor elkezd hisztériázni, sértegetni, meg azzal jönni, hogy majd csal, ver a párom, dehát nekem ez kell.
Vagy amelyik nemi erőszakot kívánt és zaklatott, mert visszautasítottam azzal az indokkal, hogy van párom, és amikor ezek után kérdezgette, hogy ha nem lenne párom, randiznék-e vele, akkor azt mondtam, hogy bocsi, de nem.
Fenntartom, hogy ezek nem érdemelnek még egy mosolyt sem senkitől, csak az örök magányt.
"Ők is szeretetre, társaságra, szexualitásra vágynak pont mint TE! "
És én nem vagyok köteles nekik ezt megadni, és nem vagyok attól xar ember, ha nem teszem, akkor sem, ha "éjszakákat beszélgettünk át", meg fene tudja. Egy élete van mindenkinek.
"Előbb képzeld magad az ő helyükbe, hogy te mit tennél, és utána papolj!"
Engem is értek súlyos sérelmek, problémák, és nem álltam bosszút még azokon sem, akik okozták. Igyekeztem fejleszteni az emberismeretem és feldolgozni a traumákat. De semmiképp nem vetítettem rá komplett embercsoportokra. Olyat pláne nem sértegetek, aki semmi megkérdőjelezhetőt nem tett ellenem. Mert, hogy én xy-t nem akarom páromnak, az nem az.
Szóval ja, elvárok annyit, hogy miután akármilyen indokból nemet mondok, akkor vagy udvariasan vagy legalább kussban kopjon le a halál fütyijére, ennyivel tiszteljen meg.
16
“Szerencse, hogy vannak normális pasik, akik mellé vonzóak is, így ez a dilemma a valóságban nem létezik.“
Hehe. Tehát minden nőnek jut normális és helyes pasi? Vagy előbb utóbb elfogynak és akkor már a többi nő csak a nárcisztikus és helyes vagy az átlag kinézetű de normális közül választhat. Garantálom neked, hogy a helyes nárcisztikusokat hamarabb lefoglalják mint a legszebb belsőjű átlagosakat vagy csúnyákat.
“Akiről te beszélsz, az nem túl jó, hanem címeres szolgalelkű lúzer, és nem "a nők" használják ki generálisan, hanem szimplán csak olyan emberek, akiknek van gyomruk hozzá, és ezek között történetesen vannak nők is.“
Próbálja meg asszertív és magabiztos lenni csúnyakánt, majd ha leszel csúnya. És tapasztald meg a reakciókat. Merj nemet mondani, merd saját érdekeidet előtérbe helyezni. És már rögtön önző kis szarkupac leszel a szemükben. Az alapvető ok, amiért sokan szolgalelkűvé válnak az eleve azon felismerés, hogy az az egyik (de lehet egyetlen) módja annak, hogy egy csúnyábbat toleráljanak, befogadjanak. Mert ő a “szolgaságát” tudja betenni acsapatba külső híján. Amint a szolgalelkűség odavész, úgy repül a csapatból, hogy a lába nem éri a földet, ráadásul csomó ártó pletyka terjesztése mellett. Nem nagyon vagy tisztában a társas élet dinamikájával, szabályaival, hiszen nem ismered fel, hogy a külső egy nagyon is alapvető szempont, nem csak párkapcsolatban, hanem már a csoporton belül erőviszonyoknál is, hangadásnál, hierarchiában stb.
“Folyamatosan másra hárítani a felelősséget és hisztizni ismét nárcisztikus természerű jellemhiba.“
Pedig a világ nem egy igazságos, ideális hely. Ezt nem tudtad?
“Hülye fiatal lányként adtam esélyt ilyen csávónak, és nem kussolt be, hanem tovább siránkozott, vádaskodott, majd bántalmazott.”
Nem teljesen értem, milyen csávónak adtál esélyt? Csúnyának? Vagy nárcisztikusnak? Már ott a baj ha esélyt kell adni, azt jelenti, hogy valóban nincs egy szinten más pasikkal. A jó pasiknak ugye nem esélyt adtok hanem felszeditek őket! Tehát a hierarchia, külső alapú hatalom és rangsor megint!
