Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha két ember nagyon hasonló akkor a kapcsolat müködésképtelen?
A kapcsolatban kellenek az élmények. Mivel mindketten introvertáltak vagytok, ezt úgy tudjátok megvalósítani ha tudatosan tesztek érte. Akár úgy, hogy beütemezitek mikor hova mentek. Egyszer az egyikőtök kedve szerint, másszor a másikotok kedve szerint.
Ha ezt nem teszitek meg, benne van amitől félsz, hogy ellaposodik a kapcsolat.
Az introvertált szó jelentésével még mindig sokaknak gondja van, azt látom.
Attól még, hogy egy pár mindkét tagja intro, simán lehet, hogy minden hétvégén vadvízi evezésre, bungee jumpingra meg a tökömtudja milyen programokra járnak, és kb sose ülnek otthon, miközben az "izgalmas extrovertáltak" számára meg annyi a program, hogy elmennek egy kocsmába vagy valami bárba berúgni.
Introvertált, csendesebb, otthonülős.
Ezt fejtsd már ki! Mert szerintem én is ilyen vagyok, legalábbis volt hogy megkaptam ezt de szerintem nagyon sok ember unszimpatikus, szóba sem állnék vele, ha nem vagyok minden hétvégén tajrészeg az már inteovertált? De elmegyek a haverokkal csak nem iszok. Úgy is jól érzem magam. Utálom az üres fecsegest, akkor már csendesebb vagyok? Sosem értettem a kolléganőket akiknek folyamatos közléskényszere van, közben meg sivár szarfos életük, azzal hencegnek el 20x ami tök átlagos vagy alap, mindig kérdezik mit csinálok aznap vagy hétvégén, tele vagyok programokkal, ők meg semmit de semmit nem csinálnak!
Kedves Kérdező!
Az introvertált az inkább jelenti azt, hogy befelé forduló, belső értékeket kereső, mint az ellentettje, az extrovertált. Aki viszont kifelé forduló, külsődleges értékeket keres.
Ergo... az introvertált az képes egy mezőn, néhány virág, bokor társaságában is jól érezni magát sokáig, míg az extrovertált annak egy egész fűvészkert a vágya, de ott sem marad meg sokáig...
Ez persze csak egy pl. az ezerből. Ami jellemezheti ezt, vagy azt.
A lényeg, hogy ha ketten azonos habitussal bírnak, arra lehet mondani: - Egy húron pendülnek!
És ott könnyebb a megértés, az egyetértés. És kevesebb a félre-, vagy nem-megértés.
Viszont, valóban igaz... könnyen ellaposodhat a kapcsolat. Ez meg a hátránya.
Ezért... és csak érdemes nem leragadni egyetlen habitus mellett. Ami azt is jelenti, hogy változni, változtatni kell.
Ne ragaszkodj egyetlen formához se, egyetlen habitushoz se.
Az ember képes változni... mindig is képes voltál te is. Hiszen... ma már nem kell pelenkázni, beszélni, írni is tudsz... amit régebben bizony nem tudtál.
A rugalmasság... alkalkalmazkodó képesség az ember veleszületett tulajdonsága.
Az ERŐ legyen veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!