Voltak a történelemben egyáltalán jóképű emberek?
Minden kornak megvolt a maga szépség ideálja.
Lehet,hogy te X.Y embert rondának tartasz,de az akkori korban a legjobb képűbb vagy legszebb lehetett.
Ahogy majd 100 év múlva is a mi szépség ideáljaink lesznek csúnyák.
De mondok pár embert.
IV.Fülöpöt már említették.A "szép" Fülöp nevet kapta.
Vagy VIII.Henrik is fiatal korában magas (az akkori korban igencsak magas majdnem 195cm ) szép embernek tartották.(nem az elhízott Henrikre gondolunk)
II. Lajos bajor király.A kor legszebb agglegényének tartották
III. Frigyes német király.Ő is a "Szép" Frigyes nevet kapta.
Minden kornak megvolt maga szépsége..
tegnap 22:47 -nek
Ezt kinek írtad?? A 22:41-nek(nekem??) Mert akkor nem igazán értelek.Ki írta hogy látta őket?? Csak azt írtam hogy minden kornak megvan a szépségideálja,és akkor a felsorolt embereket tartották szép embereknek az akkor élt emberek..Mi volt olyan nehéz megérteni abból amit írtam??
Ha már Napóleon, itt van Wellington, ő közelebb van a mai hollywoodi színész eszményhez.
Nehogy már a történelmi figurákat a mai celebekkel vessük össze. Hol jönnek azok ehhez. Ha már összevetni akarsz, végy mai történelmi figurákat.
Minden korban voltak jóképű, szépnek tartott emberek, ahogy ma is. És ezeket minden korban ábrázolták, vagyis jó dokumentumok vannak a korok szépségeire. Ezután lehet összevetni Rubens vaskos idomú "gyönyörű" hölgyeit Michenangelo Dávidjával, vagy a görög, római szobrokkal, például a Milói Vénusszal. Ezeket akkori, szépnek tartott emberekről mintázták.
Aztán lehet elgondolkodni a szépség objektivitásán. És ha ezt le is írja, azon, hogy miért olvashat utána ezer különféle ellenvéleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!