“Olyat is láttam nem egyet, akinek kinyílt a csipája, és elkezdte a barátnője külsejét alázni, nyitott kapcsolatot kérni, majd rákente, hogy sok év mellőzést nem fogja az kimosni, hogy egy nő hajlandó volt leereszkedni hozzá, ez nem garancia semmire.“
Te látszólag semmibe veszed annak komolyságát ha valakin (most férfin) évekig átnéznek külső megjelenésén. És szerinted ez nem okozhat traumákat, lelki és önértékelési problémákat. Szerinted miből van a férfi? Szerinted valami érzéktelen robot? Nem, a férfi egy emberi lény, büszkeséggel, érzésekkel, komplexusokkal stb.
De te megint csak egy hallott történet alapján vonsz le következtetést. Ez anekdotikus érvelés nem esik le?
“Fenntartom, hogy ezek nem érdemelnek még egy mosolyt sem senkitől, csak az örök magányt.“
Ha mind zűrös alakokkal kommunikálsz akkor mit vársz? Adj esélyt normális srácoknak is, és nem lesz ilyen tapasztalatod. Vonzanak a szociopaták? Bűnözők?
"Tehát minden nőnek jut normális és helyes pasi?"
Nem.
" Garantálom neked, hogy a helyes nárcisztikusokat hamarabb lefoglalják mint a legszebb belsőjű átlagosakat vagy csúnyákat."
Max. ideig-óráig.
"Próbálja meg asszertív és magabiztos lenni csúnyakánt, majd ha leszel csúnya. És tapasztald meg a reakciókat. "
Arra nem gondolsz, hogy én is ezen a bolygón élek? :DDDDD Komolyan ez már mindennek az alja.
Szerinted nem ismerek asszertív és magabiztos csúnya embert? Inkább te vedd le a szemellenződet. Jóég.
Az egyik leginkább tiszteletre méltó kollégám nagyon ronda, mégis mindenki nemcsak befogadta, hanem kedvelte, adott a véleményére. Ő csak egy példa.
Láttam ronda, de extrovertált csajozógépeket is, mondjuk nem 10/10-es nőkkel voltak, hanem csúnyákkal vagy közepesekkel.
"Nem nagyon vagy tisztában a társas élet dinamikájával, szabályaiva"
Öngól.
"Nem teljesen értem, milyen csávónak adtál esélyt? Csúnyának? Vagy nárcisztikusnak? Már ott a baj ha esélyt kell adni"
Igen, csúnyának. Mert mit vársz, mit csináljunk? A legtöbb, amit tudtam, hogy adtam neki esélyt. Vagy azt szeretnéd, hogy parancsoljam meg magamnak, hogy vonzódjak hozzá?
"A jó pasiknak ugye nem esélyt adtok hanem felszeditek őket!"
Nem "szedtem fel" senkit.
"Tehát a hierarchia, külső alapú hatalom és rangsor megint!"
Túlgondolod.
Részemről egyszerűen annyi, hogy egy életem van, és nem jótékonykodással és totál megalkuvással szeretném tölteni, hanem egy olyan férfival, akihez őszintén vonzódom és lelkileg is összeillünk, tehát a vonzalom mellé teljes szívemből szeretem és ő is engem. Ebbe a képbe nem fér bele az, ha a páromra képtelen vagyok szexuálisan felizgulni és nem esik jól ránézni. És igen, van egy bizonyos szint külsőre, ami alatt ez történik.
"Te látszólag semmibe veszed annak komolyságát ha valakin (most férfin) évekig átnéznek külső megjelenésén."
Nem, csak nem tartom semennyire sem elfogadhatónak és bocsánatosnak, hogy amikor végre van egy nő, aki nem néz át rajta, hanem szereti, összeköltözik vele stb., akkor azzal viselkedik úgy, mint egy utolsó sz.arral. Sőt, egy utolsó g-ecinek látom csak, akit vszeg nemcsak a külseje miatt söpörtek félre.
Amúgy az előbb még nem arról volt szó, hogy ha egyetlen nő már hajlandó lenne leállni velük, akkor befogják már végre?
Meg amúgy miféle együttérzést kellene érezni egy olyan iránt, akinek a szomorú története szerinte jogosan vezet oda, hogy a barátnője húgára verje a pöcörőjét úgy, hogy még el is mondja + nyitott kapcsolatért könyörögjön?
"De te megint csak egy hallott történet alapján vonsz le következtetést. Ez anekdotikus érvelés nem esik le?"
