Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Min múlik az, hogy összeillik kèt ember? Miben kell, mindenképp passzolniuk?
Például egy introvertált semmiképp nem passzol egy szociális személyhez?
Egy koránkelő egy éjjeli bagolygoz?
Igazából azért kérdezem, mert a párom egyre gyakrabban kérdezgeti, hogy vajon mi összeillünk-e..?
Mindig akkor teszi fel ezt a kérdést, amikor valamit nem úgy akarok csinálni , ahogy ő..ha merek véleményt mondani.
Mindig az van amit ő akar, és ha egyszer kijelentem, hogy nekem máshoz lenne kedvem hétvégén, akkor már azzal jön, h mi nem illünk össze..
Azt akarja, hogy olyan legyek mint ő, hogy mindig ahhoz legyen kedvem, amihez neki.
14. Akkor biztos megértőbb lesz a párja :D
Szerintem minden kapcsolatban van a rózsaszín köd után egy összecsiszolódási szakasz. Ezt vagy túléli aztán vagy nem. Néha bizony ez amolyan hatalmi harc is tud lenni, ha nagyon valamit akarsz a másiktól, vagyis azt a képet, akinek hitted. Ha a fejetekben (vagy az egyikőtökében) valami olyan elvárás van, hogy csak akkor működik jól ez az egész, ha magától megy, ha a másik kb. gondolatolvasó, és mindig a tenyerén hordoz, akkor nem fog menni. Akkor jöhet egy új emberrel egy újabb rózsaszín köd... aztán vagy tanultok belőle, vagy nem. Valahol tényleg ott van a kutya elásva, amit 10-es írt, hogy a kommunikáción túl a szerelem mellett szeretet vezérelte nézőpontváltás is kell, vagyis hogy a másikat annyira tudd szeretni, mint magadat. Nem jobban, mert az meg mártírság-csapda, de tudj előre adni. Persze ez csak kölcsönösen működik és elhatározással. Hogy már ne csak birtokolni akard szenvedéllyel, hanem jól akard szeretni, és ne azt add, amit te akarsz tőle kapni, hanem megismerd, hogy ő mit akar. Aki csak ad, ad, ad, hogy visszakapjon, az mindig hoppon marad, mert a másik végül pont azért hagyja el, hogy hát már nem érti, miért változott az az önálló, érdekes ember egy lábtörlővé, aki nem is annyira vonzó. Miközben persze pont azért, mert ő nem figyelt rá és nem támogatta (plusz persze önbizalomhiány). Szóval szeresd magad és mindig vállald be akkor és ott (udvariasan), ha valamivel nem értesz egyet. Jobb ha az idejekorán kiderül, és talán meg lehet beszélni, kompromisszumra jutni még akkor, mintha gyűlik a biliben.
Egyébként ha a párod ilyeneket kijelent, kérdezz vissza, hogy szerinte csak azok illenek össze, akik mindig pont ugyanazt szeretnék csinálni hétvégén? Vagy jó ötlet lenne-e szerinte, ha egyik hétvégén az lenne, amit ő szeretne és a másikon az, amit te?
15
A páromnak csak az a jó, amit ő akar.
Mindig is így volt ez az elmúlt pár évben..
Az nem.számit,h nekem mi a jó.
Neki olyan nő kell aki teljesen alárendeli magát az ő akaratának, de én ezt meguntam
Ja hogy ez pár éve megy. Azt hittem, ismerkedtek még csak. Akkor az egy jó kérdés, hogy régebben miért illetettek össze? Te mit szerettél benne? És ő benned?
Mert ebből a szemszögből nézve ez a mondat nem filozofálgatás erről, hogy kik illenek össze, hanem szakítással fenyegetőzés valami bölcsesség mázban. Azaz játszma. Ennél is kérdés, hogy miért fenyeget és miért nincs akarat inkább tisztázni, hogy mi bántja és talán lehetne-e változtatni? Azért én nem mennék bele ebbe, hogy "tessék b*meg, akkor nem illünk össze", mert pont ezt akarja kierőszakolni, hogy te szakíts.
Hanem rákérdeznék ugyanezekre, hogy régen mitől illettünk össze szerinte és mi változott. Ha tényleg csak az, hogy nem csinálod, amit szeretne, mert eddig mindig ezt csináltad (ami mint írtam, magadnak csapda)... szerinte akkor mi erre a megoldás, ha már nincs hozzá mindig kedved?
De azért ha még mindig esélye van annak, hogy szeretitek egymást, és mindketten csak hisztiből csináljátok, azaz pont azt akarjátok kierőszakolni, hogy a másik figyeljen rátok, fusson utánatok, nem húznám elő a szakítás kártyát. Csak ha komolyan szakítani akarsz, mert már jobb lenne nélküle, mint vele. Ezt viszont higgadtabban kellene átgondolnod a válaszai alapján. De előbb tényleg próbáld meg összehozni, hogy beszéljetek. Ha úgy könnyebben megy, lehet ez írásban is.
Szerintem jó ha egy kapcsolatban kiegészítik egymást a felek. A saját példámmal hozakodnák elő. Én egy inkább introvertált lány vagyok, nincs sok barátom, elüldögélek otthon napokig/ hetekig is. Ezzel szemben a párom extrovertált, szeret ide oda menni, barátokkal lenni.
Nagyon jól megvagyunk, mert hajlandóak vagyunk mindketten a kompromisszumokra. Én szívesen megyek vele ide oda (és nem az ő kedvéért, hanem mert én is élvezem a vele töltött időt), de ha úgy van kedvünk simán elvagyunk a négy fal között
17#
Régebben se volt ez másként.
Igazából most akartunk volna összeköltözni, ezért jött ez a téma elő. Igaz eddig is majdnem minden nap nála voltam, de az összeköltözés azért más.
Ő azt akarná, h minden szabadidőnket ő osszon be, mindenről döntsön.
Ha hozzáköltöznék, akkor teljesen irányítani akarna.
Állítólag az exfelesége is ezért hagyta el..megunta , h nem semmibe volt beleszólása 25 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!