Nemcsak hallottam, kvázi végignéztem, és nemcsak ezt az egy ilyen esetet ismerem + a saját bőrömön is tapasztalhattam hasonlót. Nem anekdotikus érvelés, hanem valós tapasztalatok + ha konyít az ember bármit is a pszichológiához, tudja, hogy egy mentális súlyosan terhelt, sérelmekkel teli ember problémáit nem fogja meggyógyítani egy párkapcsolat, nagyon veszélyes is ilyet mondani. Ezt is megtapasztaltam, amikor jött a szakításnál, hogy én becsaptam, cserben hagytam, csak az mentette meg az öngyilkosságtól, hogy összejöttem vele, de velejéig gonosz vagyok, lelépek, elveszem az életét. Nem azt mondom, hogy mindegyik ezt tenné, ilyeneket mondana, de ettől még semmilyen komplex lelki problémára nem orvosság egy kapcsolat. A pszichoterápia az, képzett szakemberrel.
"Ha mind zűrös alakokkal kommunikálsz akkor mit vársz?"
18-20 éves fruskaként nem láttam túl a "visszahúzódó jófiú" mázon.
Most már szóba nem állnék ilyenekkel, maximum anonim kommenteket írogatok nekik gyk-n. ;)
Senkit nem kezeltem leprásként, mindenkivel befogadó és megértő voltam, ez lett az eredménye.
Pont azt nehezményezed, amit te magad is szeretnél a nőktől: Megértő voltam mindenféle idiótával, hogy jajjj szegénykének a traumái miatt van. Szegéééényt visszautasították 47466474 alkalommal, vagy szegénnyel elbánt a szerelme, jajjjj az apucija nem szerette, ezért ilyen, stb.
Azt fenntartom, hogy nyilván traumák miatt olyan, amilyen, de azt nem vagyok köteles eltűrni és legitimmé nyilvánítani, hogy a sérelmeit rajtam vezesse le bárki is, valamint ha a felnőtté formálódása során nem dolgozik a feldolgozáson és a saját személyisége fejlesztésén, az már az ő sara. Eljön az a pont, hogy nem számít, hogy miért lett olyan, hanem ugyanúgy csak egy görény.
"Adj esélyt normális srácoknak is"
Leírtam már, hogy van egy normális párom. Nem sikerült rendesen megtanulni olvasni?
A kedvedért tisztázom a normális férfi fogalmát: A büdös életben nem bánt sem testileg, sem lelkileg, becsületes, értelmes, monogám, érzékeny és nincsenek tiniszintű buta elméletei a világról, nincsenek téveszméi a nőkről, és nem gondolja magát lépten-nyomon jobbnak másoknál, hanem szerény. Normálisan tudta kezelni a visszautasításokat, én vagyok az első párja.
Azzal sem jöhetsz, hogy valami friss dolog, és kiderül, hogy megint valami "zűrös alak", mert lassan 9 éve ez a helyzet, azóta vagyunk együtt.
"Vonzanak a szociopaták? Bűnözők?"
Innen is, meg az előző pontodból is látszik, hogy mekkora jellemtelen, gusztustalan alak lehetsz te is. Élőben már kenném le a pofont az "adj esélyt normális srácoknak is", meg a bűnözőkhöz való vonzódással való vádaskodásért is.
Vonzódik a nemlétező f.aszom. Én mindig normális srácot kerestem, csak voltam olyan bugyuta, hogy kislányként még elhittem, hogy nagyobb eséllyel találok ilyet a külsőre gyengébb, kitaszított, csendes srácok között, mert aki jól néz ki és mellé pozitív, kellemes társaság és neadjisten még sikerei is vannak az életben, az majd nem értékel és megcsal.
"Mert egy rossz külsejű ember hogyan lesz nárcisztikus? Szerintem ehhez minimum az kell, hogy körülrajongják az embert a semmiért (mármint nem olyasmiért ami az ő érdeme) ezért az az érzés keletkezik benne, hogy ő indulásból felsőbbrendű, többet ér."
Haver, ha pszichológiai kifejezéseket használsz, legalább olvass utánuk...
(Nem várom, hogy a kedvemért végig rágd magad az egész szövegen, de legalább nézz bele itt-ott.)
19
Jó ez igaz. De a kérdés a jóképű nárcisztikusokról szólt. Mert ugye ők másképp viselkednek és más a fogadtatás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!